Petua tentang cara mengemas semua peralatan anda dengan mudah, tidak perlu membayar yuran bagasi

Kemas semua peralatan anda dengan mudah

Sesetengah pengembara backpacker tidak sanggup dan alah untuk membelanjakan yuran bagasi tambahan dengan mengikuti petua tentang cara mudah mengemas semua peralatan yang dibawa kemudian akan menjadi strategi untuk mengelak. Memang benar bahawa syarikat penerbangan perkhidmatan penuh akan menyediakan bagasi percuma bermula dari 20 kg, tetapi ia tidak sama seperti syarikat penerbangan tambang murah LCC {Low Cost Carrier} yang menggunakan peraturan yang sangat ketat ke atas barangan yang akan dibawa oleh pengembara semasa melakukan perjalanan nanti. Mereka hanya terpakai +/- 7 kg yang dibenarkan untuk dibawa naik ke pesawat. Nah, anda pasti mahu fenomena ini dilakukan ketika melancong nanti dan tidak mahu membelanjakan wang tambahan lagi untuk pilihan yang sangat berguna untuk menjimatkan wang dalam perjalanan nanti.

#1. Mulakan Sekarang Buat Strategi Cekap.

Inilah yang akan menjejaskan gaya perjalanan dengan peralatan yang akan dibawa. Pada masa ini anda akan menyemak apa yang akan dibawa dan yang paling diutamakan untuk dibawa. Berhubung dengan tempoh perjalanan, destinasi negara yang akan dilawati, dengan jenis yang akan dibawa. Sebagai contoh, anda akan melancong ke negara jiran ASEAN, sudah tentu cuaca dan suhunya agak sama dengan Indonesia. 

Jenis jeans, t-shirt, jaket, hingga seluar dalam dibawa mengikut keperluan. Terutama untuk jaket, anda hanya perlu menggunakan satu pada waktu malam sebelum dan melakukan perjalanan untuk mengambil pengangkutan serta kasut dan stokin dan membawa tambahan untuk memastikan kaki anda berpeluh banyak kemudian. Oh ya, untuk t-shirt kena pilih yang mudah menyerap peluh, tidak mudah kedut, dan cepat kering serta tuala. Untuk syampu, pilih sahaja sachet, lebih baik bawa bar kecil untuk sabun, yang sangat praktikal.

#2. Senarai Utama Telah Diperincikan.

Mula berfikir secara kritis tentang semua perkara yang anda fikirkan untuk perjalanan seterusnya. Semua jenis pakaian yang ada, pilih yang paling penting untuk dibawa dan paling diperlukan. Jika perlu, anda tidak memerlukan masa yang lama untuk mencuci dan mengeringkan secara peribadi, ia adalah pilihan yang sangat disyorkan. Lelaki dan wanita kadang-kadang suka fesyen dan bergaya, buat masa ini tidak perlu melakukannya. Cukup kemas dan masih munasabah, ia tidak menjadi masalah, percutian anda bukanlah kawasan yang bergaya, jadi ketepikan terlebih dahulu apabila bajet yang disediakan sangat ketat.

#3. Beg Beg Atau Beg galas.

Setiap pilihan pengembara tidak sama, tiada siapa yang suka beg pakaian atau beg galas. Untuk bagasi syarikat penerbangan, LCC membenarkan saiz minimum dengan berat dibenarkan +/- 7 kg, manakala untuk beg galas, saiz minimum yang masih ada dibenarkan naik. Kerana pilihan ini akan diperiksa semula oleh pegawai syarikat penerbangan apabila anda mendaftar masuk dan memasuki pintu pesawat. Jadi, anda tidak sepatutnya membuat pilihan yang salah jika anda tersilap, anda akan menanggung kos tambahan yang sangat besar kerana ia dibeli secara terus semasa berlepas. Pilihan akan menentukan kos dan tidak boleh lari dari mata anda nanti.

r9DNst8Tf3 25J9F6e lhZnGENYO74Gh E12GGlQz25orOB339bls33rmErMGxPtZe4Gde2UDJSCJJcDmA6XiouFZyHlxWOm7a tzb CW5QDYM H4YGKT RJEpO2Ni4t83qK6TkqJXIbwVHMo3b3iJy g8QFomCfzlOGgz01e6krO1lBsXZcPPOvQ
credit: indietraveller.co

#4. Bagaimana melalui atau dengan Barangan Peribadi Tambahan ini.

Lebih-lebih lagi bagi pengembara yang ingin membawa barangan peribadi dengan kelengkapan lain mengikut tempoh perjalanan. Anda boleh memilih sama ada minyak wangi saiz minimum, losyen, kosmetik dan lain-lain boleh dibawa. Jangan ambil semua, pilih saja apa yang paling anda perlukan, jika terlalu banyak, anda akan menghadapi masalah untuk memasukkannya ke dalam beg untuk dibawa sehingga terlambat. 

Pada dasarnya, anda akan mengelakkan bayaran bagasi, jadi anda perlu berjuang supaya barangan peribadi tambahan ini hanya untuk mereka yang terpilih. Semestinya anda perlu tahu barang apa yang dibenarkan untuk menaiki pesawat kerana ada barang tertentu yang dihentikan dan had minimum cecair dalam mililiter adalah sangat ketat dan akan disemak oleh pegawai kelak.

#5. Teknik Lipatan yang Betul.

Sekiranya anda dapat melakukan cara melipat pakaian dan lain-lain dengan betul dan betul, ia akan memberikan ruang yang cukup, setiap sudut beg penuh sama rata, tidak ada yang kurang. Pengesyoran ini sememangnya benar ketika pakaian yang mereka bawa bersama rakan-rakan mereka menjadi strategi untuk backpacker yang ingin melancong dengan bajet yang murah untuk mengelakkan bayaran bagasi khas untuk syarikat penerbangan LCC. Segera fahami kaedah lipatan yang sepatutnya difahami dan telah kita bincangkan dalam penulisan yang berasingan.

#6. Satu Beg Selesa Semasa Melancong.

Pemilihan beg yang kami nyatakan di atas mempunyai kapasiti penyimpanan yang mencukupi tidak melebihi +/- 7 kg untuk memasuki kabin pesawat. Jenis beg galas yang kuat dan tidak mudah koyak menjadi pilihan utama, lebih-lebih lagi jika zip yang kuat dan tidak mudah gugur akan menjadi keutamaan. 

Sebabnya, semua bagasi anda sudah tentu terbaik dari segi kapasiti memuatkan, terutamanya apabila anda pulang ke Indonesia, kapasiti penyimpanan adalah jauh dari apa yang anda fikirkan dan memerlukan zip yang sangat kuat untuk mengikat antara kedua-dua belah tepi. beg galas. Hampir semua sudut penuh kanan malah laci depan dan kiri turut dipenuhi dengan barangan mini yang telah dialihkan dari beg galas.

Mengelakkan yuran bagasi untuk beg bawaan memerlukan pengetahuan yang mencukupi supaya jumlah terbaik yang dibenarkan oleh syarikat penerbangan bajet rendah ini membolehkan pengembara backpacker terus terbang dengan pemeriksaan yang agak ketat. Jadi, jika anda mempunyai contoh fatwa seperti pengembara lain yang cuba mengelak bayaran bagasi yang mesti dijalankan semasa melancong nanti, pastikan tempoh perjalanan mesti disesuaikan dengan bagasi. 

Pilih barang yang paling penting untuk dibawa, jika ada barang tertentu yang boleh tertangguh dan boleh menggunakan peralatan sedia ada, ia harus dilakukan. Kos lebihan ini telah menjadi topik trending dalam masyarakat yang sentiasa menawarkan nasihat yang mencukupi supaya bayaran bagasi dapat dielakkan dan bajet perjalanan masih berada dalam zon selesa mengikut jangkaan anda. Semoga bermanfaat dan boleh menjadi maklumat yang selama ini dicari dalam kandungan artikel kami. Selamat melancong.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *