objek misteri di antartika

Objek Cakera Aneh dan Misteri Keluar Dari Ais Ditemui Oleh Pengguna Google Earth

Viral di laman sosial seorang pengguna aplikasi Google Earth yang dapat mengesan objek aneh yang dikatakan membentuk cakera yang menonjol dari ais yang terdapat di Antartika. Objek misteri yang tidak diketahui telah menarik perhatian ramai.

Memetik laporan Daily Star, struktur misteri itu dikatakan berwarna kelabu dan ia merupakan penemuan misteri dan terbaharu di Antartika. Mereka masih tertanya-tanya apakah sebenarnya objek misteri yang selama ini menjadi tanda tanya orang ramai.

Penemuan itu bermula apabila seorang wanita yang dikenali sebagai Sandra Elena Andrade berkongsi rakaman video semasa dia melayari Google Earth di tapak YouTube dengan kapsyen, imej misteri yang telah dirakam melalui Google Earth, membangkitkan minat dan kejutan dalam persekitaran saintifik dan ufologi.

“Imej misteri yang ditangkap oleh Google Earth, menimbulkan minat dan kejutan yang mendalam dalam kedua-dua persekitaran saintifik dan ufologi.”

Walau bagaimanapun, jika dilihat dengan teliti, objek itu kelihatan seperti separuh bulatan yang sangat besar dan menonjol dari permukaan anggaran tebing. Namun, tidak dapat dipastikan apakah sebenarnya objek tersebut. Ada juga yang mengatakan ia kelihatan seperti piring terbang yang besar tetapi ia hanya tekaan rawak.

Sejak kemunculan Google Earth dan internet, semakin banyak penemuan aneh dan misteri ditemui di Antartika. Namun begitu, masih terlalu banyak misteri yang sehingga kini menjadi tanda tanya dan masih belum terbongkar di kawasan yang mempunyai banyak ais itu.Penggunaan Google Earth merupakan elemen yang sangat penting yang harus digunakan oleh penyelidik dan penyelidik untuk menjalankan sebarang kajian sekiranya mendapati penemuan tertentu seperti ini.sumber Daily Star.

kredit to: Bukitbesi Blog

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *