Pengalaman Testimoni Pengguna Menggunakan Pesawat Air Asia: Kebaikan dan Keburukan

Pengalaman Testimoni Pengguna Menggunakan

Rakan baik backpacker untuk melancong ialah Air Asia sebagai pengguna pastinya mempunyai pengalaman menggunakan syarikat penerbangan ini dengan beberapa kelebihan dan kekurangan. Sungguhpun begitu, sebagai backpacker yang telah menggunakan perkhidmatan popular Air Asia dengan kos yang rendah untuk ke destinasi negara tertentu, beliau telah memberikan pilihan dalam perkhidmatan untuk semua pengembara di seluruh dunia.

Syarikat yang berasal dari Malaysia ini tentunya telah membuka pelbagai laluan perjalanan penting yang menjadi pilihan pengembara bermula dari Asean ke beberapa negara di rantau ini yang mempunyai nirvana kawasan pelancongan yang menakjubkan untuk dikunjungi. Walaupun dengan syarikat penerbangan dengan tiket bajet murah, ia pastinya tidak murah kerana mereka melaksanakan sistem kerja yang cukup profesional.

9R62egaJNS5YrphwA6GBM6jmS4SYNzFJ1g72YcWm7jjYzLRbqfdi2O0vmxKbhUsFBOKISi8X1tqLBIrFxWB08pl70mzUBQqlct A8TwQC8Me ksxyKlc0vNbK8YHEl40gxKv5WlPUj Ay7h5mp2e8 ONqybXn5T
Poto oleh: aeroindo.space

Plesirankotatua ingin berkongsi pengalaman apabila kami mengembara ke beberapa negara menggunakan Airline Air Asia sebagai pengangkutan penting untuk ke negara destinasi, sudah tentu ia mempunyai kelebihan dan kekurangan dalam beberapa perkara, walaupun terdapat pengguna yang telah menggunakan syarikat penerbangan ini sebagai tulang belakang penting untuk menjalankan perjalanan percutian kami.

Akan membentangkan artikel ulasan yang boleh berguna untuk anda yang ingin mengembara menggunakan Air Asia sebagai syarikat penerbangan untuk membantu perjalanan anda ke destinasi akhir anda. Berikut penjelasannya:

KELEBIHAN MEMILIH PENERBANGAN AIR ASIA AIRLINE.

Berikut adalah kelebihan|tambah|kelebihan memilih percutian menggunakan Air Asia di luar negara atau dalam negara. Sudah tentu, kami merasakan titik ini semasa perjalanan dan ia adalah adil dan pastinya pengalaman yang boleh kami kongsikan dalam artikel penulisan ini.

#1. HARGA PROMOSI TIKET SENTIASA ADA.

Perkara yang paling kami suka ialah harga tiket promo yang sentiasa tersedia sepanjang tahun, walaupun kami mendapat harga sifar untuk satu penerbangan. Memang harga yang kami dapat adalah percuma, tetapi tetap ada bayaran untuk tempahan di laman web peribadi, tiada masalah dan rasa terbantu dengan penyediaan kos yang boleh dikurangkan dengan tiket yang kami dapat secara percuma.

Jika semua rakan sekerja sentiasa mengemas kini maklumat untuk syarikat penerbangan Air Asia, mereka boleh menyertai beberapa media sosial mereka, jika masa harga promo yang diberikan tersedia dan kebetulan perjalanan percutian anda bertepatan dengan promo, tiket akan dikeluarkan serta-merta . Kerana harga yang mereka berikan sangat kompetitif, kawan-kawan pelancong yang pergi bercuti ke mana sahaja mereka pergi.

#2. GANJARAN KEAHLIAN DIHARGAI.

Pengguna adalah raja tindakan di Air Asia. Selepas anda mendaftar sebagai ahli persendirian di laman web mereka, semua maklumat penting anda akan disimpan dengan selamat pada pelayan mereka. Dapatkan keuntungan apabila anda telah menggunakan penerbangan mereka ke mana sahaja laluan perjalanan pastinya memberi kemudahan dalam transaksi. Proses pendaftaran sangat praktikal dan tidak sukar langsung.

Jika anda kerap melancong menggunakan Air Asia, maka anda akan mendapat ganjaran tertentu dan mudah untuk mengatur tema perjalanan anda nanti, bermula dari bagasi, insurans, hinggalah menyusun hidangan yang akan dipilih jika dalam perjalanan nanti anda perlu menyediakan. makan dalam kapal terbang nanti. Sekiranya terdapat perubahan dalam aktiviti penerbangan anda, anda akan menerima pemberitahuan dari akaun yang telah didaftarkan di laman web rasmi mereka.

#3. BOLEH SELF CHECK IN TERUS.

Kemudahan yang kami rasai ketika melakukan pemeriksaan sendiri ini dan tidak perlu beratur di kaunter apabila tidak membawa terlalu banyak bagasi. Kemudahan ini tentunya lebih pantas dan tidak menyusahkan diri untuk beratur untuk masuk ke ruang menunggu. Prosesnya sangat mudah, hanya masukkan arah penerbangan dan daftar masuk boleh dilakukan dengan mudah. Walaupun kami boleh duduk hampir di belakang tetapi ini tidak menjadi masalah kerana kemudahan ini kami berasa agak selesa untuk melancong.

#4. JENIS PESAWAT TERKINI.

Semasa terbang kami mendapat pesawat terbaru untuk ke negara destinasi Combodia. Pesawat baru pastinya sangat, sangat gembira, apabila nuansa baru menjadikan penerbangan selesa. Air Asia sentiasa mengemas kini jenis pesawat yang akan mereka gunakan untuk perkhidmatan mereka dan untuk laluan tertentu akan sentiasa menyediakan jenis pesawat yang sangat layak terbang. Jadi keselesaan perjalanan dapat direalisasikan daripada pesawat baru yang pastinya lebih baik prestasinya ketika terbang.

KELEMAHAN MEMILIH PENERBANGAN AIR ASIA AIRLINE.

Berikut adalah ketidaksempurnaan|tolak|keburukan memutuskan percutian backpacker di luar negara dan dalam negara. Setelah mengetahui beberapa kebaikan sudah tentu ada beberapa keburukan yang kita rasai apabila melancong menggunakan Air Asia. Sebagai pengguna kami sangat memahami tetapi masih dalam koridor yang munasabah untuk mendapatkan harga murah untuk satu penerbangan.

#1. KUOTA BAGASI ADALAH TERHAD.

Bagasi yang dibenarkan masuk ke dalam kabin pesawat hanya +/- 7kg. Jika anda mempunyai terlalu banyak anda perlu membeli bagasi semasa membeli tiket kapal terbang. Kami menasihatkan anda untuk membeli bagasi jika diperlukan semasa proses membeli tiket kapal terbang, sebabnya adalah kerana harganya masih kompetitif dan membelinya lebih awal sudah pasti harganya tidak sama ketika anda membelinya semasa anda berlepas. Pastikan anda perlu menyemak proses pembelian ini supaya anda boleh mendapatkan perjalanan yang menjimatkan nanti. Ketetapan ini sudah tentu berbeza bagi negara dalam dan luar negara.

#2. KAEDAH PEMBAYARAN MASIH TERHAD.

Seperti yang kita fahami bahawa proses pembayaran ini sudah tentu mengikut komitmen mereka dengan beberapa bank di Indonesia. Beberapa kaedah pembayaran pada masa ini mempunyai lebih daripada pilihan yang mencukupi, seperti kaedah pembayaran dengan kad kredit, CIMB Click, KlikBCA.

Bagi proses perbankan internet masa kini yang banyak digunakan oleh pengguna dari Indonesia, tidak semuanya boleh dilakukan, kerana ia masih dalam proses untuk merealisasikannya. Yang penting ialah memilih kaedah yang paling sesuai dengan keadaan anda dan ikut mekanisme yang telah mereka tetapkan.

#3. MASA TERHAD CHECK IN.

Mungkin masa daftar masuk terhad yang mereka sediakan boleh difahami. Proses daftar masuk boleh dilakukan 14 hari sebelum berlepas, sesetengah pengembara menyebutnya kurang kolaboratif bergantung kepada setiap individu. Sebut ia masa yang sangat singkat akan membawa kerugian sendiri untuk penumpang, dengan kali pertama anda hadir anda boleh meminimumkan kegagalan penerbangan dan tiket kehilangan akan dielakkan.

#4. KESELESAAN DALAM PESAWAT WAJIB BAYAR.

Kalau nak selesa semasa terbang bermula dari posisi duduk hingga makan minum, kena sediakan bajet lain untuk membeli. Anda terbang hanya untuk harga tiket, jika anda ingin mendapatkan penginapan lain yang selesa anda perlu membeli dengan produk yang mereka sediakan di laman web rasmi mereka. Bagi penawaran makanan dan minuman, ia masih termasuk dalam koridor cita rasa Indonesia, dengan harga yang cukup berpatutan untuk persembahan, pengguna boleh memilih mengikut citarasa.

#5. FAHAMKAN SETIAP TEMPAT PEMBELIAN DI LAMAN WEB.

Untuk mendapatkan tiket yang mereka sediakan, anda mesti memahami semua mata yang disenaraikan pada skrin sebelum membuat pembayaran. Terdapat beberapa perkara penting yang perlu difahami iaitu kemasukan pembelian bagasi, kemasukan insurans, kandungan ruang tempat duduk, dan penginapan lain seperti makan dan minum.

Setiap bidang ini mempunyai polisi tersendiri malah ada yang mempunyai harga tertentu. Jadi pastikan semua medan semasa membeli tiket disesuaikan dengan keperluan anda supaya anda boleh mendapatkan tiket murah yang akan dibayar nanti.

Sebagai pengalaman, kami merasakan ini dapat memberikan maklumat yang mencukupi jika anda kemudiannya memilih Air Asia sebagai pengangkutan utama untuk tiba di destinasi akhir anda. Ia boleh dikatakan sebagai testimoni penumpang Air Asia yang telah menggunakan perkhidmatan mereka untuk perjalanan kami, jadi mereka sangat mengetahui polisi yang mereka sediakan.

Sekiranya anda memerlukan penginapan tambahan, anda boleh menentukan jenis perkhidmatan yang diperlukan, sama ada tempat duduk di hadapan atau makanan dan minuman ketika terbang nanti. Lebih banyak fleksibiliti ialah cara terbaik untuk menikmati perjalanan, lebih gembira anda boleh melakukannya sendiri apabila anda terbang dengan Air Asia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *