Barangan wajib ada untuk Percutian Kembara Lelaki

Barangan wajib ada untuk Percutian Kembara Lelaki: Mesti Jangan Terlepas

Barangan wajib ada untuk Percutian Kembara Lelaki

Kelengkapan melancong Lelaki ketika melancong di dalam atau luar negara pastinya sangat berbeza dengan wanita, dengan kesederhanaan dari segi jenis barang yang hendak dibawa, tentunya tidak rumit seperti wanita. Konsep lelaki lebih senang nak sediakan semua barang yang nak dibawa dan tak payah pening kepala nak bawak macam mana. Lelaki tidak akan keberatan dengan jumlah jenis pakaian penting yang digunakan setiap hari, yang penting ia masih boleh digunakan dan boleh dicuci secara eksklusif. 

Berapa lama jumlah hari yang akan dihabiskan dalam perjalanan yang dirancang tidak akan menjadi masalah jika anda sudah bersedia untuk pergi tanpa bimbang sama sekali, yang merupakan prinsip yang sentiasa berada dalam pemikiran seorang lelaki. Dalam artikel berikut, apakah peralatan yang mesti dibawa oleh seorang lelaki ketika melancong pada musim cuti, berikut penjelasannya:

1. Lampu Baca HeadLamp.

Mungkin sebahagian pengembara tidak menyedari objek kecil ini sangat berguna ketika menaiki bas untuk ke destinasi akhir kawasan pelancongan. Objek kecil ini juga digunakan oleh pengembara lelaki yang suka meneroka alam semula jadi atau pendaki gunung yang akan sentiasa membawa lampu kepala untuk membantu memastikan perjalanan ini lancar. 

Sebagai pencahayaan tambahan, pastinya sangat membantu apabila sinaran cahaya sudah mula malap dan anda perlu mencapai objek yang akan membantu segala aktiviti melancong nanti.

2. Tuala Serbaguna Cepat Kering.

Kepraktisan peralatan kembara yang disukai dan perlu dibawa oleh lelaki tentunya sangat berguna, diperbuat daripada bahan terpilih dan cepat kering, sudah tentu tidak perlu dijemur terus di bawah sinar matahari. Gantung dalam bilik pun dah memadai, bila pergi explore, tuala serba guna ni kering bila habis explore sehari dan boleh pakai semula. 

Untuk memberikan kesan pelbagai fungsi, anda harus memilih saiz sederhana atau saiz jumbo supaya ia boleh digunakan untuk pelbagai peluang, bukan sahaja sebagai tuala tetapi juga sebagai selimut tambahan apabila udara mula terasa kusam.

3. Sudu Perjalanan Alat Pengembara Anda.

Alatan yang amat diperlukan oleh lelaki ketika melakukan pengembaraan atau pengembara kembara bagi pencinta alam iaitu alat pengembara untuk keperluan hidup di dalam hutan berserta sudu kembara amat berkesan. 

Semua aspek objek yang terkandung dalam bundle ini sudah tentu lengkap bermula dengan alat pemotong, pembuka botol dan lain-lain supaya satu barang yang lengkap tidak bersusah payah membawa jenis lain. Begitu juga, sudu kembara yang terdiri daripada sudu dan garfu ini sangat penting apabila makan tengahari dan makan malam sedia untuk menjamu masakan yang telah dimasak.

4. Bantal Pelbagai Fungsi Khas Perjalanan.

Terdapat banyak bantal serba boleh yang boleh dinaikkan untuk keperluan perjalanan khas lelaki. Bantal pelbagai fungsi ini boleh digunakan ketika menaiki bas supaya dapat digunakan dengan tenang dalam khemah untuk menyokong leher, lebih sedap dan tidak terseliuh ketika mata mengantuk. 

Jangan risau tentang jenis material dalam bantal ini, ia sangat lembut dan selesa dengan lapisan permukaan yang lembut disentuh pada leher supaya perjalanan anda lebih diingati dan anda boleh tidur nyenyak.

5. Bawa Botol Minuman.

Memang ramai lelaki mengembara untuk meneroka alam semula jadi terutama pencinta alam yang mendapat permintaan tinggi, jangan lupa membawa botol minuman bersaiz sederhana supaya bekalan air sepanjang perjalanan mencukupi ke kawasan rehat nanti. 

Melalui atau dengan botol minuman ini anda pasti dapat menjimatkan wang dan bermula dari anda boleh mengurangkan sisa botol plastik semasa melancong nanti. Pilih jenis botol minuman yang diperbuat daripada tebal dan tidak mudah retak sebagai cadangan terbaik untuk pilihan yang akan anda beli nanti.

6. Seluar pendek.

Barangan peribadi yang cukup penting untuk dibawa oleh lelaki ialah seluar boxer yang cukup berkesan untuk pelbagai majlis dan juga boleh digunakan ketika tidur. Termasuk banyak yang dipilih kerana bahannya cepat kering dan tidak memerlukan kawasan yang cukup luas, menjadikan beg galas mempunyai ruang penyimpanan untuk objek lain. Kualiti yang baik dan tidak mudah koyak adalah alasan terbaik, terutamanya apabila digunakan, ia tidak panas untuk mempunyai peredaran udara.

7. Beanie bulu dan Stokin.

Objek ini sangat terkenal untuk lelaki yang melakukan perjalanan jauh, bukan sahaja untuk ini, terutamanya untuk anda anak-anak gunung, pencinta penjelajahan alam semula jadi, tentunya menggunakan kopiah untuk melindungi kepala anda daripada suhu bodoh yang mula dirasai. 

Beanie yang diperbuat daripada bulu sangat disyorkan kerana rasa hangat lebih tahan lama supaya walaupun dalam suhu sejuk anda masih boleh menikmati perjalanan ini. Sediakan juga stokin bulu tambahan semasa anda tidur kerana angin yang bertiup akan tetap melekat di kaki anda dan mesti ditutup dengan stokin.

IV31TapQBzPxfb1KnbzcQwU5IGEFkBWoPGDEM1voJjuoAx0BrwjvF9CTX9bFMMU80HV52lY3Hh8cIpm0 B1 1 VvrHqRDp9pn2g
credit: pria-ganteng.com

8. Seluar Tambahan.

Mustahil lelaki hanya membawa seluar seluar apatah lagi perjalanan jauh yang tentunya memerlukan tambahan tambahan untuk menggantikan seluar yang telah dipakai. Sekarang ada jenis seluar yang boleh menjadi seluar pendek dimana terdapat zip yang memisahkannya. Ya, ia kelihatan seperti seluar gunung tetapi pelbagai fungsi dan anda boleh membawanya bersama anda untuk melancong nanti. 

Selain itu, terdapat beberapa lokasi pelancongan yang memerlukan pelancong menggunakan seluar dan seluar seperti model ini boleh menjadi cadangan untuk diambil. Jika anda memerlukan panjang dan pendek, ia boleh disesuaikan dengan peluang perjalanan nanti.

9. Sediakan Kamera atau Telefon Pintar.

Menjadikan perjalanan lebih meriah dan wow cool, lelaki sentiasa membawa peralatan yang sudah diminati generasi milenial iaitu kamera atau telefon pintar bagi mengekalkan detik berharga melancong nanti. Hari ini, rata-rata lelaki milenial mempunyai akaun media sosial yang telah digunakan sebagai tempat untuk mengasah keupayaan mereka mencipta kandungan kreatif yang boleh memberikan nuansa kreatif untuk kreativiti. 

Malah sudah mempunyai blog atau youtube chgual yang boleh memberi inspirasi kepada aktiviti yang telah diduduki secara meluas ketika ini. Bagi kamera, ia sangat bergantung kepada keperluan, hanya kamera poket boleh menghasilkan momen berharga yang pastinya tidak sama.

10. Tripod Pelbagai fungsi: Kamera dan Telefon Pintar.

Bagi membantu kreativiti kandungan berfungsi, peralatan kembara lelaki tidak akan dilupakan iaitu tripod pelbagai fungsi yang boleh berguna untuk telefon pintar dan kamera. Sebagai alat penting untuk melancong nanti, ia banyak terdapat di pasaran, ini boleh meningkatkan prestasi di lapangan apabila mereka bekerja sendirian untuk meletakkan kedudukan yang sempurna apabila momen yang ingin dipelihara sudah berada dalam kedudukan sudut sempurna yang memerlukan tripod.

11. Bank Kuasa Tambahan.

Semestinya acara pencinta alam untuk lelaki yang telah banyak melakukan aktiviti kreatif ini memerlukan tenaga tambahan yang diperolehi daripada powerbank. Ia telah menjadi keperluan utama untuk kerja lelaki di dunia luar, ini sangat membantu dari segi sambungan berterusan semasa perjalanan, sudah tentu, ia mesti dibawa supaya semua acara mesti disegerakan dan sentiasa memberi perhatian kepada peralatan wajib ini. . Kapasiti storan boleh dilaraskan mengikut keperluan supaya tiada kehilangan momen merakam yang perlu anda lakukan kemudian.

12. T-shirt.

Kawan sejati lelaki dalam peralatan adalah baju yang tidak akan dilupakan. T-shirt ini menjadikan perjalanan lebih ringkas dan tidak menyusahkan, ia telah berubah bentuk sebagai pilihan terbaik antara jenis pakaian lain. Kemudahan dibawa dan model yang digemari ramai telah memberikan keselesaan ketika melancong nanti dengan pelbagai model dan warna. Untuk jumlah yang diselaraskan dengan tempoh perjalanan nanti, cadangan terbaik untuk dipilih adalah kering dengan cepat dan bahan yang mudah menyerap peluh dan tidak mudah koyak.

13. Jaket.

Memberi pinjaman apabila cuaca mula tidak menjadi kawan rapat, jaket telah membantu banyak perjalanan lelaki untuk menjadi yang terbaik. Jaket sebagai kelengkapan yang wajib dibawa tanpa mengira jenis travelling yang dikaitkan dengan outdoor sentiasa mencari jaket agar keselesaan dan kehangatan masih dapat diperolehi walaupun cuaca semakin sejuk. Lebih-lebih lagi anda seorang pencinta alam yang hampir bergabung dengan alam liar, jaket ini mesti dibawa dengan ketebalan yang disesuaikan dengan keperluan anda nanti, anda juga harus memperhatikannya.

14. Sarung tangan dan Cermin Mata Hitam.

Sarung tangan adalah pilihan bergantung pada keperluan anda, jika di negara tropika anda tidak selalu membawanya tetapi terdapat situasi tertentu, terutamanya untuk pendaki gunung, sarung tangan adalah suplemen terbaik selepas jaket untuk melindungi anggota badan anda daripada kesejukan. Jika serpihan mata sudah menjadi satu keperluan apabila silau matahari di siang hari akan menghipnotis mata, ia harus dibawa agar keselesaan perjalanan masih dapat direalisasikan dengan baik.

15. kasut.

Sudah tentu, banyak perjalanan luar memerlukan kasut yang sesuai dengan rupa bumi untuk didiami. Seperti kasut untuk mendaki gunung dengan pelancongan maritim perjalanan akan berbeza. Lelaki akan meninjau kasut yang sangat sesuai untuk melancong, ini telah diteliti dengan baik supaya apabila perjalanan tiba, kaki bersedia untuk berjalan tanpa lepuh dan luka. Pilih jenis kasut yang sesuai mengikut syarat perjalanan nanti, jangan tersalah pilih kerana ia akan memberi kesan tidak selesa apabila kaki melangkah.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *