Twin Tower Kuala Lumpur

Harga Tiket Masuk Petronas Twin Tower Kuala Lumpur Malaysia

Harga Tiket Masuk Petronas Twin Tower Kuala Lumpur

Terkenal dengan menara berkembarnya, terdapat dua bangunan yang berdiri tegak di tengah-tengah Kuala Lumpur, Malaysia, dipanggil Menara Petronas. Sebagai destinasi pusat pelancongan yang termasuk dalam senarai lawatan pelancong di seluruh dunia, ia boleh menjadi magnet yang sangat fenomenal dan telah dimasukkan dalam penggambaran filem Hollywood sekitar tahun 1999. 

Melalui atau dengan ketinggian yang megah dan menjulang tinggi ini, Menara Berkembar Petronas ini boleh buat semua pengembara tergila-gilakannya dan ingin mendaki ke puncak menara untuk melihat bandar Kuala Lumpur dengan lebih jelas. Seni bina yang sangat berpengaruh dan tersergam indah ini telah pun menarik minat pelancong untuk mengunjunginya tanpa ragu-ragu dan mesti lakukan.

VkOQGCYt6O BvvUqQmy 8GvGwIIU4gAuLPz7xwEkdvBMy5okhAHGKA1uu8f3RYYdv1apPLq7L7WMBx
Poto oleh: klcc-officespace.my

MENARA KEMBAR PETRONAS.

Alamat: Concourse Level, Menara Berkembar Petronas, Lower Ground, 50088, Kuala Lumpur Wilayah Persekutuan, Malaysia

laman web: www.petronastwintowers.com.my
E-mel: skybridge@petronas.com.my {harian: 09:00-17:30}
Telefon: +60323318080

Waktu melawat: Selasa-Ahad 09:00 – 21:00 {Isnin Tutup} | Ditutup: 13:00 – 14:30 Istimewa Jumaat | Waktu lawatan terakhir 20:30.
Harga Tiket Masuk: Dewasa RM80 | Kanak-kanak {bawah 12 tahun} Rm33 | Bayi bawah 3 tahun: Percuma.
Tiket kaunter: Aras Concourse Menara Berkembar Petronas.

Nota! anda harus membeli tiket peribadi di laman web rasmi dan boleh menyemak terus masa yang disediakan oleh pengurus bangunan supaya anda tidak terperangkap dalam barisan panjang apabila anda membeli pertunjukan go, pembelian dalam talian telah dibuka 4 minggu sebelum kehadiran. Pastikan anda mendapat masa terbaik untuk melihat pemandangan bandar KL di atas Menara Berkembar Petronas dan sudah tentu ia akan menjadikan perjalanan anda ke Malaysia lebih lengkap. 

Ia menjadi kebimbangan dan peraturan yang mesti dipatuhi oleh pelancong ialah beg dan kereta sorong bayi tidak dibenarkan untuk naik ke menara dan loker disediakan untuk meletakkannya. Terutama untuk kerusi roda yang dibenarkan. Bagi anda yang ingin melihat matahari terbenam pada ketinggian, pastikan anda membeli tiket masuk terlebih dahulu di laman web rasmi supaya anda berpeluang melihat ketinggian.

SKY BRIDGE LT 41

Anda pasti akan melihat kiub menjorok keluar dari menara tersebut, lokasinya juga disediakan untuk pelancong yang ingin menikmati pemandangan kota KL pada ketinggian. Ruang yang sangat berpengaruh itu diperbuat daripada kaca tebal lutsinar,

DEK PEMERHATIAN LANGIT LT 86 MENARA 2

Dek langit juga diminati pelancong untuk melihat pemandangan kota KL pada ketinggian. Untuk mencapai ketinggian 276 meter boleh menggunakan teropong pemerhatian. Dek ini boleh berpusing-pusing supaya pelancong dapat melihat seluruh bandar KL secara terperinci dan semestinya sediakan telefon pintar anda untuk menikmati saat-saat terindah apabila anda berada di ketinggian.

Bangunan ini terdiri daripada 88 tingkat dengan mengguna pakai bentuk geometri dalam seni bina Islam yang direka oleh arkitek terkenal Argentina dan Amerika bernama Cesar Pelli. Menara ini telah dirasmikan pada 1 Ogos 1999 yang bertujuan untuk pejabat, pusat membeli-belah, dan kawasan pelancongan. 

Keluasan menara ini dibina adalah sekitar 69,000 M2 dan berketinggian 451.9 M. Semestinya ia menyediakan pelbagai tempat penginapan seperti taman, pusat beli-belah KLCC yang tidak dapat dilupakan, trek jogging dan kawasan permainan untuk dibawa bersama oleh kanak-kanak. berjalan-jalan, yang pastinya akan memberikan kesenangan tersendiri.

Melalui atau bersama-sama ini teknologi terkini akan diterapkan di bangunan ini, penangkal petir yang turut digunakan tentunya untuk menjaga kestabilan bangunan apabila berlaku cuaca buruk. Untuk mendaki bangunan menggunakan lif teknologi terkini hanya mengambil masa 10 minit untuk sampai ke tingkat 41, posisi inilah yang akan diberikan kepada pengunjung untuk menikmati pemandangan bandar KL dan mengambil masa 10-15 minit untuk bergambar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *