Universal Studio Singapura

Petua Cekap Mudah Ke Universal Studio Singapura

Petua Mudah Ke Universal Studio Singapura

Memang, tarikan Universal Studios Singapore {USS} adalah luar biasa, tetapi anda perlu tahu cara yang praktikal dan menjimatkan untuk membeli tiket masuk ke sana. Persediaan percutian yang terancang pastinya menjadi keutamaan dengan rancangan yang bersasar, anda akan mendapat harga tiket yang jimat dan dapat mengikuti segala tunggangan yang ada di sana serta mendapat keseronokan bercuti bersama keluarga. Apakah cara dan tip jimat untuk melawat USS yang anda boleh dapatkan dengan mudah, berikut penjelasannya:

x1K9JRGqATMWJeZmFbG qLT4UdoMnq0G0d8Wdh2eeZ6a1IwEUhohJkvg8dC4YcI0U2FVHW2sQSUPGrfFp J1uD 6Iq06CVP Sr5wzcrzbRM9M4EfjSZ7D4vWQVHhG9llq6oCN CTFcWWQWqQE4 1yVjJX1pVCLNjNuB7AOdEMWywdzyi1kTR6X4jwA

Universal Studios Singapura.
Alamat: 8 Sentosa Gateway, Singapura 098269
Waktu buka: Isnin-Kha, Ahad 10AM–8PM | Jumaat-Sabtu 10AM–10PM.
laman web: www.rwsentosa.com

#1. Kalau nak ke USS, bukan selalu kena pakai mono rail, memang dilema harga sekitar SDG4 seorang. Jika anda menggunakan monorel sehingga 10 orang, ia sangat mahal. Kini terdapat sebuah jambatan berjalan kaki dengan panjang lebih kurang 500 meter. Jambatan ini dahulunya percuma tetapi harga masuk ialah SGD1 sahaja. Segelintir pelancong dari Indonesia beranggapan agak lama dan memenatkan untuk berjalan tetapi masih ada lif yang pastinya dapat mempercepatkan langkah anda untuk ke USS dengan lebih pantas.

#2. Lebih-lebih lagi bagi anda yang membawa keluarga terutama kanak-kanak, bekalan makanan tentunya menjadi perhatian. Anda mesti membawa bekalan yang mencukupi supaya sambil menikmati tunggangan di USS boleh menjadi lebih selesa dan sangat gembira. Ia masih selamat dan tidak diperiksa di pintu masuk, jadi mudah jika anda boleh membawa minuman dari luar yang tentunya dapat menjimatkan kos makan semasa dalam perjalanan. Cuba bayangkan jika anda makan di USS sebaik sahaja harga bermula pada SGD10 setiap bahagian makanan, iaitu purata SGD12-SGD15 setiap hidangan utama seperti nasi ayam.

#3. Sentiasa bawa botol air sendiri dan boleh diisi semula apabila berada di USS. Terdapat penginapan air pancut yang mencukupi di semua perjalanan USS atau sekitar arah ke bilik rehat. Jadi, jika air minuman anda kehabisan, anda boleh mengisi semula dengan segera supaya perjalanan anda selesa dan tidak haus.

#4. Jangan sekali-kali melawat USS pada hujung minggu, hujung minggu panjang, cuti musim panas atau cuti sekolah. Semua tunggangan akan penuh dan masa anda akan terbuang dengan beratur yang sangat panjang. Lagipun semua komponen pelancong pada musim puncak begini, sudah tentu harganya juga naik.

#5. Pilih masa terbaik untuk melawat pada hari bekerja atau hari bekerja. Selain itu harga tiketnya agak jimat dan barisan yang tidak terlalu panjang menjadi tarikan utama. Jadi anda boleh lebih fleksibel untuk menikmati semua tunggangan di USS supaya masa percutian terbaik yang anda sediakan dapat berkesan.

#6. Jangan tergesa-gesa untuk membuat pembelian Pas Ekspres dalam talian atau sebelum anda memasuki USS. Jika anda ingin mengelak daripada beratur menggunakan Espress Pass ini, cuba log masuk ke USS. Dan pastikan giliran tidak besar dan panjang Pas Espress tidak perlu, jika tidak, anda hanya boleh membelinya apabila anda memasuki pintu pagar.

#7. Jika anda dan keluarga anda merancang untuk memasuki kenderaan yang berfungsi dengan air, pastikan anda perlu menggunakan baju hujan untuk melindungi badan anda daripada basah. Beli saja di luar lebih jimat untuk dilema harga bermula dari SGD2. Jika anda membeli di dalam di USS, harga bermula dari SGD5

#8. Manfaatkan loker simpanan bagasi jika anda perlu meninggalkan bagasi yang anda tidak boleh bawa sama sekali. Di USS terdapat loker percuma dan berbayar. Terutama secara percuma dengan 30-45 minit pertama gratsu, bergantung kepada keramaian pengunjung. Pastikan anda perlu melawat kaunter loker untuk menyemak loker percuma yang masih ada.

#9. Khas untuk anda yang sangat fanatik dengan tunggangan Mummy dan Transformer, untuk mendapatkan barisan yang pantas, anda boleh memasuki barisan Single Rider. Memang anda perlu bermain sendirian tetapi pada pendapat kami ia sudah memadai untuk menikmati perjalanan ini dan mesti dipisahkan dari barisan utama. Jika anda memasuki barisan penunggang tunggal, ia hanya mengambil masa beratur bermula dari 5-10 minit.

#10. Kalau bawa anak sudah tentu ada masanya mereka cerewet dan penat dan tidak mungkin anda selalu ke sana sini. Bawa stroller untuk memberikan penyelesaian jika mereka cerewet, jika sewa di USS berharga SGD20, sudah tentu ia sangat mahal terutama untuk sewa stroller.

  • HARGA TIKET UNIVERSAL STUDIO SINGAPURA DI RUPUAH.
  • Untuk mendapatkan tiket USS dalam Rupiah seperti berikut:
  • SGD1 = IDR 10,798 {sehingga 9/9/1018}
  • USS 1 Hari: Dewasa SGD76 {Rp 820,648} | Kanak-kanak SGD56 {Rp 604,648}

Cara jimat untuk mendapatkan tiket murah adalah secara terus dalam talian di laman web rasmi, dan terdapat beberapa kemudahan serta penginapan tambahan yang anda boleh dapatkan:

#a. Jika anda membeli dengan perkhidmatan perbankan dan promo, mereka akan memberikan hadiah percuma seperti 1 tiket USS dan 1 tiket S.E.A Aquarium. Jika anda mempunyai penginapan perbankan, pastikan promo ini termasuk dalam aktiviti mereka.

#b. Terdapat promo pada hujung minggu tertentu: kemasukan ke USS boleh SGD68 serta mendapat pujian SGD5 untuk makanan dan SGD5 untuk baucar runcit.

#c. Anda boleh membeli daripada pembekal dalam talian yang dipercayai yang telah menjual tiket USS dan pastikan mereka menawarkan harga diskaun. Jika anda adalah pelanggan setia, mereka akan memberikan anda mata ganjaran yang boleh anda gunakan untuk membeli tiket USS atau pun diskaun 10% daripada harga biasa.

Selepas anda membeli secara online, pastikan anda telah melakukan print out dan boleh terus diimbas apabila masuk ke pintu pagar. Pastikan anda sentiasa menyemak promo ini kerana pada bila-bila masa sahaja USS akan memberikan hadiah percuma seperti ini supaya anda mendapat harga promo yang terbaik. Semoga berjaya dan selamat bercuti di USS.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *