Maklumat Lengkap tentang Pasaran Penting di Bandaraya Bangkok, Thailand Anda Mesti Lawati Sekarang

Maklumat Lengkap tentang Pasaran Penting di Bandaraya Bangkok

Ingin melawat pasar penting di kota Bangkok yang wajib dilawati dan amat digalakkan untuk datang ke sana untuk melihat aktiviti penduduk setempat dan guaka jenis barangan yang dijual seperti buah-buahan, sayur-sayuran, makanan laut, fesyen, kepada semua anda keperluan cenderahati boleh menjadi tempat kegemaran dengan harga yang sangat berpatutan.

Berpatutan malah murah. Anda akan melihat pasar tradisional di Bangkok Thailand ini tersusun rapi, bersih, dan penjual dan pembeli berasa selesa untuk menjalankan transaksi dan jenis barangan yang dijual di pasaran sangat lengkap, malah anda sendiri boleh keliru untuk memilih yang mana satu.

Plesirankotatua mengesyorkan pasar penting di bandar Bangkok Thailand ini sebagai destinasi pelancongan membeli-belah dalam apa jua bentuk dan tujuan ia amat sesuai untuk anda yang ingin mendapatkan atau menikmati segala aktiviti penduduk tempatan dalam menjual, menikmati jenis kulinari yang dijual, supaya boleh dijadikan cenderahati untuk dibeli untuk dijadikan hantaran buat rakan-rakan seperjuangan dalam negara.

#1. PASARAN CHATUCHAK.

Alamat: Kamphaeng Phet 2 Rd, Khwaeng Chatuchak, Khet Chatuchak, Krung Thep Maha Nakhon 10900, Thailand.
laman web: www.chatuchak.org
Waktu Buka: Sabtu dan Ahad: 06:00 – 18:00

Untuk ke sana: Ambil BTS dengan laluan ke Stesen Mo Chit. Lokasi pasar tidak jauh dari stesen ini.

bHbOAK1QGKlw4BZUi3N0uMzwTENAQRxHzz6RBvcOEUzlp11GCBXzkUbrm TGlD7Ru335PT5H0zYpaQ9hievwlTf9wtMntqVZ0ifPfVws0uwLNNKJF 2 DXD1EQqD2fPhw
misal Suvenir di Chatuchak Weekend Market. Poto oleh: kulsy-a.com

Pasar Chatuchak merupakan destinasi utama yang bakal menjadi pilihan pengembara seluruh dunia yang akan mengisi masa percutian mereka untuk mencari barangan seperti cenderahati, fesyen, malah pelancongan masakan. Sekitar 15000 gerai yang bakal menanti semua pelancong yang akan membeli-belah, sudah pasti banyak jenis barangan yang akan dijual oleh penduduk setempat, jadi anda tidak akan kecewa, pilihan barangan yang sangat banyak, tentunya.

Model yang ada adalah sepenuhnya mengikut jangkaan pelancong. Setiap sudut apabila anda menyemak imbas akan sentiasa mendapat harga yang sangat menarik dan unik dan setiap hari pasaran ini mempunyai sehingga 200,000 orang melawat untuk melihat atau membeli barangan yang mereka cari.

Populariti pasar ini pastinya luar biasa, percampuran penduduk tempatan dan pelancong dari seluruh dunia menjadikan hari itu terasa seperti pesta kerana dikunjungi oleh ramai pelancong menjadikan pasar Chatuchak mesti dimasukkan dalam senarai lawatan wajib apabila berada di bandar Bangkok Thailand.

Pasaran ini terbahagi kepada 27 bab di mana setiap bab mempunyai item khas yang dijual supaya konsep membeli-belah menjadi lebih fokus. Bermula dari kraftangan, pengikis kayu, cenderahati tumbuhan, sepati sutera, lukisan, fesyen, dan lain-lain diperincikan apabila anda memasuki pasaran. Pastikan sebelum memasuki pasaran anda mesti faham bahagian mana yang menjadi keutamaan kerana ia sangat luas, sudah tentu belanja anda lebih serius.

Semuanya menarik dan unik di pasar ini dan semuanya berasa ingin membeli, sememangnya harga untuk jenis cenderahati berbentuk cenderahati agak banyak pilihan dengan ramai penduduk tempatan yang boleh membuat rekaan dan corak yang menggunakan bentuk supaya pelancong berasa di rumah lama di pasar Chatuchak.

Bukan itu sahaja, terdapat tempat-tempat pelancongan makanan yang boleh anda pilih mengikut citarasa anda dan jangan lupa untuk menikmati buah-buahan yang akan memanggil anda apabila tiba musim seperti mangga, oren, durian, dan lain-lain, malah untuk menghidangkan jus. dengan buah guaka juga kelihatan di salah satu tempat.satu sudut pasar. Harga sangat kompetitif dan sangat sesuai untuk poket backpacker.

#2. PASAR BUNGA PAK KLONG TALAT

Alamat: 116 Chakkraphet Rd, Khwaeng Wang Burapha Phirom, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200, Thailand.
Waktu buka: 24 jam setiap hari dan sangat sibuk pada waktu awal pagi.
Item utama: Bunga, sayur-sayuran segar, buah-buahan segar.

Cara untuk ke sana: Lokasi pasar di Jalan Chakphet. Anda boleh menggunakan teksi atau Bot Espress untuk pergi ke stesen Saphan Phut. Lokasi pasar di sekitar stesen ini.

vuTrGjwf0D9n8dZpFYVE3mUPnje5LcXMI bDgMONjrNbCzq4 4h6zW6RzCK2pCQrCzMKrls25j0HBKxaZQMayJvPU5B8l0g52hVLNmRdYlN0BLd DRx2d4 rMl4KmFOz XLq2u0

Penjual bunga di Pasar Bunga Pak Klong Talat. Foto oleh: madmonkeyhostels.com

Nama pasar bunga bermakna terdapat banyak rona warna semula jadi berbaris di kiri dan kanan jalan. Pasar yang harum dengan aroma bunga yang sedia memanjakan hidung anda ini sentiasa bersemangat mengalu-alukan semua penduduk tempatan dan pelancong yang ingin melihat warna bunga yang cantik dijual oleh peniaga.

Sebenarnya bukan bunga sahaja yang dijual, ada juga peniaga yang menjual sayur-sayuran segar dan buah-buahan segar yang pastinya menarik dan unik untuk dikunjungi. Lebih-lebih lagi, anda yang menggemari buah-buahan khas Thailand boleh didapati di pasar ini seperti durian, mangga, oren, dan buah-buahan lain sebagai hidangan buah-buahan yang sihat yang boleh anda beli dengan harga yang sangat berpatutan.

Pasar ini dibuka 24 jam dan paling sibuk sebelum subuh apabila bongkar muat barangan bunga menjadi tarikan utama dan seterusnya pada sebelah pagi dan tengah hari sudah ramai pelancong yang hadir dengan matlamat masing-masing untuk melihat keunikan pasar ini. Anda juga boleh melihat penduduk tempatan membeli bunga, sayur-sayuran dan buah-buahan secara borong. Hampir dikatakan bunga sentiasa baru dan di pasar ini juga terdapat peniaga yang boleh menggubah bunga untuk pelbagai keperluan pengguna.

Pasar yang mempunyai peranan penting dalam sejarah kota Bangkok ini dimulakan pada zaman pemerintahan Rama pada tahun 1782-1809. Pasar ini masih dalam keadaan pasar terapung. Proses itu terus menjadi pasar ikan sebelum menjadi pasar bunga seperti sekarang. Untuk pasar bunga ni umur +/- 60 tahun sehingga sekarang. Perjalanan bersejarah ini tentunya sangat mewakili budaya tempatan Thai yang dilihat dari pasaran tempatan ini menawarkan yang terbaik untuk nuansa bunga yang diingini yang mereka sediakan untuk pelbagai keperluan setiap hari.

#3. PASARAN KLONGSAN.

Alamat: “125 Charoen Nakhon Rd, Khwaeng Khlong Ton Sai, Khet Khlong San, Krung Thep Maha Nakhon 10600, Thailand”
Barangan utama: fesyen, kasut, barang kemas, semuanya pada harga yang rendah.
Waktu buka: setiap hari: 07:00 – 22:00

Teknik untuk ke sana: Menggunakan bahtera di Sungai Chao Praya yang akan bertolak ke Jeti Klong San. Pasaran sekitar ini.

06WjYM34kcF17wX kETsR3EChE KwfFlhfVqlurCbqu
Poto oleh: web.asiaone.com

Pasar ini dikunjungi ramai penduduk tempatan Thailand apabila selepas menjalankan aktiviti harian dan tidak ramai pelancong yang hadir ke pasar ini untuk wara-wiri di sekelilingnya. Produk yang terdapat di Pasar Klongsan ialah jenis fesyen, kasut, barang kemas, aksesori, hinggalah model jeans terkini.

Pastinya tidak ramai pelancong yang mengetahui tentang pasar ini, sudah tentu harga yang dikenakan kepada penduduk setempat juga boleh diperolehi bagi pelancong yang ingin membeli beberapa barangan yang akan dijadikan cenderamata untuk dibeli untuk dibawa pulang.

Bukan sahaja untuk barangan seperti yang diterangkan di atas, terdapat beberapa jenis lain yang tentunya anda juga boleh menikmati seperti olahan masakan Thai dengan pelbagai jenis, sudah tentu harga yang sangat kompetitif mengikut bajet backpacker.

#4. KLONG TOEY MARKET.

Alamat: 1 Kasem Rat Rd, Khwaeng Khlong Toei, Khet Khlong Toei, Krung Thep Maha Nakhon 10110, Thailand.
Item utama: Makanan segar, buah segar, sayur-sayuran segar, herba, fesyen, jam, kasut dan banyak lagi.
Waktu buka: 06:00 – 14:00

Cara untuk ke sana: Ambil kereta bawah tanah MRT ke Stesen Klong Toei, ambil susur keluar 1 dan keluar. Ambil kedudukan ke kanan dan ikuti laluan Rama 4 kira-kira 10 minit berjalan kaki akan menemui pasar ini di sekitar jalan.

0EfL1x D2vTXpm9dIePNRoaNxRO6JCV TgdqP0I4bUk8qB2uLIHEaVT9chYUHVkfiC4aPKufYdFcxkQTjGUe8wAMMFTEtR9 ZSftYNHVGCznXA41MJIQ2QdlQT wu CR4TQe4FbkKfpCZYl2PAoG09mNTmIRzuCC09mcwjY8rwr1QrBH2N3LGmJt
Poto oleh: .flickriver.com/photos/asiaproductsllc/15465286532/

Pasar penting di bandar Bangkok Bangkok ini merupakan kawasan utama bagi petani tempatan untuk menjual semua hasil pertanian, perladangan dan barangan lain. Dijual terus di pasaran ini pastinya menjadi tarikan utama. Jadi sebagai pelancong anda wajib mengunjungi pasar ini kerana aksesnya agak mudah untuk diikuti dan jenis barangan yang ada di setiap sudut pasar pastinya boleh menjadi tunjang utama anda untuk menikmati percutian anda di kota Bangkok.

Penggemar buah-buahan dan sayur-sayuran pasti akan mengunjungi pasar ini untuk menikmati semua hasil segar yang boleh mencacatkan citarasa anda dan penyediaan yang anda sedia beli juga untuk dinikmati. Pasar ini telah termasuk dalam destinasi pelancongan pelancong dan telah diiktiraf oleh pengembara yang ingin meluangkan masa melepaskan citarasa yang selama ini hanya berbentuk ilustrasi video, mereka secara langsung boleh menentukan jenis buah yang sememangnya menjadi bahan perbalahan. di sana.

Bukan sahaja untuk buah-buahan untuk keperluan fesyen, aksesori, jamu, kasut dan lain-lain, terdapat juga banyak penjual dengan barangan yang cukup lengkap dengan harga yang sangat kompetitif. Pastikan anda mendapatkan barangan terpilih untuk dijadikan barangan cenderahati yang akan dibawa ke Indonesia untuk diedarkan kepada keluarga atau rakan-rakan.

#5. PASAR PELADANG BANGKOK.

Alamat: 976/9 Sukhumvit Rd, Khwaeng Phra Khanong, Khet Khlong Toei, Krung Thep Maha Nakhon 10110, Thailand.
laman web: bkkfm.org
Waktu buka: Setiap Ahad pertama dan ketiga setiap bulan. Jam 11:00 – 19:00.

Barangan utama: Makanan, makanan ringan, barang kemas, fesyen, aksesori, minuman, kasut, barangan organik, barangan buatan rumah dan lain-lain.

Teknik ke sana: Lokasi-lokasinya bertaburan di sekitar bandar Bangkok seperti di pusat membeli-belah atau di sekitar Stesen Skytrain dengan bakul buah-buahan yang dibawa dan disediakan lokasi kawasan tertentu.

Pasar Tani ialah gabungan penjual di pasaran dan semua organisasi bekerjasama dengan petani organik di Thailand. Semuanya berkait dalam bentuk komuniti dengan matlamat yang sangat tepat untuk menjadikan kehidupan sihat, dan juga menjalankan aktiviti sukan yang sihat dan aktiviti lain seperti amal kepada semua penduduk setempat.

Apabila anda berkunjung ke sana akan kelihatan setiap minggu pertama dan ketiga setiap bulan pengurus mengatur Pasar Tani ini di kawasan yang ditetapkan atau boleh juga di Mall di Bangkok. Di mana anugerah untuk petani dan pengeluar kulinari dan minuman berkumpul untuk menyediakan barangan mereka termasuk barangan organik, sayur-sayuran, buah-buahan segar, minuman, produk kecantikan kulit, fesyen dan banyak lagi.

Bukan setakat ini untuk produk buah-buahan yang diproses, jenis makanan ringan juga boleh didapati sebagai kepelbagaian produk daripada petani yang mempunyai potensi ekonomi yang besar dan tentunya bahan organik yang datang terus dari ladang atau ladang sendiri.

#6. PASARAN PRATUNAM.

Alamat: 869/15 Ratchaprarop Rd, Khwaeng Thanon Phaya Thai, Khet Ratchathewi, 10400, Thailand.
laman web: pratunam-market-bangkok.com
Waktu buka: setiap hari: 07:00 – 19:00

Cara untuk ke sana: ambil BTS Skytrain ke Stesen Chit Lot dan ikuti jalan Chid Lom ke Jalan Petchburi di mana terdapat salib ambil kedudukan kiri. Selepas berjalan kemudian bertemu Ratchaprapop Road maka pasar adalah sekitar ini.

kpuNTDy HwsC5KlM1XfyDIBozBiuiUctpfSCMLpepPsQmpTW5J03LG9xIMc7k4CDoEZ5WTAbxv3cu45v0w2axVoPO3KhFDbNnCrfa TWpb2tv740 MlpJ6t84uDkhGWV1r5FniTxhTup5VFCwFZX04T8jJ
Poto oleh: theculturetrip.com

Pasar dalaman ini sememangnya sangat fenomenal dan dikunjungi oleh ramai pelancong. Semua jenis barangan yang pastinya menjadi buruan pelancong adalah fesyen. aksesori, kasut, barang kemas dan banyak lagi. Bukan itu sahaja, cenderahati baik khas Bangkok juga ada dan sedia untuk dipilih untuk dibeli mengikut jenis dan jenis.

Untuk masalah, harga masih boleh dirunding dan jika anda membeli dalam kuantiti yang banyak, anda akan mendapat diskaun harga yang agak banyak terutamanya fesyen dan aksesori yang cantik. Untuk corak dan fesyen, memang menjadi isu semasa apabila kini membuat pilihan terbaik untuk keluarga di Indonesia boleh menjadi lawatan membeli-belah anda nanti.

Sangat sangat gembira bila melancong dan ada alternatif lain pada harga yang sangat murah ini dan sangat digemari pelancong. Setiap kedai yang anda lawati akan mempunyai model dan harga yang berbeza, jadi semakin lama anda meneroka ke pasaran, lebih banyak anda akan meneroka jenis pilihan barangan yang akan anda beli untuk dijadikan cenderahati untuk dibawa pulang.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *