Apakah Masalah Yang Berlaku Apabila Pengembara Pemula Ingin Melancong ke Luar Negara buat Kali Pertama

Apakah Masalah Yang Berlaku Apabila Pemula Perjalanan

Banyak persoalan yang akan sentiasa timbul dalam fikiran pengembara novis masih takut untuk melancong ke luar negara untuk bercuti, memang banyak misteri, tetapi itu semua hanya perasaan takut sebagai punca utama. Ketakutan ini timbul kerana tidak pernah melancong tetapi perancangan untuk merealisasikannya sentiasa tertangguh secara berterusan agar aktiviti berlepas yang disediakan tidak pernah terlaksana dan terkubur begitu sahaja mengikut peredaran masa.

Melancong buat pertama kali memang banyak pertimbangan dan pemikiran oleh pengembara disebalik semua itu bukan sahaja kerana jumlah dana yang telah disediakan tetapi keberanian yang harus dikawal agar keinginan untuk menikmati percutian mampu milik ini dapat direalisasikan. tidak lama lagi.

Baiklah, dalam artikel kali ini, kami cuba menceritakan masalah apa yang ditakuti oleh pengembara pemula yang pertama kali melancong ke luar negara, yang masih tertangguh sehingga perancangan itu hilang begitu sahaja malah tidak disedari sehingga kini, berikut penjelasannya. :

#1. Tiada tujuan.

Misteri inilah yang menyebabkan pengembara novis mereka takuti, tiada destinasi percutian di negara destinasi nanti. Selepas tiba di sana dan mendarat tiada destinasi untuk perjalanan dibuat semasa cuti. Rata-rata tiada destinasi ini menjadi sangat klasik kerana terbatasnya maklumat yang cukup lengkap yang perlu diperolehi oleh pengembara pemula ini sehingga tiada ilmu yang mencukupi ketika melancong nanti.

TIPS! Untuk menghilangkan pemikiran sia-sia ini, pastikan semua maklumat yang mesti diperolehi oleh pengembara baru mestilah lengkap, teliti dan sangat terperinci. Terlalu banyak artikel bergambar di internet, bermula dari artikel blog, pengalaman daripada masyarakat adalah langkah pertama dalam membuat persiapan ke destinasi pelancongan anda nanti.

Contohnya, jika anda ingin menikmati percutian bertemakan alam semula jadi, pelancongan laut, dan lain-lain boleh dijadikan tema percutian yang akan disediakan nanti. Daripada maklumat pertama ini, anda boleh menyediakan jadual perjalanan supaya perjalanan yang serius boleh menjadi rujukan untuk perjalanan nanti.

#2. Tiada Pasport.

Masalah ini tentunya sangat banyak ditemui oleh pengembara baru yang tidak mempunyai pasport, sudah tentu tidak boleh melancong ke luar negara. Pasport adalah dokumen rasmi yang mesti digunakan untuk memasuki destinasi pelancongan. Tidak sempat meluangkan masa memang banyak merungut kerana kesibukan kerja seharian menyebabkan rasa malas akibat rancangan yang telah disediakan selama ini hilang tanpa kemahuan untuk mengurusnya.

TIPS! mesti menyediakan masa yang mencukupi supaya dokumen rasmi ini boleh dikemukakan di pejabat Imigresen berhampiran di bandar anda. Anda tidak perlu ragu-ragu dan bimbang asalkan dokumen sokongan yang disediakan lengkap dan tiada kesilapan, ia akan mempercepatkan proses. Untuk menjalankan proses pendaftaran secara online, ia dapat membantu anda dengan lebih pantas semasa membuat pasport, apabila proses pendaftaran selesai, anda akan mendapat pemberitahuan bahawa anda telah selesai dan proses seterusnya boleh dilakukan di lokasi Imigresen yang berhampiran dengan domisil anda.

#3. Tiada Masa Percutian.

Melalui atau dengan kerja harian yang sangat sibuk ini, amat sukar untuk menyediakan masa cuti yang cukup sehingga keinginan itu hilang tanpa jejak. Kerja rutin memang memakan banyak masa, jadi menyiapkan kerja ini juga menghabiskan masa pada hujung minggu malah cuti bersama mesti digunakan sebaik mungkin. Jadi ini adalah satu lagi sebab tambahan yang menyebabkan pengembara baru keberatan untuk melancong ke luar negara.

TIPS! jika anda seorang profesional dalam bidang tersebut, anda akan menyediakan kerja seprofesional mungkin, dengan menyediakan jadual untuk menyiapkan laporan penting dengan betul mengikut rancangan kerja yang anda sediakan. Jangan sesekali melengahkan kerja, ia akan memberi impak kepada menimbun dan sentiasa ada kemajuan setiap hari supaya dateline yang perlu anda lalui dapat menepati masa. Sudah tentu kerja itu tidak akan pernah berakhir, tetapi anda boleh menangani kerja tepat pada masanya tanpa sebarang penumpukan dan penangguhan dari semasa ke semasa.

#4. Trauma Kapal Terbang.

Pengalaman buruk yang telah tersimpan dalam ingatan otak anda mencipta sejenis ketakutan yang cukup tinggi sehingga perjalanan ke luar menjadi terhalang. Sememangnya ada pengalaman dari rakan-rakan seperjuangan yang tidak begitu meruncing dalam perjalanan ini kerana tekanan yang berat menaiki kapal terbang ini ketika membuat perjalanan tempatan menaiki kapal terbang, gelora atau renjatan kapal terbang yang sangat tinggi menjadi kesan dalam ingatan sehingga bahawa perasaan takut sentiasa mengiringi corak yang sangat tinggi hasil daripada perancangan perjalanan.cuti akan tertangguh secara berterusan.

TIPS! jika terdapat tekanan yang teruk pada pesawat ini, ia boleh diubati dengan menjalankan proses rawatan oleh pakar psikologi. Mungkin setakat ini, doktor psikologi hanya merawat pesakit yang hilang logik atau gila, tetapi untuk merawat tindakan tekanan yang teruk masalah tertentu boleh diubati dalam masa yang tidak terlalu lama. Rawatan tetap mesti dilakukan bukan sahaja untuk melancong tetapi untuk penyembuhan lengkap yang boleh memberikan keselesaan semasa hidup anda di masa hadapan.

aFD7ZqCLobFTFz9fNfx8Gb5pgmMbacuml8UOhV UksVTAbPU
Poto oleh: idntimes.com

#5. Tiada Wang Bajet Cukup.

Ia boleh berlaku apabila melancong nanti bahawa wang yang disediakan tidak selalu mencukupi kerana keperluan mendesak dengan penyelesaian segera. Setiap pengembara pastinya mempunyai keperluan tersendiri yang perlu dilengkapkan agar keseluruhan peruntukan pendapatan yang diperolehi setiap bulan mengikut perancangan.

TIPS! Untuk bajet, ia adalah satu lagi sebab, tetapi anda boleh menguruskan untuk memisahkan bajet untuk perjalanan ini seawal mungkin, walaupun hanya IDR 100,000 sebulan sudah lebih daripada cukup kerana ia mengambil masa yang sangat lama untuk membuat persiapan untuk perjalanan ini. melalui atau dengan ini, anda boleh menyediakan semua keperluan perjalanan dengan betul dan tepat.

#6. Tidak Memahami Teknik Mencukupi untuk Mencipta Perjalanan.

Ini sangat penting, mungkin pengembara baru tidak memahami kaedah yang mencukupi untuk menjadikan perjalanan ini lebih baik. Teknik yang dimaksudkan bermula dari bertolak sehingga pulang ke tanah air perlu diperincikan dalam pemahaman agar tidak tersasar dan tersilap serius untuk segala keperluan perjalanan nanti, ia memerlukan aliran proses yang sempurna agar bajet yang disediakan nanti sesuai dengan kehendak pengembara itu sendiri.

TIPS! Setelah menentukan bajet perjalanan yang telah diluluskan oleh pengembara, sudah tentu anda perlu membuat catatan atau jadual perjalanan agar segala aktiviti yang akan dijalankan semasa melancong di negara destinasi dapat lebih fokus dan serius agar masa yang disediakan nanti adalah mengikut bajet perjalanan yang telah dirancang lebih awal.

Bayangkan, jika tidak tahu secara terperinci dan tiada perancangan untuk perjalanan yang akan dijalankan nanti, sudah tentu kekalutan sepanjang perjalanan akan sentiasa muncul termasuk menentukan laluan perjalanan akan sentiasa tersasar. Pastikan kesilapan musafir sebelum anda yang telah melancong nanti tidak berlaku, ikuti segala pengalaman di blog atau masyarakat sebagai guru yang baik, semoga perjalanan percutian ke negara destinasi lebih ceria, tidak ada apa-apa jenis halangan, mudah-mudahan.

#7. Salam Menentukan Masa Perjalanan Perjalanan.

Menentukan masa yang sesuai untuk melabuhkan perjalanan ke negara destinasi mestilah tepat. Ini bermakna, jika anda tersilap menentukan masa lawatan, ia akan memberi kesan sama ada kos perjalanan itu murah atau mahal. Masa yang sesuai seperti ini mesti dilakukan oleh pengembara yang baru supaya bajet perjalanan minimum ini termasuk dalam tempoh perjalanan. Jika salah maka semua komponen pelancongan termasuk tiket penerbangan akan menjejaskan jumlah wang yang akan dibelanjakan.

TIPS! meneliti trend minat percutian yang akan dijalankan oleh pengembara baru ini kerana ia akan menentukan berapa banyak kos yang akan disediakan. Boleh jadi apabila mereka akan melakukan perjalanan pada masa yang salah dalam setahun, melihat semua komponen perjalanan telah merangkak naik, niat untuk pergi bercuti ke sana akan tertangguh malah tiada kesedaran berlaku.

Jadi, untuk mendapatkan tahap keselesaan yang tinggi untuk keinginan untuk melancong nanti, sudah tentu perlu menentukan masa yang sempurna dan terbaik selaras dengan tempoh cuti yang sempurna agar semua aspek syarat untuk melancong nanti dapat tanpa halangan dalam apa jua bentuk.

#8. Masa Salah menggantikan Mata Wang Negara Destinasi.

Apabila berlaku perubahan dalam ekonomi global dunia, ia akan menjejaskan kadar pertukaran bagi negara destinasi tertentu. Walaupun sesetengah orang menyebutnya tidak cukup kuat, tetapi untuk pengembara yang mempunyai bajet yang sangat terhad, ia akan menjadi kuat. Walaupun bezanya mencecah ratusan ribu untuk satu trip, menurut kami bezanya sangat tinggi, kalau digunakan untuk membeli cenderahati, cukuplah untuk keychain atau jenis cenderahati yang lain.

TIPS! mendapat harga yang sangat baik pastikan anda sentiasa mengemas kini kadar pertukaran untuk negara destinasi anda. Kerana mengetahui harga yang betul dan masa yang sesuai juga boleh mendapatkan jumlah wang yang diingini atau mengikut masa perjalanan, adalah sangat disyorkan. Pengalaman yang telah kami lakukan sememangnya amat bertuah di mana harga belian yang murah tiba-tiba meningkat di masa hadapan. Anda perlu berhati-hati dengan corak seperti ini dan fahami supaya wang yang ditukar itu mengikut jangkaan anda.

#9. Kos Perkongsian Tema Lazy Traveling.

Satu lagi sebab ialah terdapat pengembara pemula yang keberatan untuk melakukan perjalanan dengan rakan kongsi lain supaya mereka boleh berkongsi kos supaya mereka dapat menjimatkan wang semasa bercuti nanti. Keengganan ini boleh jadi alasan peribadi kerana ada segelintir pengembara pemula yang mahukan perjalanan lebih tertutup, tidak diketahui oleh pihak lain, sehingga ada pengalaman yang hanya untuk diri sendiri. Sebab yang sangat pokok ini kadangkala tidak dapat dielakkan sehinggakan kos perjalanan yang disediakan sudah tentu akan menjadi sedikit lebih tinggi jika anda mampu berkongsi kos dengan rakan sekerja yang lain.

TIPS! Memilih pasangan yang terbaik mengikut perwatakan anda memang sukar, tetapi anda harus memilih supaya perkongsian kos dapat dilakukan sekurang-kurangnya untuk kawasan penginapan. Walaupun hanya untuk penginapan, ianya sudah memadai untuk membantu perjalanan anda nanti untuk menjimatkan lebih banyak wang, jika anda ingin membuat perjalanan yang menjimatkan, anda harus boleh mengambil kira kos perkongsian, lebih baik untuk perjalanan yang lebih menjimatkan. dan mampu milik dengan bajet yang akan disediakan nanti.

#10. Peristiwa Mengejut yang Mengakibatkan Perjalanan Tidak Berada.

Sememangnya masalah mendesak yang tidak dapat diramalkan pada masa-masa tertentu boleh berlaku kepada pengembara, contohnya berlakunya kejadian alam yang dialami oleh pengembara menyebabkan segala hasrat untuk mengembara terbatal dan memerlukan lebih masa untuk membuat persediaan.

Ini tidak selalu berlaku, rakan sekerja pernah mengalaminya di mana semua kemudahan telah disediakan, tetapi apa yang dikatakan kejadian yang tidak dapat diramalkan berlaku dengan kematian keluarga nuklear sehingga semua rancangan dibatalkan dan perlu dicari lagi di masa hadapan. . Namun, masa untuk memohon cuti amat sukar dicari, menjadikan perjalanan ini lebih sukar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *