Sebelum Anda Memutuskan Penginapan Kelas Asrama

Sebelum Anda Memutuskan Penginapan Kelas Asrama: Baca Artikel Ini Dahulu

Memutuskan Penginapan Kelas Asrama

Sesetengah pengembara memang menyarankan memilih asrama sebagai tempat menginap sebagai cara terbaik, tetapi anda perlu tahu kisah pengalaman mereka boleh menjadi pencerahan sebelum anda memilih dan tiada penyelesaian apabila menginap di sana. 

Melalui atau dengan ini banyak nilai sebenar yang diperolehi seperti sangat gembira, persekitaran yang sangat digemari oleh backpacker di seluruh dunia, cukup selamat, mencari ramai pasangan baru, mendengar dengkuran pelancong lain ketika tidur, menggunakan perkongsian bilik air untuk semua tetamu yang menginap. Inilah yang berlaku, ia boleh menjadi pengalaman yang sangat berharga yang harus diketahui agar keselesaan sepanjang penginapan sementara anda mengikut kehendak anda agar perjalanan ini lebih tertumpu kepada zon hijau untuk kepuasan. 

Mana-mana cerita yang boleh kita kongsikan dalam tulisan ini boleh menjadi fenomena, pilihan yang sangat murah untuk dibayar tetapi terdapat banyak cerita di sebaliknya. Semoga penulisan artikel ini dapat menjadi jawapan anda sebelum anda membelinya agar anda tidak tersalah pilih atau tersalah pilih.

1. Banyak Perkara Menakjubkan Dilihat.

Memang dengan harga yang sangat berpatutan, memang ada yang terlupa, boleh jadi pembersihan. Malah, pada masa ini, pelbagai penarafan asrama yang telah diberikan oleh penyedia jualan baucar hotel dalam talian menawarkan alat kepada pengembara untuk memberikan komen sebenar atau negatif selepas mereka melakukan penginapan sementara di asrama yang dipilih. 

Terutama bagi anda yang memilih asrama atau asrama kelas asrama, pasti ada sesuatu yang sangat memeranjatkan apabila semua pengembara tidur dalam bilik yang sama dengan ruang tidur bertingkat. Pengalaman yang dirasai ialah terdapat beberapa orang musafir yang kedengaran kuat sehingga menimbulkan ketidakselesaan ketika berehat di mana pada waktu malam adalah waktu untuk memberikan badan rileks dan cukup masa. Bayangkan jika suasana seperti ini adakah anda boleh tidur lena?

2. Terdapat bau yang tidak 100% menyenangkan pada organ hidung.

Sudah tentu, ini bukan semua, tetapi ada pengalaman yang mengakibatkan ikan tidak 100% sangat gembira dengan organ hidung. Untuk apa, kerana bukan semua musafir yang mengamalkan budaya mandi sebelum tidur adalah salah satu puncanya. Jika apabila anda akan tidur berehat di bilik yang sama pada waktu malam, maka pengembara lain sedang tidur secara peribadi, tidak menghiraukan budaya mandi. 

Bukan itu sahaja, lebih-lebih lagi bagi pengembara barat yang mempunyai budaya minum yang sangat tinggi, ini tentunya akan kuat melawan udara sekeliling, ditambah pula dengan budaya merokok dan minum minuman yang memabukkan, sudah tentu menghadirkan kesan hanyir bercampur dalam satu bilik di asrama. kawasan.

3. Berinteraksi melalui atau dengan Pengembara Lain Semasa Makan dan Minum.

Apabila tiba masa makan dan minum di dalam bilik yang disediakan oleh pengurus asrama, pastinya tempat ini sangat popular kerana lokasi inilah yang banyak dinikmati sebagai kawasan bersosial. Pelbagai pengembara dari seluruh dunia akan berkumpul menikmati hidangan sama ada yang dibeli atau dimasak sendiri, tentunya menawarkan keseronokan tersendiri. cepat dan mudah untuk menjalinkan komunikasi yang baik walaupun sekadar memberi salam atau hai untuk perjumpaan pertama dikira amat memadai. 

Jika masa tinggal anda sehingga satu minggu, sudah tentu anda akan bertemu lebih kerap dan memulakan perbualan lanjut. Ia juga boleh berkomunikasi dengan pertukaran pengalaman apabila melancong dapat direalisasikan dengan baik, tetapi ada juga yang tidak begitu gembira apabila bertemu pengembara yang bukan kawan rapat dan bersifat perkauman terhadap satu suku, ia boleh berlaku yang akan membuatkan anda zon selesa jatuh secara drastik.

4. Kagum melalui atau dengan Tabiat Tidur Pengembara Lain Satu Bilik Asrama ini.

Memang ada tabiat lain yang beliau sebutkan iaitu berdengkur sudah akan kedengaran dari musafir lain, tetapi ada juga musafir yang mempunyai tabiat luar biasa iaitu melihat musafir lain tidur dengan melihat muka atau sebagainya. pada. Sedikit tidak selesa jika dilihat secara peribadi tetapi itu adalah tabiat yang tidak dijangka apabila memilih asrama atau asrama kelas asrama yang mempunyai keunikan tersendiri. Pengalaman ini adalah daripada rakan sekerja kami yang mendapati pengembara dari negara lain mempunyai tabiat seperti ini.

5. Adakah Anda Naik Taraf Ke Bilik Peribadi?

Melalui atau dengan fenomena ini, sudah tentu, terlintas di fikiran untuk menaik taraf ke bilik yang lebih peribadi, tetapi ia mesti mempunyai nilai nominal. Berfikir begini tentunya bergantung pada setiap pengembara, bila duit dah surut kena dapat situasi macam ni. Sememangnya, yang asas akan menawarkan kelebihan bahawa menjimatkan belanjawan masih mencukupi untuk backpacker.

fMKMYU8FsWzJf T0GIgWokqY9 Rop0yGxZr4dDAonTLi cQkjQA0sn6ZbzLYxm BkGPJllbnJZM NB2G 6QMDkM2bmIT9mcg2f3bclwImc1jxjR1nPUO bBeLO9iNKVlY4WzeosgOJ gtzAnbeZQj0MiA 8fJIby0MN o
credit: zostel.com

6. Akses WIFI Lambat aka Lola.

Memang bencana ini tidak selalu berlaku di asrama atau asrama kelas asrama. Akses WIFI lambat, aka lola {long loading}. Ini sudah tentu memberi kesan kepada keselesaan apabila anda ingin menyambung ke Internet. Melalui atau dengan ini, kos murah yang diperolehi pastinya akan disenangi oleh pengembara menjadikan rangkaian WIFI sedia ada digunakan oleh hampir semua pengembara yang menjadikan rangkaian tidak bersambung dengan baik dan terbaik.

7. Tidak semua hidangan sarapan pagi mengikut citarasa.

Lebih-lebih lagi jika anda seorang pengembara Islam, sudah tentu tidak semua makanan boleh dinikmati, terdapat beberapa hidangan kulinari yang mesti dielakkan. Apabila memilih asrama yang tidak ramai tetamu musafir muslim, sudah tentu ada juadah yang tidak halal dimakan di meja makan menggunakan kutleri dan kulinari yang digunakan. 

Sudah tentu tidak mengikut prinsip yang anda inginkan tidak terdapat di asrama ini. Begitu juga hidangan yang dihidangkan oleh pengurus asrama tidak mengikut cita rasa, pasti ada, namun itulah harga yang kadangkala tidak melengkapkan keinginan apabila menginap di asrama yang menjadi penginapan sementara.

8. Apabila Menginap Ramai Kumpulan Menginap Di Sana Semasa Anda Sendiri.

Pengalaman ini tidak selalu berlaku, tetapi beberapa rakan pengembara pernah mengalaminya apabila bilik asrama itu dihuni oleh pelbagai golongan dari satu negara semasa dia berada di bilik asrama atau asrama seorang diri. 

Apabila dia sudah tertidur, mereka baru pulang dari kawasan pelancongan yang mengambil masa yang agak lama sehingga berlaku kekecohan ketika memasuki bilik asrama. Sudah tentu suasana yang sangat tidak selesa ini akan memberi kesan kepada kualiti tidur yang akan dirasai apabila waktu malam yang mengantuk itu hilang apabila mereka bising dan menyelubungi.

9. Tidur tidak selesa apabila bunyi katil sangat bising.

Inilah yang pengembara benar-benar tidak suka di mana kawasan tidur berstrata apabila pengembara tidur di kawasan tidur di atas tidur dengan sangat gelisah membuat bunyi yang sangat kuat yang memberikan kesan yang sangat tidak sejuk di mana anda ingin tidur dalam keadaan senyap. Sudah tentu, pengalaman ini telah dikongsi oleh ramai rakan pengembara dalam komuniti sehingga zon selesa untuk tidur sangat jauh dari jangkaan.

10. Masih Menyalakan Lampu Terang Apabila Anda Ingin Tidur Ketika Gelap.

Setiap pengembara pastinya mempunyai tabiat masing-masing termasuk dari segi suasana yang terperinci dan waktu petang apabila anda berehat dengan baik. Apabila anda memerlukan suasana petang tetapi pelancong lain memerlukan suasana yang terperinci ketika berehat. Sudah tentu dengan suasana ini, siapa yang akan mengalah, kedua-duanya mempunyai kepentingan dalam sesuatu keputusan. 

Jika ingin menyempurnakan fenomena ini, sudah tentu perlu berkorban sesuatu iaitu mendapatkan syarat terperinci yang mesti diterima sehingga pagi sebelum ini dan terpaksa merinding dengan suasana yang amat tidak menyenangkan ini.

Selepas anda melihat beberapa suasana yang mengejutkan dari pengalaman rakan pengembara ini, ia membuatkan anda terfikir, adakah kelas asrama untuk bilik asrama atau bilik asrama ini masih berbaloi untuk didiami dan dipilih apabila bajet melancong sangat ketat. Mesti ada penyelesaian menang menang dan bagaimana anda menghadapinya nanti. 

Apabila anda ingin mendapatkan yuran yang murah, ada faktor lain yang anda perlu terima secara tidak sempurna seperti ini untuk membuat perjalanan yang anda mahukan selama ini. Jadi bersikap bijak dan bolehkah anda menerima situasi ini sekiranya berlaku kepada kelas asrama terpilih yang akan menjejaskan zon selesa anda? 

Kalau mampu, kena sediakan benda lain untuk dibawa supaya suasana di kelas asrama nanti masih boleh dinikmati walaupun tidak 100% sangat gembira. Semoga bermanfaat dan boleh menjadi pertimbangan anda kelak apabila memilih tempat penginapan nanti di negara destinasi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *