Bagaimana untuk memilih perniagaan yang betul: yang boleh berjalan lancar dan jangka panjang

Bagaimana untuk memilih perniagaan yang betul

Apabila bercakap dengan rakan kongsi permainan yang sama-sama ingin keluar dari kerja rutin sebagai pekerja pejabat, mereka nostalgia dengan terlebih dahulu memilih perniagaan yang sesuai untuk dimulakan dengan modal yang sangat minima mengikut kapasiti kita ketika itu. Memang sangat sukar untuk memilih pilihan, tetapi dengan muhasabah, sentiasa berusaha untuk dapat menjalani hijrah memang memerlukan jiwa yang besar untuk dapat mengharungi rintangan dan rintangan yang bakal dilalui, tidak sama dengan seorang pekerja. 

Cuba bayangkan apabila anda sudah mendapat pendapatan tetap dan penginapan mencukupi untuk sebulan, sudah tentu bukan mudah untuk menukar pendapatan yang mesti dijana setiap hari, kadangkala nilai nominal yang diperlukan masih jauh dari jangkaan. Tetapi itu adalah satu permulaan perniagaan yang tidak akan pernah kami rasakan sebelum ini sebagai pengalaman yang ingin kami sampaikan kepada semua rakan sekerja yang ingin mencuba perniagaan tetapi masih keliru yang mana satu yang sesuai agar ia dapat berjalan dengan lancar pada masa hadapan.

Berikut adalah sedikit pandangan peribadi untuk perpindahan revolusioner daripada pekerja yang berpendapatan bulanan sebagai ahli perniagaan yang terpaksa bergelut untuk menghasilkan nilai rupiah dengan semua fenomenanya.

#1. Tiba Masanya untuk Menentukan Perkara yang Anda Tahu Mengenai Perniagaan Anda Kemudian.

Sudah tentu, perkara yang paling penting untuk dijawab ialah selok-belok perkara yang anda tahu banyak. Sebagai contoh, jika anda tahu dalam bidang kulinari, semua elemen atau komponen yang mengiringi perniagaan kulinari ini perlu diketahui, bermula daripada rempah ratus dapur sehinggalah kepada proses memasak. Apabila perniagaan ini telah bermula, andalah yang menjadi penjaga kulinari yang akan dihidangkan

Segala selok-belok belum diproses sehingga hidangan ini perlu difahami dengan sangat terperinci sehinggakan isu harga setiap jenis rempah yang akan dibeli sentiasa mampu mengira pergerakan turun naik apabila menggunakannya sebagai hidangan utama dalam perniagaan. nanti. Jika anda boleh melakukan semua ini maka anda sudah bersedia untuk bermula dengan segera.

#2. Mulakan perniagaan melalui atau dengan modal paling minima dahulu.

Jangan terlalu bermimpi, bro, mulakan sahaja dari garaj rumah atau troli kereta sebagai perintis sebagai jalan penyelesaian terbaik untuk memulakan perniagaan ini untuk mencari pengguna yang sanggup beratur membeli nanti sebagai pecut utama sebagai orang baru. ahli perniagaan. melalui atau dengan cara ini, anda boleh memulakan perniagaan ini dengan modal yang paling sedikit dahulu. Selepas melihat jualan meningkat dari semasa ke semasa, anda boleh segera berfikir tentang membeli wilayah atau membuka cawangan yang anda rasa perlu apabila pengembangan perniagaan telah bermula.

#3. Letakkan Perniagaan Anda Kemudian Di Lokasi Yang Agak Strategik.

Sudah mengetahui perniagaan yang akan dijalankan, pastikan di mana lokasi untuk berdagang atau menjual menjadi pilihan. Mustahil anda menjual di tempat yang sunyi, anda pasti tercari-cari kawasan yang sibuk, strategik, supaya jalan masuk ke jalan perniagaan anda senang, tidak susah. Memang kena pusing-pusing dulu mana lokasi terbaik dan sudah tentu anda yang menjadi perintisnya, belum ada ahli perniagaan lain yang masuk. Teliti dengan teliti dan teruskan mengkaji semua aspek yang akan membentangkan perkembangan sebenar tentang usaha berterusan pada masa hadapan.

#4. Jangan Sekali-kali Bermalas-malasan Dan Pergi Dengannya.

Perkara ini menjadi sangat penting, apabila pasangan anda sudah mula melihat perkembangan perniagaannya, anda menjadi petah dan mengikut jejak langkahnya. Jangan biarkan begitu, belum tentu perniagaan yang dijalankan oleh pasangan anda sesuai dan bersesuaian dengan pengetahuan anda. Belajar untuk mengetahui tidak mengapa tetapi untuk tidak melibatkan diri tanpa mengetahui selok-belok perniagaan harus menjadi perhatian penuh anda. Kegagalan yang masih dideritai oleh ramai rakan kita yang cerewet seperti ini boleh menghabiskan wang simpanan mereka tanpa sebarang hasil.

#5. Sesungguhnya minat anda atau perniagaan ini adalah saya.

Seolah-olah anda telah jatuh cinta dan akan menjalankan kerja dengan sepenuh hati, serta perniagaan anda akan sanggup meluangkan masa habis-habisan atau keseluruhan yang tinggi untuk memajukan perniagaan yang dipelopori ini untuk berkembang. 

Semangat itulah yang membangkitkan rasa cinta yang tinggi dan terus berada di landasan yang betul, sudah tentu anda akan sentiasa mengekalkan perniagaan yang telah menjadi semangat dan akan diteruskan pada masa hadapan. Anda akan bermati-matian mempertahankan perniagaan ini untuk memastikan perniagaan ini hidup, mampan dan keutamaan yang telah lama anda impikan.

MsrT9z2Up2uERPyWJYjF0NoTQu8NUY1bUeeTHRfOoXun8vgprWyema fUa4MaVzeWZu tAIZh7SJ3eNrYzokEmfTPyKmx1DhB5WVEalefwpnPC7M596vTQKlfMYHzcHY 4L5s CKfUMm
credit: bmmagazine.co.uk

#6. Mempunyai keberanian untuk menghadapi persaingan.

Untuk menjalankan perniagaan ini anda mesti boleh menghadapi sebarang jenis persaingan. Kenapa, apabila anda memulakan perniagaan yang terurus, sudah tentu akan ada pesaing yang ingin merebut pasaran sedia ada. Isu ini tentunya akan menampilkan semangat juang yang tinggi agar perniagaan yang diuruskan nanti dapat bertahan dalam apa jua bentuk persaingan yang wujud dengan keunikan anda. 

Jangan sesekali bimbang untuk memulakan perniagaan yang selama ini anda idamkan kini telah pun direalisasikan, jika ada persaingan bermakna perniagaan yang anda jalankan nanti mempunyai peluang pasaran yang sangat baik malah sangat kompetitif.

#7. Anda Boleh Membangunkannya melalui atau dengan Kemahiran Mencukupi ini.

Perniagaan yang telah dipilih bermakna anda mempunyai kemahiran yang mencukupi, apa-apa pun seperti corak di atas dalam bidang masakan, sudah tentu boleh juga diterapkan kepada orang lain seperti kedai membaiki, mencuci kenderaan, hinggalah kepada penjualan barangan secara online. Semua bentuk perniagaan, anda mesti mempunyai pengetahuan yang mencukupi dan melebihi pesaing anda. 

Bagaimana hendak melakukannya? Ya, berbalik kepada keghairahan tadi. Di mana perniagaan yang telah dipilih bermakna anda sudah mempunyai pengetahuan yang minima tentang selok belok di sebalik kesulitan di sebalik perniagaan tersebut. Jika anda tidak mempunyai kemahiran, bagaimana anda boleh memenangi persaingan yang sudah sangat ketat dan pengguna cukup bijak menilai.

#8. Miliki Impian Besar Di Sebalik Perniagaan Terpilih Ini.

Anda mesti mempunyai impian yang besar walaupun impian ini hanya perlu direalisasikan dengan kerja keras menjadi yang pertama berkembang dengan pencapaian untuk direalisasikan. Sememangnya perniagaan mesti dimulakan dari awal dan mesti dinaikkan satu persatu. Itulah peringkat impian besar yang bakal disusuli, anda mesti merealisasikan impian itu dari semasa ke semasa, sudah tentu anda yakin dengan kerja keras yang anda lakukan.

#9. Berdoa, Berusaha, Berdoa.

Ini yang paling penting, anda sudah mula berniaga, mesti diikuti dengan aspek berdoa, berusaha dan bersedekah. Berniaga ini tidak boleh berdiri sendiri, mesti ada pihak lain yang ada usaha lain yang anda sebarkan walaupun nilai pertamanya kecil, tetapi bagi yang susah nilainya sangat besar. 

Jadikan anda seorang yang murah rezeki dan anda akan didoakan oleh orang yang anda bantu agar anda didoakan oleh mereka agar rezeki dan perniagaan yang anda lakukan membuka pintu untuk berkembang seluas-luasnya. INIlah satu perkara yang selalu dilupakan oleh manusia jika seorang ahli perniagaan memulakan pengembaraan ekonomi yang sangat penting untuk diketahui.

#10. Mesti Mempunyai Inovasi Tinggi.

Dunia akan sentiasa berkembang begitu juga dengan perniagaan yang akan anda ceburi nanti. Anda bersedia untuk melaksanakan ciptaan yang bernilai tinggi untuk mencapai kejayaan. Apakah mereka? Ya, anda perlu mengikut ungkapan dominan seperti pembungkusan produk, media sosial, untuk membuka perkhidmatan dalam talian supaya pengguna di kawasan yang tidak dapat dihubungi boleh berhubung dengan anda 24 jam. Kadang-kadang dunia digital dilupakan oleh ramai ahli perniagaan yang tidak memahami betapa pentingnya dunia internet untuk media umum untuk penemuan yang tinggi untuk pemasaran perniagaan yang sangat penting.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *