Inilah Cara Mencipta Nilai Untuk Wang Dengan Menjadi Nomade Digital

Inilah Cara Membuat Nilai Wang

Pada masa ini, terdapat banyak perubahan, bekerja sambil melancong boleh menjana pendapatan dengan konsep nomad|nomad digital yang telah menjadi fenomena untuk semua pengembara dunia. Hanya sediakan diri anda, komputer riba anda dan perjalanan boleh menjana nilai wang yang hebat, bermula sekarang. Menjadi nomad digital sudah tentu ada sebab tersendiri, dengan peralihan kerja pejabat, ia boleh dilakukan di destinasi pelancongan di mana sahaja mereka berada asalkan boleh disambungkan ke rangkaian internet, mereka boleh mula bekerja. Fikiran yang masih segar dan menceritakan keseluruhan pengalaman dalam konsep digital boleh disambut dengan penginapan yang telah disediakan seperti secara langsung di platform yang dipilih oleh nomad digital.

FCgoZPvjoaFE7fJzYzlOpaM08lKCzfhj ljUevI3rudrwrWJxtyYMDPQrumYzfxqfdC7xUG6lHcbjxjZhIqPNQUnP0qCaXYKcAYzYe10q5jR3OHYiT FqCTqWSDEqWv19GKX0vpciLqo6wNNKcjZpDWRhlFpHfAOzusM7Zwz454GJ8 CxlUh Rboeg
Poto oleh: mhswebdesign.nl

Formula kerjanya begini, pada masa ini kerja pejabat mesti ada pejabat di kawasan yang telah ditentukan berbeza dengan perantau digital, pejabat boleh di kawasan berbeza, bandar berbeza, ke negara lain. Selagi sudah ada sambungan internet, ia boleh menyokong jenis kerja ini. Walaupun anda masih seorang pekerja pejabat, anda juga boleh melakukannya secara freelance untuk diri sendiri, jika dalam jangka masa panjang anda boleh menikmati kesudahannya dan sudah mula dikenali oleh pembaca malah syarikat lain akan melihat anda untuk bekerjasama.

Tetapi kebanyakan nomad digital ini banyak bekerja untuk diri mereka sendiri semasa permulaan mereka. Mereka sendiri mencipta konsep, memproses data, untuk menghasilkan karya yang akan dimajukan ke platform pilihan mereka yang mesti disambungkan ke rangkaian internet di kawasan pelancongan pilihan mereka.

Pemasaran yang mereka lakukan agak pelbagai bermula dari rangkaian sosial, blog, hinggalah ke vlog agar perjalanan yang mereka lakukan akan menjana banyak nilai untuk wang malah mampu mengumpul tabung yang sedia melambung dalam akaun mereka. Mereka akan sentiasa membuat penemuan dan akan mengasah kemahiran mereka supaya mereka boleh bernafas dengan bebas dan boleh membuat wang dari dunia maya dalam talian. Kehidupan nomad mencari wang adalah moto seorang nomad digital.

Sekali pandang nampak mudah tetapi prosesnya memang mengambil masa yang agak lama. Membuat banyak wang yang tidak mahu pilihan alternatif sebagai nomad digital telah dipilih secara meluas. Sambil menikmati kehidupan dan melancong, kerja ini boleh dilakukan secara intensif dan ruang kerja boleh berada di mana-mana dan anda boleh menetapkan masa anda sendiri mengikut peluang dan kebolehan konsentrasi yang anda boleh cipta sendiri.

Bagaimana ini boleh diwujudkan dan menjana wang tanpa had, semoga penulisan ini dapat memberi gambaran yang lebih luas kepada anda, ternyata mencari wang bukan sekadar pejabat, secara digital perantau boleh menawarkan peluang untuk menikmati kehidupan tanpa sebarang sekatan.

SEKILAS PANDANG DIGITAL NOMADE.

Apakah nomad digital? Sudah tentu, soalan ini pasti dicari oleh apa yang dimaksudkan oleh nomad digital. Nomad digital ialah seseorang yang menggunakan teknologi komunikasi untuk menjana wang dan secara umumnya mereka banyak melakukan aktiviti ini berpindah-randah atau nomad. Seperti corak yang mereka jalankan melancong ke semua bandar pelancongan penting dan kawasan tempat mereka bekerja, ia agak berbeza-beza, bermula dari kafe, perpustakaan sehinggalah ke bilik khas yang terdapat di hotel, rumah penginapan dan sebagainya.

FORMULA NOMAD DIGITAL.

Jika anda sudah mempunyai jiwa nomad di dalam dan mempunyai kemahiran dalam dunia online, ia telah menjadi modal pertama. Tapi bukan itu sahaja, sumber lain yang perlu disediakan iaitu komputer riba dan semangat kembara perlu ada kerana ia akan menjadi kuat di tempat anda bekerja nanti.

#1. Ekuiti pemilik.

Kena sediakan segala persiapan untuk modal sendiri, cuba dari duit sendiri aka simpanan. Sudah tentu anda perlu melalui persiapan ini untuk membeli semua infrastruktur untuk diri anda apabila anda bekerja nanti. Sesuaikan dengan kemampuan anda, jika pertama kali dapat melakukannya di rumah, sudah tentu rangkaian internet WIFI perlu disediakan. Kerja ini mempunyai kaitan dengan dunia dalam talian, anda mesti menyediakan alatan penting ini sebelum nomad digital bermula.

#2. JANGAN PERNAH BUAT HUTANG.

Jika anda ingin bermula sebagai nomad digital untuk permulaan, anda tidak boleh membuat derma atau kredit kiri dan kanan. Sebagai penyelesaian, jika anda seorang pekerja pejabat, anda harus menyediakan masa yang cukup untuk melaksanakan juruterbang ini dengan berkongsi dengan tugas utama anda.

Sebagai nomad digital, anda mesti mempunyai pendapatan tetap yang boleh anda gunakan untuk kelangsungan hidup harian. Nah, jika anda secara peribadi beralih arah, sudah tentu pendapatan yang anda perolehi tidak begitu banyak, ia masih menjadi perintis. Jadi, jika anda sudah tahu bila anda akan serius untuk menjadi nomad digital, maka tugas utama anda boleh dilepaskan.

#3. PENDAPATAN ANDA KEMBALI.

Selepas pendapatan anda diperolehi setiap bulan, ia akan menjadi modal anda untuk menjalankan perjalanan meneruskan kerja yang bakal dihadapi. Sememangnya, dewasa ini nomad digital banyak melakukan pengembaraan untuk mendapatkan idea pekerjaan dalam apa jua bentuk seperti blog, vlog, jurugambar, memburu model rumah, dan lain-lain.

Idea ini diperoleh, memang perlu ada usaha lain dalam bentuk melancong seperti ini bagi merealisasikan satu kandungan yang bakal dijual dalam bentuk blog, video, hinggalah filem. Fokus kerja perantau seperti ini sudah banyak dilakukan, apa pun konsep yang anda miliki dan jenis kerja yang boleh dibawa ke mana-mana di dunia, anda dikategorikan sebagai nomad digital.

#4. HASIL lwn KOS.

Sebelum melancong, nomad digital mesti boleh mengira jumlah pendapatan dan kos yang akan digunakan sebagai perjalanan mesti dikira dengan betul. Jangan biarkan kos yang anda tanggung nanti melebihi pendapatan yang diperolehi. Ia boleh melebihi bajet malah anda akan kehabisan dana apabila anda berada di kawasan tertentu sebagai lokasi kawasan kerja anda nanti.

Sahkan segala-galanya adalah sempurna dan elakkan kos yang tidak perlu semasa melancong nanti yang akan menggunakan pendapatan anda sebagai wang tunai daripada dunia digital dalam talian. Anda harus memilih pekerjaan yang pendapatannya jelas apabila ada kontrak kerjasama daripada pihak lain yang ingin menggunakan kemahiran anda untuk menghasilkan karya yang mereka inginkan.

INILAH CARA NOMADE DIGITAL BERFUNGSI UNTUK MENJANA WANG.

Teknik kerja seorang perantau digital sememangnya sangat kreatif, menjual karya mereka dalam pelbagai bentuk untuk dipilih, sudah tentu platform mereka memasuki dunia digital dalam talian.

1. E-buku.

Semua tulisan anda yang sangat berguna boleh dijadikan e-book yang telah dilakukan oleh ramai nomad digital sebagai pendapatan pasif sepanjang zaman. Penghargaan terhadap hasil kerja anda sememangnya luar biasa, malah kini peluang itu boleh dijual secara online di Ebay atau Amazon sebagai platform terkenal dunia yang menjual e-book dalam apa jua jenis, sudah tentu pengguna akan melihatnya.

E-buku ini boleh dipelbagaikan, daripada tutorial perjalanan, sehinggalah aliran kerja dalam fotografi. Bergantung pada kemahiran anda yang sangat berguna dan boleh dijual pada harga yang berpatutan. Melalui atau bersama-sama dengan perkembangan teknologi ini, kini boleh menggabungkan audio-visual dalam bentuk buku audio yang telah mula dijalankan oleh nomad digital profesional.

2. Bina Blog Peribadi.

Semua acara pada nomade digital anda mesti boleh menulis artikel kandungan kreatif. Sudah tentu, anda mesti boleh menulis untuk membuktikan wacana serius idea kreatif yang anda kejar. Bahasa yang digunakan mestilah menarik dan unik, sesuai dengan sasaran, dan membuatkan pembaca dibuat dengan penerangan anda yang sangat jelas dan mudah difahami.

Mulakan dari sekarang blog khas untuk peribadi anda memperkenalkan idea kreatif anda dan anda boleh mendapatkan lebih banyak wang yang telah mula disukai oleh nomad digital. Lebih banyak idea kreatif yang anda tulis, lebih banyak kata kunci yang akan dicari pengguna di mana-mana bahagian dunia. Lebih asli tulisan anda, lebih baik kedudukan ranking dalam enjin carian SEO seperti Google, Bing, dan juga Yahoo.

3. KEMPEN.

Sudah tentu, hasil kerja anda mesti mempunyai kempen di beberapa media awam lain seperti Instagram, Facebook, Pinterest, dan juga Twitter. Walau apa pun jenisnya, anda sudah mempunyai pengikut yang akan menjadi khalayak penting anda untuk kempen anda.

Mungkin lampiran anda yang lain juga membuat jenis chgual khas untuk mempersembahkan ilustrasi dalam bentuk lain bukan dalam penulisan blog tetapi visual audio peribadi, contohnya youtube atau instastory. Walau apa pun jenis kempen, ia cukup penting supaya pendapatan daripada kandungan kreatif anda boleh wujud dan mendapatkan pelanggan bermula dari cara ini.

4. KEPUTUSAN PROFESIONAL.

Kemahiran dan kemahiran yang anda sediakan sudah tentu akan menjadi asli dan asli. Sebagai contoh, jika anda mengambil gambar pada sudut tertentu dan mengkaji cara terperinci untuk mendapatkannya dengan tutorial, ia akan menjadi titik jualan yang tinggi di hadapan pelanggan anda. Melalui atau dengan kerja ini, anda sudah tentu akan memasarkannya melalui platform yang anda akan pilih, seperti blog atau media sosial yang anda miliki sebagai cara terbaik dan segera untuk disiarkan secara langsung.

Anda perlu membina kaedah ini dengan bersungguh-sungguh supaya kemahiran anda dapat diiktiraf oleh pembaca yang boleh menjadi pelanggan anda pada masa hadapan. Manfaatkan sepenuhnya platform ini untuk menawarkan peluang terbaik dan bersedia untuk menjana wang dalam talian bermula dari langkah ini.

5. BUAT SEKOLAH DALAM TALIAN.

Perkembangan pesat teknologi dan internet membolehkan anda membuka sesi kelas dalam talian yang boleh disambungkan melalui persidangan supaya masa yang anda berikan mesti mempunyai nilai untuk wang yang akan dibayar oleh pelanggan anda. Biasanya di luar negara untuk sesi satu jam sahaja jika topik anda sangat dicari boleh dapat harga USD30-USD60 sejam.

Kebiasaannya sekolah dalam talian ini amat digemari kerana interaksi langsung dengan pencipta kandungan sehinggakan ilmu yang mereka perolehi adalah asli tanpa ada pihak lain yang mencelah. Budaya seperti ini telah diamalkan secara meluas di Amerika Syarikat dan Eropah di mana kelas yang mereka buka boleh dalam bentuk komuniti dan juga seminar jarak jauh. Dari sini anda boleh mendapatkan pelanggan lain daripada cadangan untuk berkembang menjadi perniagaan pemasaran untuk memajukan perniagaan yang telah anda mulakan sebagai nomad digital.

6. KUNCI MAJOR BAHASA INGGERIS.

Memang benar bahawa kewujudan bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar dan mengambil wang di nomad digital adalah mutlak diperlukan. Lebih berkuasa dan fasih anda untuk komunikasi antarabangsa, lebih banyak kandungan kreatif anda akan dikenali di dunia. Bukan itu sahaja, sentiasa asah kemahiran anda pada setiap masa dengan melakukan ujian bahan penulisan anda di blog anda atau di media sosial anda supaya apabila anda berinteraksi dengan pelanggan antarabangsa anda boleh menawarkan harga yang berbeza daripada pesaing anda yang berada dalam kedudukan yang sama. padang.

7. MAKSIMALKAN MEDIA SOSIAL.

Seorang nomad digital sudah tentu mempunyai media sosial sebagai cara berinteraksi dengan dunia maya yang amat penting ketika ini. Malah mana-mana media sosial kini mempunyai alat untuk menjalankan pemasaran atau pengiklanan pada kadar tertentu yang boleh anda lakukan sendiri.

Media pengiklanan telah mula diwajibkan apabila kandungan kreatif anda mesti dipromosikan segera supaya jualan nilai pendapatan untuk wang dapat direalisasikan dengan segera. Ketahui tentang setiap media sosial yang anda ikuti kerana masing-masing mempunyai kaedah dan syarat tersendiri yang mesti diikuti dan berapa kosnya untuk tempoh masa ia disiarkan dan ada bayaran.

8. TERBUKA PELAJARAN SWASTA.

Setiap kandungan yang anda buat, sudah tentu ada pengguna yang anda ingin diajar secara persendirian bersama tutorial. Teknik seperti ini sangat biasa malah sangat popular di USA dan Eropah. Sesi bersemuka jauh yang boleh anda gunakan seperti Skype sebagai input utama adalah penting untuk bersemuka jauh itu malah profesionalisme anda akan dihargai setiap jam oleh pengguna anda.

Bukan itu sahaja, untuk dokumentasi yang anda ajar, malah ada kertas kerja yang telah dibentuk, anda juga boleh menjualnya bersama dengan video tutorial. Semua acara yang telah anda lakukan didokumenkan dengan baik akan menjana nilai untuk wang secara pasif dalam jangka pendek atau panjang. Pakej ini boleh berharga bermula dari USD500-USD1000 setiap sesi tutorial dan berikut adalah kertas kerjanya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *