Asrama Disyorkan Di Bangkok Thailand Untuk Pengembara Dan Keluarga Terdekat Bts Skytrain

Asrama Disyorkan Di Bangkok Thailand Untuk Pengembara

Sebahagian daripada pengembara Muslim dari Indonesia mencari asrama yang berdekatan dengan BTS atau MRT di bandar Bangkok, Thailand kerana banyak yang menawarkan faedah terbaik untuk menikmati keseluruhan tema percutian yang lebih selamat dan sangat gembira.

Lokasi backpacker yang terpinggir di Jalan Khao San menjadi pertimbangan di mana akses agak sukar untuk ke sana buat masa ini dan terpaksa melakukan banyak relay pengangkutan sudah tentu menimbulkan kesulitan tersendiri jadi lebih baik memilih asrama yang sangat dekat dengan pengangkutan awam dan sudah tentu lebih praktikal untuk mengakses Lapangan Terbang Suvarnabhumi { BKK}.

Atas sebab ini, kawasan backpacker di Khao San Road telah mula ditinggalkan secara beransur-ansur oleh pengembara Islam dari Indonesia, Malaysia, Singapura, dan Brunei untuk menentukan asrama terbaik untuk kriteria mereka, walaupun ia masih tidak betul tetapi agak termasuk dalam mereka. kriteria.

Plesirankotatua ingin berkongsi beberapa pilihan cadangan sekiranya rakan pelancong Indonesia yang ingin mendapatkan asrama selain kawasan Khao San Road berdekatan dengan BTS atau MRT, dekat dengan pusat bandar, ke dekat dengan pengangkutan awam lain jadi akses transit atau perpindahan lebih praktikal dan sangat gembira . Walaupun masih terdapat beberapa perkara yang tidak sesuai dengan keselesaan, sudah tentu hanya ada perkara pokok yang akan digunakan, seperti tempat tinggal sahaja, tidak ada yang lain termasuk makanan dan minuman.

#1. GLUR Bangkok Hostel & Coffee Bar | glurbangkok.com

Alamat: 45 Charoen Krung, Alley 50, Bangrak, Bangkok 10500

Tel: +6626305595

Konsep kediaman asrama yang homy dan trendy sememangnya menjadi tarikan utama agar semasa berehat anda akan berasa selesa dan sangat gembira. Rekaannya sangat mengujakan, sudah tentu ia menghadirkan tema di asrama nanti.

Kemudahan yang disediakan adalah sarapan pagi dan pengangkutan awam BTS terletak sangat dekat di stesen BTS Saphan Taksin.Ini pasti tarikan utama, hanya untuk 5 minit berjalan kaki. Untuk kelas asrama atau asrama harganya sekitar THB480 untuk bilik persendirian bermula dari THB1200, dan untuk 4 orang ia boleh didapati pada THB2400.

rrXRAC0vwcs3Sx4hX6NN5WoaCwmquG1N2in4MYsjoILHDfmFHIsB2ysYZlO8DwDSgj2rvT9ddE RVeelVRwWZ0cLr68GW0ZmxHdL EqiS F9rGzrow0Ly2ii7Gvk AgBkZrrZ3jHilNb4WPvDF9k2c4sUwf21iGQyVdkTfVflmNVh3bio 5nUZk0
Glur-Hostel-Bangkok-Thailand. Poto oleh: agoda.com

#2. Asrama Saphaipae | saphaipae.com

Alamat: 35 Surasak Road, Silom, Bangrak, Bangkok 10500

Tel: +6622382322

Lokasi yang strategik dan berdekatan dengan stesen BTS Surasak ini boleh menjadi cadangan untuk dipilih sebagai penginapan sementara ketika berada di Bangkok Thailand. Hanya 7 minit berjalan kaki anda boleh sampai ke lokasi asrama ini. Untuk pilihan, ia agak memadai, seperti kelas asrama atau asrama lelaki dan perempuan yang berasingan.

Begitu juga dengan adanya bilik persendirian untuk anda yang memerlukan bilik lebih peribadi dengan bilik air di dalamnya. Melalui atau dengan ini kakitangan profesional yang bekerja di asrama ini pastinya menawarkan penyelesaian yang mudah apabila anda memerlukan maklumat yang lebih tepat. Untuk kelas asrama atau asrama, bermula dari harta THB345, bilik peribadi untuk dua orang dengan bilik air di luar THB1000, bilik peribadi untuk dua orang dengan bilik mandi dalam THB1700.

#3. Dataran Lub D Siam | lubd.com/siamsquare

Alamat: 925/9 Rama 1 Road, Wangmai, Bangkok 10330

Tel: +6626124999

Asrama ini agak elegan dan sangat dekat dengan stesen Stadium Nasional BTS, pilih exit 1, tepatnya di kawasan Siam, sudah tentu disyorkan apabila anda memilih sebagai penginapan sementara. Sudah tentu, kedudukan yang strategik berhampiran dengan kemudahan pengangkutan awam, ini menjadikan lawatan anda sedikit lebih baik kerana ia sangat dekat dengan kompleks membeli-belah MBK sebagai tempat penting untuk membeli-belah ketika berada di bandar Bangkok.

Hanya 5-10 minit berjalan kaki anda sudah sampai di sekitar kawasan MBK. Untuk jenis tempat tidur yang ada, bermula dari asrama atau kelas asrama dengan harga THB450 dan asrama wanita hanya THB540. Bilik persendirian untuk dua orang THB1750.

#4. Asrama Take A Nap | takeanaphotel.com

Alamat: 920-926 Rama 4 Road, Suriyawongse, Bangrak, Bangkok 10500

Tel: +6626370015

Asrama yang sangat dekat dengan stesen BTS Sala Daeng berhampiran kawasan Silom ini pastinya sangat digemari oleh pengembara kerana aksesnya sangat memadai malah amat selesa untuk penginapan sementara. Hanya 500 meter ke stesen BTS ini membuatkan hostel ini sentiasa penuh dan tentunya juga sangat dekat dengan Pasar Malam Patpong. Untuk jenis bilik yang disediakan bermula dari asrama atau asrama bermula pada harga THB350 untuk bilik persendirian bermula dari harga THB1000

#5. Asrama Fun Wan | funwanhostelbangkok.thailandhotels.site

Alamat: 23/6 – 11 Khlong Toei Nuea, Watthana, Bangkok 10110, Thailand

Telefon: +66633899174

Asrama ini sangat dekat dengan Laluan BTS Sukhumvite di Stesen Nana. Kawasan ini sangat dikelilingi oleh pusat membeli-belah, lawatan kulinari, ke tempat lepak yang anda boleh pilih mengikut kehendak anda. Jenis bilik yang disediakan agak mencukupi dan anda boleh memilih mengikut kehendak anda bermula dari kelas dorm asrama untuk 8 katil, 10 katil. Harga bermula dari THB450 seorang.

#6. Asrama Wachi

Alamat: 747-749. สมเด็จ พระเจ้า ตากสิน 4. สมเด็จ พระเจ้า ตากสิน ,,, Bangkok 10600, Thailand

Telefon: +66616194198

Lokasi asrama ini sangat dekat dengan stesen BTS Pho Nimit {Silom Line} dan hanya 2 stesen dari Stesen Saphan Thaksin. Lokasi asrama yang strategik ini menjadi pilihan ramai pengembara kerana ia bersih dan tentunya perjalanan tidak menyusahkan. Kelas asrama atau asrama disediakan dengan harga bermula dari THB450 seorang. Lebih-lebih lagi jika anda ingin mengembara dengan bot ke pusat pelancongan dengan melawat jeti Sathorn Chao Praya yang berhampiran dari stesen Saphan Thaksin.

#7. Asrama Pangkalan Rumah | home-base-hostel.business.site

Alamat: 131, 9 N Sathon Rd, Khwaeng Silom, Khet Bang Rak, Krung Thep Maha Nakhon 10500, Thailand

Telefon: +66918722710

Asrama yang disyorkan ini juga masih berada di Laluan BTS Silom. Berdekatan dengan stesen BTS Surasak, ia hanya 1 stesen berbeza dengan Saphan Thaksin dan 2 stesen BTS Sala Daeng. Sangat dekat dengan kemudahan pengangkutan penting ini, sudah tentu pilihan terbaik untuk bergerak dan tidak menyusahkan. Jenis bilik asrama untuk asrama atau asrama sudah tersedia dan kemudahan lain bermula pada THB450.

TIP: buat masa ini, tempahan untuk bilik asrama telah dibuat oleh penyedia dalam talian dan boleh dipesan atau dikeluarkan sekarang. Melalui atau dengan kemudahan ini, anda boleh membuat pembayaran dengan pelbagai kaedah pembayaran supaya apabila berada di asrama yang dipilih, anda tidak perlu bersusah payah dan bersedia untuk menyemak di meja tempahan.

Semoga bermanfaat dan dapat membantu anda untuk memilih hostel yang terbaik dan berdekatan dengan BTS Skytrain di kota Bangkok, tidak perlu menginap di kawasan Khao San Road yang telah ditinggalkan pengembara kerana akses pengangkutan ke sana agak menyusahkan jika anda dari lapangan terbang.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *