Marina Bay Sands

Harga Tiket: Marina Bay Sands (Mbs) Singapore Sky Park And Pool

Harga Tiket Marina Bay Sands

Sebagai tarikan pelancong yang penting, Marina Bay Sands {MBS} Singapura telah membuka penginapan Sky Park dan kolam renang untuk pelancong dari seluruh dunia yang ingin menikmati pemandangan indah bandar di puncak tertinggi. Semangat para pelancong ini tentunya sangat tinggi apabila ekspresi percutian yang dominan telah terbentuk dan destinasi ini termasuk dalam perjalanan yang wajib dilakukan agar semua tema kawasan pelancongan dapat diperolehi untuk perjalanan kembara ini. 

Inspirasi yang spektakuler dan sangat indah terletak di tingkat 57 sebagai tempat yang sangat fenomenal jika anda ingin menghabiskan masa seharian mereka boleh memilih lokasi ini sebagai pilihan terbaik. Termasuk mercu tanda penting di Singapura ini, ia membuat satu cara untuk mencadangkan pelancong yang ingin melawat memastikan pilihan ini akan dimasukkan dalam perjalanan nanti. Melalui atau dengan penginapan ini, taman langit dan kolam renang atau kolam renang sememangnya tidak dapat dipisahkan daripada kecanggihan teknologi dan inspirasi untuk seni bina bangunan yang terdapat di Singapura.

TPqITfGxJQ0sqCZ b047fFkLTI3m3SDGuM07c8HDd5LLVVoalJ6o9djzCTF8pvHEeDY5ROlAD Jo3rSPxlk4JPW
Poto oleh: id.marinabaysands.com

Kemegahan bangunan ini, yang merupakan pelaburan hebat berjumlah USD 8 bilion, menjadikannya pilihan terbaik untuk menghabiskan masa percutian bukan sahaja untuk bermalam tetapi menikmati semua penginapan yang disediakan oleh MBS untuk pelancong. Melalui atau bersama-sama, anda boleh melihat ke semua arah, walaupun 360 darjah dari ketinggian 191 meter dari paras tanah.Anda boleh melihat tarikan pelancong Singapura yang penting seperti Taman Merlion, Garden by The Bay, Singapore Flyer, Esplanade dan lain-lain untuk menjadi tempat terbaik dan tercantik.

Jika anda pertama kali melawat ke puncak MBS, memang terasa sangat tinggi dan angin yang sangat sepoi-sepoi ini pastinya terasa di puncak tertinggi di Singapura. Sambil menikmati makanan dan minuman yang dibawakan, sudah tentu lengkap apabila swafoto dan melihat semua tempat penting di Singapura boleh dilakukan mengenai perkara ini.

TAMAN LANGIT MBS DAN KOLAM RENANG.

Untuk menikmati kedua-dua penginapan ini, pelancong boleh menggunakan terma dan syarat, seperti berikut:

Taman Langit Marina Bay Sands Singapura
Alamat: 10 Bayfront Ave, Singapura 018956
laman web: marinabaysands.com

#1. MBS SKY PARK SINGAPURA.

Harga tiket: Dewasa SGD23 | Kanak-kanak SGD17 { kanak-kanak bawah 2 tahun percuma} | Warga emas SGD20 {lebih 65 tahun}
Waktu operasi: Isnin-Khamis 09:30 – 22:00 | Jumaat-Ahad 09:30 – 22:00.

Nota: Tiada had masa semasa di dek pemerhatian, persediaan minuman boleh dibawa bersama hidangan ringan. Jika cuaca tidak mesra, hartanah ini boleh ditutup buat sementara waktu untuk langkah keselamatan. Masa anda di Sky Park adalah percuma sesuka hati anda. Cadangan terbaik ialah anda datang pada waktu pagi untuk melihat matahari terbit atau pada sebelah petang untuk melihat matahari terbenam.

#2. KOLAM RENANG MBS SINGAPURA.

Kolam renang yang mempunyai kedalaman kira-kira 1.2 meter itu terbuka dan kelihatan betul-betul bersebelahan dengan langit dan tentunya anda boleh terus melihat pemandangan Singapura dari tingkat atas ketika berenang. Mungkin ada yang berpendapat lokasi tersebut sangat romantik ketika matahari terbenam. Ramai pelancong turut duduk di Kolam Infinity selepas berenang dan berbual-bual ringan dengan menikmati suasana dengan angin sepoi-sepoi. 

Khas untuk tiket masuk, hanya sah untuk tetamu yang menginap sahaja diberikan penginapan percuma ini. Dan tetamu yang menginap akan diberikan gelang dan kunci bilik khas sebagai cara mudah untuk menikmati penginapan MBS Sky Park dan Infinity Pool. Jika dilihat, untuk waktu berenang yang banyak digunakan oleh tetamu hotel hanya sehingga 30 minit. Kerana tiupan angin yang cukup berpengaruh membuatkan udara terasa hambar dan jumlah pengunjung yang tidak terlalu ramai.

Jika anda ingin menikmati semua penginapan MMS Sky Park, Kolam Renang MBS Infinity Pool anda perlu menginap di hotel. Selepas anda menjadi tetamu hotel, anda akan mendapat penginapan ini secara percuma tanpa membayar dengan gelang atau tanda kunci yang akan diberikan semasa anda membuat tempahan di meja daftar masuk hotel. Semoga bermanfaat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *