Ramalan Anak Lelaki atau Perempuan (Kalkulator Jantina Bayi)

tanda mengandung jantina anak

Kebiasaannya, wanita hamil pasti akan tertanya-tanya apakah jantina anak dalam kandungan dan apakah tanda-tanda sama ada lelaki atau perempuan. Setiap ibu hamil pastinya teruja untuk menimang cahaya mata terutama ibu yang pertama kali hamil.

Dek kerana rasa ingin tahu yang teramat sangat tentang apakah tanda kehamilan itu jantina anak, ramai ibu tidak sabar-sabar untuk mengimbas jantina bayi yang hanya boleh dilakukan selepas kandungan mencapai 18 minggu ke atas.

Malah, tanpa melakukan imbasan jantina bayi, anda boleh meneka atau membuat ramalan sendiri berdasarkan petua nenek moyang, iaitu bagaimana untuk mengetahui jantina bayi dalam kandungan, sama ada bayi perempuan atau bayi lelaki. Tetapi bagaimana anda tahu?

Bila boleh tahu jantina anak dalam kandungan

Terdapat banyak cara dan ramalan jantina yang boleh dibuat berdasarkan kalendar Cina atau mengikut kepercayaan yang sangat popular sejak zaman dahulu dari nenek moyang kita turun temurun.

Namun perlu diingatkan, apa yang dikongsikan mengenai ramalan untuk mengetahui jantina kanak-kanak ini hanyalah perkongsian semata-mata dan tiada bukti saintifik yang mengesahkan ramalan ini betul dan tepat.

Yang pasti, anda ada dua pilihan iaitu sama ada lelaki atau perempuan. Tidak kira apa jantina anak anda, itulah ketentuan yang telah termaktub, yang Allah kurniakan kepada anda sekeluarga untuk menambah rezeki anda sebagai suami isteri.

Carta Ramalan Jantina Bayi Kalendar Cina

Untuk menggunakan kalendar Cina purba mengikut bulan untuk menentukan jantina kelahiran anak anda, anda perlu mempunyai dua maklumat penting sebelum meneruskan carta ramalan ini iaitu:

Umur mengikut kalendar Cina (Chinese Lunar Age) semasa mengandung

Bulan kalendar Cina (Chinese Lunar Month) apabila persenyawaan berlaku

Sila klik Kalendar Cina ini jika anda ingin mengira umur anda menggunakan Zaman Lunar Cina.

kalkulator jantina bayi

Seterusnya, sila masukkan tarikh lahir anda dan terus tekan pada butang yang disediakan untuk tujuan susunan yang tepat.

cara mengetahui jantina anak tanpa scan

Sebaik sahaja anda mengetahui umur anda berdasarkan kalendar Cina, anda boleh menggunakan kalkulator jantina bayi carta Cina purba untuk membuat ramalan yang anda tunggu-tunggu.

Seterusnya, pergi ke halaman Fortune Baby berikut untuk mengetahui jantina bayi anda yang sedang dalam kandungan.

Kemudian masukkan nombor umur mengikut kalendar Cina yang anda gunakan tadi dan masukkan jawapan bulan pertama anda hamil iaitu pada bulan persenyawaan.

Sebagai contoh, umur anda mengikut kalendar Cina ialah 25 tahun. Manakala hari pertama tamat haid sebelum hamil ialah 14 Januari. Jadi, bulan pertama anda didapati hamil ialah bulan Januari iaitu bulan persenyawaan.

Akhirnya, hasil ramalan jantina bayi anda ialah Perempuan seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah. Anggaran umur dan anggaran menggunakan kalkulator jantina bayi adalah saling berkaitan. Anda perlu mengira kedua-duanya dan akan dapat menjawab ramalan.

cara nak tahu anak lelaki atau perempuan

Tetapi, perlu diingat, penggunaan kalendar Cina hanyalah ramalan. Kadang-kadang keputusan itu tersasar daripada kenyataan sebenar. Apa pun rezeki anda, jika tepat, mungkin kebetulan.

Yang pasti, carta ramalan jantina bayi ini dikatakan 90% tepat. Jika jawapan anda salah, berkemungkinan anda tidak mengira umur mengikut kalendar Cina dan tersalah kira bulan persenyawaan bayi anda.

Baca : Nama Anak Lelaki & Perempuan Yang Dilarang Dalam Islam

Gender Prediction Tester

Dunia kini lebih maju dan kerana itu, Ujian Jangkaan Jantina juga disediakan. Bagi anda yang tidak tahu, Penguji Ramalan Jantina ini hampir sama dengan Ujian Kehamilan Air Kencing yang biasa anda lakukan.

Namun, perbezaannya adalah kerana ujian kehamilan akan menghasilkan keputusan sama ada garis tunggal atau berganda. Manakala Ujian Jangkaan Jantina ini adalah dengan keputusan garisan merah untuk bayi perempuan dan garisan biru untuk bayi lelaki.

Bukankah seronok mengetahui cara mengetahui jantina kanak-kanak tanpa imbasan dengan alat ini? Jika anda berminat untuk mendapatkan Gender Prediction Tester ini, anda boleh membelinya di Shopee sahaja dengan harga yang sangat murah. Sila klik butang berikut jika berminat.

Shopee

 Lazada

Lebih menyeronokkan, penguji ini boleh digunakan seawal 5 atau 6 minggu bayi dalam kandungan atau 5 minggu kandungan dan anda sudah boleh menguji jantina jika ingin mengenali lelaki atau perempuan.

Harga Baby Gender Tester ini sangat murah, selalunya dalam lingkungan RM20 dan RM30 sahaja, tidak lebih dari harga tersebut. Tetapi, harga yang ditawarkan sekarang ialah RM25.00 sahaja.

Jantina Bayi Mengikut Bentuk Perut Ibu?

Benarkah bentuk perut ibu hamil akan dapat menentukan jantina bayi dalam kandungan sama ada lelaki atau perempuan? Mungkin anda tertanya-tanya apakah benar itu adalah cara nak tahu jantina baby?

Ikuti perkongsian saudara Muhammad Izzat yang menjelaskan secara terperinci pendapat ramai yang mengatakan bentuk perut ibu hamil boleh diketahui apakah jantina bayi tersebut.

Semoga perkongsian cara mengetahui dan meramal jantina anak ini dapat membantu anda dan dapat menggembirakan anda yang sedang menghitung hari untuk melahirkan bayi anda. Jaga diri, kesihatan dan makanan.

kredit to: Bukitbesi Blog

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *