Garden By The Bay

Taman Singapura Lengkap Dengan Bunga Landskap Cantik Destinasi Pelancong

Destinasi Pelancong Bunga Landskap Indah Taman Singapura

Pembinaan taman Singapura merangkumi beberapa aspek penanaman bunga.Singapura lengkap apabila anda penat berjalan dan menarik nafas pendek, jadi anda bosan melihat landskap manis tumbuhan berwarna-warni yang anda pilih untuk menghiasi sudut bandar. taman. Pelbagai jenis taman di Singapura sememangnya tidak dapat dipisahkan daripada perancangan kerajaan tempatan untuk membuatkan penduduk dan pelancong tempatan berasa selesa dan menentukan Singapura sebagai destinasi yang boleh dipercayai dengan pelbagai penginapan taman yang cukup lengkap: 

taman bunga di pusat bandar, taman bunga istimewa, ke lawatan taman bunga. Konsep taman itu boleh banyak supaya pilihan yang menjadi kegemaran dapat disebarkan ke seluruh daerah di Singapura. Ingin melihat keindahan taman di Singapura untuk isu percutian terkini nanti dengan jenis tanaman hiasan bunga yang mendominasi keindahannya, berikut adalah pilihan terbaik yang boleh anda kunjungi.

1. Taman Botani Singapura.

ka pJYQpvJ5uuf5FmYT4QAGeXnbsdD3DZD7FbKTD9pKlI0CFDmN MWWhuRcokJeaVg3o0yOxhVFpi1Z
Taman Bunga Botanical Garden Singapura. Poto oleh: cntraveler.com

Taman bunga di Singapura tidak pernah ditinggalkan oleh penduduk tempatan mahupun pelancong. Keluasan lebih kurang 64 ha merupakan kawasan terbaik untuk menghilangkan penat dan lelah setelah melihat koleksi bunga dan tumbuhan lain yang sangat rendang dan cantik. Tiket masuk ke Singapore Botanic Garden adalah percuma, anda boleh bebas menikmati keindahan taman bandar Singapura dengan bunga-bunga manis dan terpelihara dengan baik sambil duduk di pinggir tasik dengan angin sepoi-sepoi di pinggir Tasik Swan yang fenomenal ini .

2. Garden By The Bay.

YsCfnPERP3MK8WyDdHncTjm5GVTdNW0iVPZ1GTNYCAVpozBKZULeZ1jn 5hrUgOeErI1Hp0z8P1MqBDH8c5TuHGdJMYLS l7iFk5zTIuTbD6NJG8IgVghI1FI4b4gJ1coyIVG otpoRk3XQAt7Y682NC4fUp4DoS7S1gig9ZhfvWa iYZZnqSImGWQ
Taman Bunga di Singapura Garden by The Bay. Poto oleh: elinchow.blogspot.com

INI adalah taman bunga unik yang pernah wujud di dunia, konsep yang sangat moden dan kubah bunga ini sangat penuh dengan bunga-bunga yang berwarna-warni dari pelbagai jenis. Sekitar 1000 nama bunga yang menjadi koleksi penting di GBTB termasuk bunga tulip dan bunga sakura berada di taman ini. Jika anda melawat taman bunga di Singapura, terdapat sesuatu yang dipanggil Avatar Park di mana pada waktu malam pokok ini menyala sehingga ia akan menjadi pemandangan yang sangat manis dan indah untuk dikunjungi.

3. Taman Bukit Telok Blangah.

MxHTF0uWxp9a3 tksyPOUzyDqOR42ds saYiF532lC85PUF2uwGCj7WNyP4qmRNO4TK2oMXx9JB BO7gtmMnvpidzzaaYe
Poto oleh: nparks.gov.sg

Taman ini sangat terkenal dengan acara tempatan Singapura, terutamanya sukan pada waktu pagi dan petang. Terletak di seberang Jambatan Ombak Hendersen ke Taman Gunung Faber, ia dilengkapi dengan penginapan tambahan seperti meja berkelah yang sesuai untuk berkumpul bersama untuk penduduk dan pelancong beramah mesra. Sebatang pokok besar yang telah membesar menawarkan suasana taman dan dilengkapi dengan bunga yang menawarkan pemandangan yang manis apabila anda duduk dan berehat untuk menikmati udara segar.

4. Taman Hort.

CSKpEBmJ518lfBqyI CCkq7s5MkNlgtghMaqBYrHiGKYTDuZ9g1pt4qPXib5FAwd3r7NDcxTYT aZ62Xv3LHe7MPMZl 0fR9gA6efympXDtU34BimEJZqhB s3 21Y6ak4FEZ HBmErXCOW2S6tNYYPHneqcHy0EUXZIDvnFlNWIL ZGP2Lq5fykQ
Poto oleh: visitsingapore.com

Taman yang turut terdapat di Singapura ialah Hot Park yang mempunyai banyak tempat terbaik untuk dikunjungi seperti Bamboo Labyrinth, The Butterfly Garden yang mempunyai rama-rama dengan spesies guaka, Floral Walk, hingga ke Taman Kitar Semula. Taman ini akan tumbuh lebih lebat dengan bunga-bunga yang tumbuh rendang dengan warna-warna manis supaya anda boleh merasa di rumah untuk masa yang lama untuk duduk dan menikmati udara segar. Semestinya ada yang menarik dan unik iaitu Bali spot yang boleh anda rasai di taman ini, jangan lupa melawati tumbuhan ubatan dan herba ke spot Herb and Spice Garden.

5. Taman Kos Timur.

sqGruiCO MMhH4 67sBCRKHuMTjIHFOlLaxexBslbwz4uYy4DkRUZw2b Syjq9kTXR5a6G3tE U2tHtQTNeJX1FTLoqP6i0b2YZBbHtubM1xS9TyX3ce q 8U67rNIrxOk5ixCpCz xkCkDRe3CVn0zgBoDBqsZA7KOXcO2jDQMdra epuMaE eE w
Poto oleh: firststopsingapore.com

Taman ini terletak di sepanjang garis pantai kira-kira 15 km sebagai kawasan yang sering dikunjungi oleh penduduk tempatan dan pelancong. Pantai yang kelihatan dibarisi pokok dan menarik serta unik boleh membawa pengunjung sehingga 7.5 juta orang setiap tahun dan menjadi kawasan rekreasi yang wajib dikunjungi apabila anda berada di Singapura. Kawasan ini adalah kira-kira 185 ha, termasuk taman terbesar di Singapura dengan beberapa tempat penginapan disediakan seperti BBQ, sukan air, kedai makanan dan minuman, dan penginapan sukan untuk semua pengunjung. 

Di sepanjang jalan ini anda akan merasai keindahan dan keselesaan berjalan kaki untuk menikmati keseluruhan suasana bandar dengan beberapa acara yang menawarkan keseronokan untuk semua pengunjung. Jangan risau, cukup banyak penjual makanan dan minuman yang menunggu anda untuk membuat keputusan untuk menikmati suasana serta makanan laut dan jenis makanan lain di Pusat Makanan Laut Pantai Timur.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *