Hotel Murah Di Singapura Berdekatan Mrt: Orchard, Bugis, Bras Basah, Novena, Chinatown, Dan Lavender

Hotel Murah Di Singapura Berdekatan Mrt

Ramai pengembara yang ingin menghabiskan percutian mereka di Singapura akan memilih hotel murah berhampiran stesen MRT sebagai pilihan terbaik untuk memudahkan perjalanan dan pastinya menjimatkan kos pengangkutan untuk berpindah. melalui atau dengan ini agak pelbagai pilihan seperti berhampiran stesen MRT di Orchard, Bugis, Bras Basah, Novena, Chinatown, dan Lavender boleh menjawab semua jangkaan anda supaya pilihan yang sangat disyorkan ini memberikan kemudahan. 

Tidak terlalu jauh dari stesen MRT, ini memudahkan anda ketika menaiki MRT dari Lapangan Terbang Changi kerana platform untuk ke stesen terpilih ini berada di lorong yang dilalui dan perjalanan anda ke hotel ini hanya beberapa minit berjalan kaki.

IUErRq5jZrJR QH3qN yM5 SOCrXEGRFhYMJjeW56SkPOmeVVg2crT0Q5A GJCTkjEZVYXmFeGRTAsxZvcxmjdmYlEPAB0fYdsAEQeXdvk6YTYnP
Poto oleh: wisatasingapore.net

Cadangan terbaik untuk jenis hotel murah di Singapura berhampiran stesen MRT: Orchard, Bugis, Bras Basah, Novena, Chinatown dan Lavender adalah seperti berikut:

#1. Hotel Murah Di Singapura Berdekatan Lavender Station MRT.

V LAVENDER HOTEL | Gred **** | vhotel.com

Gred hotel empat bintang ini sangat dekat dengan stesen MRT Lavender. Mungkin anda rasa hotel bertaraf empat bintang ini mirip dengan hotel di Indonesia, sudah tentu harganya sangat dekat, ini pastinya sangat digemari pelancong. Terdapat banyak pilihan bilik yang boleh disesuaikan dengan peluang anda semasa berada di Singapura. Bermula dari dewasa, keluarga pastinya menjadi keutamaan utama untuk menentukan hotel ini. 

Kemudahan sokongan berdekatan dengan hotel iaitu tempat makan yang hanya selangkah di hadapan hotel, anda telah menjumpai beberapa jenis kulinari yang pastinya dapat menahan lapar serta merta, anda tidak perlu pergi jauh untuk mencari makanan. Pastikan anda tidak tersilap turun, matlamatnya adalah stesen MRT Lavender, dari stesen ini jelas lokasi hotel anda tidak terlalu jauh.

#2. Hotel Murah Di Singapura berhampiran stesen MRT China Town.

HOTEL PORCELAIN | Gred *** | porcelainhotel.com

Ia sangat dekat dari stesen MRT Chinatown, hanya +/- 200 meter, kira-kira +/- 5 minit berjalan kaki. Cadangan hotel ini tentunya perlu dihargai kerana ia membantu ramai pelancong dari Indonesia yang ingin menghabiskan perjalanan percutian dan menginap di hotel ini untuk beberapa hari. 

Semestinya mengikut citarasa, jika anda ingin memilih hotel di sekitar Chinatown, pilihan hotel ini boleh menjadi cadangan untuk anda menginap ketika berada di Singapura. Untuk jenis bilik yang mereka sediakan mengikut keperluan, bermula dari bilik kecil hingga saiz keluarga juga disediakan. Harga yang sangat berpatutan ini sudah tentu menjadi pilihan. Selepas keluar dari stesen, perhentian anda terus ke Mosques Street dan hotel yang anda akan pergi kelihatan dari sini.

GRAND SANTA LAI CHUN YEN | GRED *** | santagrandhotels.com

Pilihan lain ialah Grand Santa dengan warna merah terang yang pastinya sangat menarik perhatian. Cadangan untuk pelancong dari Indonesia kerana lobinya agak luas dengan adab yang sangat luas. Apabila anda meninggalkan stesen MRT Chinatown, menuju ke 25 Trengganu Street sebagai lokasi hotel dari exit A. Semestinya kemudahan ini sangat popular kerana semua kemudahan sokongan pelancongan berada di sekitar hotel, anda tidak perlu pergi jauh untuk mencari semua keperluan pelancong bermula dari cenderahati oleh, lawatan kulinari, hingga membeli-belah.

#3. Hotel Murah Di Singapura Berdekatan Stesen MRT Novena.

HOTEL OASIA oleh FAR EAST HOSPITALITY |GRED **** | tayfareast.com/oasia

Apa yang sangat-sangat gembira apabila anda memilih hotel untuk menginap sementara ialah terdapat akses eksklusif ke stesen MRT Novena. Aksesnya pastinya sangat strategik dan jika anda menikmati suasana sekitar hotel, anda boleh terus bertemu Orchard Road sebagai destinasi penting untuk membeli-belah dan pelancongan masakan. Jangan risau tentang jenis hotel yang mereka sediakan, anda boleh memilih mengikut keperluan anda bermula dari standard hingga keluarga juga. Selepas anda tiba di stesen MRT Novena, terdapat anak panah menghala ke Hotel Oasia.

#4. Hotel Murah Di Singapura Berdekatan Stesen MRT Bras Basah.

HOTEL 81 BENCOOLEN | GRED ** | hotel81.com.sg/hotels_bencoolen.shtml

Sangat dekat dengan stesen MRT, sudah tentu hotel ini sangat dekat dengan Hotel Bencoolen yang mempunyai masjid dan jika anda inginkan hotel berhampiran masjid di Singapura, lokasi ini boleh menjadi cadangan anda untuk menginap. Jika anda ingin mencari makanan dan sangat dekat dengan hotel ini, terdapat juga restoran halal ala Padang bernama Pu3 {read: Putri} yang menyajikan hidangan yang sangat digemari pelancong dari Indonesia. 

Dan tentunya tidak jauh dari hotel menjadi pertimbangan penting untuk menentukan hotel ini sebagai tempat berehat semasa anda berada di Singapura. Jenis bilik sangat disesuaikan dengan keperluan pelancong, bermula dari kelas standard hingga keluarga. Tetapi untuk kelas keluarga hanya untuk beberapa bilik. Selepas anda keluar dari stesen MRT Bras Basah, anda akan menemui tempat melepak Kopi Tiam betul-betul di Jalan Bencoolen, logo hotel anda boleh dilihat dari jalan ini.

#5. Hotel Murah Di Singapura Berdekatan Stesen MRT Orchard.

YORK HOTEL | GRED **** | yorkhotel.com.sg

Jika anda berminat untuk membuat rawatan atau pemeriksaan kesihatan, hotel ini amat disyorkan kerana ia sangat berdekatan dengan Hospital Mount Elizabeth. Lebih kurang 5 minit berjalan kaki dari hotel ke hospital. melalui atau dengan ini, harganya agak murah jika dibandingkan dengan hotel di kawasan Orchard, sudah tentu ia menjadi tarikan utama. Lokasi hotel ini betul-betul di belakang Lucky Plaza dan semua keperluan perjalanan anda boleh dipenuhi, bermula dari membeli-belah ke lawatan kuliner dan pergi ke hospital. Ikut jalan di sebelah Lucky Plaza dan belok kanan selepas anda berjalan untuk mencari simpang-T maka York Hotel jelas kelihatan.

#6. Hotel Murah Di Singapura Berdekatan Stesen MRT Bugis.

HOTEL INTERCONTINENTAL SINGAPURA | GRED ***** | antara benua.com

Hotel yang melekat seperti setem dengan Bugis Junction ini adalah cadangan anda untuk penginapan sementara semasa bercuti di Singapura. Kemudahan lain ialah ia sangat dekat dengan stesen MRT Bugis yang menjadikan pelancong dari Indonesia sangat akrab dan sudah tentu syurga membeli-belah dan kuliner. Hanya melangkah ke hadapan, anda telah menemui Jalan Bugis sebagai tempat untuk mencari cenderahati, fesyen, solekan dan lain-lain. Tampil eksklusif apabila anda keluar dari stesen MRT dan lihat hotel destinasi anda.

TIP: Anda boleh memesan semua nama hotel ini melalui pembekal dalam talian yang tentunya memudahkan untuk menyediakan bilik anda lebih awal supaya apabila anda menyemak, anda boleh mendapatkan ketersediaan bilik hotel. Terutama untuk musim puncak, hotel ini akan sangat penuh dengan pelancong dari Indonesia untuk bercuti, jadi persiapan anda untuk tempahan di tempat pertama mesti dilakukan. Pergi show harus dielakkan kerana apabila anda tiba jenis bilik yang diingini sudah wujud jadi anda terpaksa mengambil jenis harga yang lebih tinggi. Semoga berjaya dan selamat bercuti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *