Cara Mudah Untuk Mengambil Mrt Dari Lapangan Terbang Changi Singapura

Cara Mudah Mengambil Mrt Dari Lapangan Terbang

Pengalaman apabila anda turun dari Lapangan Terbang Changi Singapura ke destinasi pelancongan utama ke Bugis, Little India, Orchard, atau ke China Town. Destinasi yang kami nyatakan adalah lokasi kawasan yang digemari oleh pengembara backpacker yang ingin menghabiskan percutian singkat mereka di Singapura sebagai sebuah negara yang sangat selesa untuk diterokai. Terdapat begitu banyak carian pada enjin carian yang kami ingin kongsikan gosip dari Changi ke Bugis Street, Little India, Orchard, atau ke China Town.

MRT adalah pengangkutan awam yang paling banyak digunakan di Singapura, menepati masa dan sangat mudah untuk mengikuti laluan tersebut. Harga yang sangat berpatutan untuk sampai ke destinasi dengan lebih pantas sudah tentu menjadi alasan paling ramai penduduk dan pelancong tempatan berpindah. Apabila anda memasuki terminal atau stesen, anda boleh melihat laluan perjalanan dan maklumat ini juga kelihatan di MRT supaya anda tidak akan berasa bosan.

LANGKAH AWAL.

Apabila anda telah mendarat di Lapangan Terbang Changi Singapura dan selepas memeriksa tempat di Imigresen dan membawa semua bagasi anda, anda mesti memberi perhatian bahawa stesen MRT berada di Terminal 2 atau Terminal 3. Jadi jika anda mendarat selain daripada terminal ini, anda mesti menggunakan skytrain untuk ke salah satu terminal.yang bersambung dengan stesen MRT.

lohybpoR2Zs OWpJfPCRhDJe3FKX2oEPCyXdAoawht2sn8EWek4jNYnwuooajTFuAC4j1G2vn76onZDzqwrG8sQa5otz2Hw86M XBCw SkbSn9xiw
Poto oleh: mytransport.sg

CARA NAIK MRT: DARI LAPANGAN TERBANG SINGAPURA CHANGI KE:

#1. JALAN ORCHARD.

Selepas menaiki MRT di salah satu Terminal 2 atau Terminal 3, anda perlu turun di stesen Tanah Merah dan bertukar ke MRT dengan arah ke Jurong East. Turun di Citi Hall untuk menukar MRT ke laluan merah dengan arah Jurong East kemudian bersiap sedia untuk turun di stesen Orchard.

#2. BANDAR CHINA.

Selepas menaiki MRT di salah satu Terminal 2 atau Terminal 3, anda perlu turun di stesen Tanah Merah dan bertukar ke MRT dengan arah ke Jurong East. Kemudian anda transit di Outram Park untuk menggantikan MRT dengan laur ungu dengan arah ke Punggol dan turun di China Town.

#3. LAVENDER atau BUGIS STREET.

Selepas menaiki MRT di salah satu Terminal 2 atau Terminal 3, anda perlu turun di stesen Tanah Merah dan bertukar ke MRT dengan arah ke Jurong East. turun di Lavender atau Bugis Street,

#4. DEWAN BANDARAYA.

Selepas menaiki MRT di salah satu Terminal 2 atau Terminal 3, anda perlu turun di stesen Tanah Merah, tukar ke MRT dengan arah ke Jurong East dan turun di Dewan Bandaraya.

#5. INDIA KECIL.

Selepas menaiki MRT di salah satu Terminal 2 atau Terminal 3, anda perlu turun di stesen Tanah Merah, tukar MRT ke Jurong East, kemudian anda transit di Outram Park, tukar ke MRT ungu dan turun di Little India.

Pastikan anda perlu membeli tiket untuk menggunakan MRT, ia boleh sehala atau membeli Pas Pelancong yang boleh sah dari 1-3 hari dan boleh menggunakan pengangkutan awam di Singapura kecuali teksi. Jika anda banyak menggunakan pengangkutan awam seperti MRT atau Bas, anda harus membeli Pas Pelancong kerana ia lebih menjimatkan dan anda bebas keluar masuk sebanyak mungkin tanpa anda membayar lagi. Untuk mendapatkannya, anda boleh pergi ke stesen berlepas di Terminal 2 atau Terminal 3 sebelum memasuki stesen MRT di sana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *