Singapura Zoo

Cara Membeli Tiket Zoo Singapura Murah dengan Mudah

Beli Tiket Zoo Singapura Murah

Keghairahannya bercuti bersama keluarga ke Zoo Singapura mahu mendapatkan tiket murah dan mengikut bajetnya perlu dilakukan segera. Anda memang kena buat pelan perjalanan ini untuk mengisi masa cuti anak-anak sekolah bersama ibu bapa, anda membuat keputusan untuk ke Singapura sebagai destinasi pelancongan penting untuk demam percutian ini.

ZOO SINGAPURA SEKILAS PANDANG.

Tempat pelancongan penting di Singapura ini telah dimasukkan ke dalam destinasi pelancongan yang akan memberikan pengalaman berharga untuk anak lelaki dan perempuan yang mengambil bahagian dalam perjalanan bersama ibu bapa mereka. Bagi koleksi haiwan yang jarang ditemui dalam koleksi zoo, pastinya amat dinanti-nantikan, melihat aktiviti harian mereka di alam liar sehinggalah mereka diberi makanan. 

Lokasi Zoo Singapura berhampiran dengan sungai bernama River Safari yang tentunya menawarkan tarikan terbaik untuk pakej pelancongan yang boleh anda pilih dan telah disediakan oleh pengurus. Walaupun jenis dan tiket pakej pelancongan ini mempunyai pintu masuk yang berasingan, namun masih terdapat satu institusi yang menguruskannya iaitu Wildlife Reserve Singapore. Sekiranya anda berpeluang untuk melawat kawasan pelancongan ini, anda harus mengunjungi dua pakej pelancongan ini untuk mempersembahkan lawatan lengkap di Zoo Singapura

FORMULA: untuk membeli tiket Singapore Zoo yang murah, anda hanya boleh membelinya terus di laman web rasmi mereka dan pastikan anda membelinya lebih awal supaya anda boleh mendapatkan harga diskaun dengan segera.

Y4Jb1dQO2I3tYmU9iuQiNntikfKmxzZQaCrz7qSk8F1jLEne4WnxqS 1H397fKQVcYwCZpFr183SRv29hHGbKP82USH RHIyPbG8wqCVmmnKkVOel7 Jw3p6T8UvGqey9XJlSQfSw6QHrUimW1lVjUuXat150CYyrN9iRntCirDesQrewBd T4y5BA
Poto oleh: hisgo.co.id

ZOO SINGAPURA.

Laman web: www.wrs.com.sg/en/singapore-zoo.html
Alamat: 80 Mandai Lake Rd, Singapura 729826
Waktu buka: Isnin-Ahad | 08:30 – 18:00 {kemasukan terakhir: 17:30}
Kemasukan: Dewasa SGD53 | SGD23 kanak-kanak

CARA PERGI KE ZOO SINGAPURA

Untuk ke Zoo Singapura, terdapat beberapa cara yang boleh anda lakukan, sudah tentu, menggunakan pengangkutan awam bersepadu.

#a. Guna MRT.

Stesen MRT terdekat ialah: Choa Chu Kang (NS4), Woodlands (NS9), Ang Mo Kio (NS16), dan Marsiling (NS8). Jadi pastikan anda berhenti di salah satu stesen ini untuk menuju ke Zoo Singapura.

#b. Gunakan bas awam.

Untuk ke kawasan pelancongan ini, tentunya anda juga boleh menggunakan bas awam bernombor (NS8 & NS9), 138 (AMK, NS16), 927 (CCK, NS4), 926 (WD)

TARIKAN OBJEK PELANCONGAN ZOOE SINGAPURA.

#1. Safari Sungai.

Menjelajah bersama keluarga di sungai yang pastinya menawarkan tarikan menarik bersama keluarga.
Harga tiket: Dewasa SGD32 | Kanak-kanak akan SGD21

#2. Safari Malam.

Jika anda berminat untuk menerokai Zoo Singapura pada waktu malam, pakej ini disediakan yang pastinya menawarkan sensasi yang mendebarkan untuk melihat koleksi haiwan tersebut.
Harga tiket: Dewasa SGD47 | Kanak-kanak SGD31

#3. Taman Burung Jurong.

Dan tentunya anda juga ingin melihat koleksi burung yang memukau mata dan koleksinya agak besar.
Harga tiket: Dewasa SGD30 | Kanak-kanak SGD20

TUNJUKKAN HAIWAN PINTAR DI ZOO SINGAPURA.

Terdapat beberapa rancangan yang boleh anda pilih mengikut waktu lawatan anda.

 1. Hutan Hujan Melawan Kembali | Lokasi: Amfiteater Yayasan Shaw
  Waktu tayangan: 12:30 dan 14:30
 2. Splash Safari | Lokasi: Amfiteater Yayasan Shaw
  Waktu tayangan: 10:30 dan 17:00
 3. Elepans Di Tempat Kerja dan Bermain | Lokasi: Pameran Gajah Asia
  Waktu tayangan: 11:30 dan 15:30
 4. Rancangan Kawan Haiwan | Lokasi: Rainforest Kidzworld Amphitheatre
  Waktu tayangan: 11:00 dan 14:00

Zoo Singapura juga mempunyai tarikan pelancong di dalamnya iaitu kawasan permainan yang dinamakan Rainforest Kidzworld. Dan jika anda ingin menunggang kuda khas untuk kanak-kanak di bawah umur, ia juga tersedia untuk menunggang di sekitar lokasi. Melancong bersama kuda sangat-sangat menggembirakan mereka dengan pemandangan indah Empangan Seletar Atas yang sememangnya satu kuasa ajaib untuk lawatan. Dan tidak lupa juga terdapat pakej pelancongan dan menaiki bot untuk menerokai Empangan Seletar Atas yang agak luas.

Perkara yang menjadi perhatian khusus pelancong dari Indonesia ialah pada musim kemarau, suhu udara di sekitar zoo sangat panas dan pastikan anda membawa peralatan pelengkap seperti kipas mini, payung, dan air minuman yang mencukupi supaya anda tidak mendapat. dehidrasi. Kami mengesyorkan anda melawat pada waktu pagi untuk dapat menikmati zoo dengan lebih selesa dan sangat gembira kerana matahari yang terik tidak menyapa kulit anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *