Universal Studio Singapura

Senarai Kawasan Pelancongan Terkini di Singapura, Mesti Dilawati dan Harga Tiket

Senarai Kawasan Pelancongan Terkini di Singapura

Singapura yang mempunyai banyak kawasan pelancongan yang sangat digemari pelancong Indonesia, pasti mengetahui lokasi ini untuk mengunjunginya agar masa percutian lebih lengkap. Banyak pakej pelancongan murah Singapura pastinya memasukkan kawasan pelancongan ini sebagai lokasi popular dan wajib sehingga anda sebagai pengembara yang bijak juga perlu memasukkannya ke dalam senarai jadual perjalanan secara terperinci dan menyeluruh. 

Kesemua kawasan pelancongan Singapura pastinya sangat fenomenal dan semua pelancong telah mengunjungi kesemua tarikan menarik dan unik ini, yang pastinya boleh menjadi tumpuan terbaik untuk anda yang ingin melawat Singapura dalam masa terdekat. Apakah kawasan pelancongan popular yang mesti anda lawati di sini adalah penjelasannya:

PIh33LDAQs9670wqfKfbnI3 glf 2 W0SDTlD2 UUGIz5v1 8 kveAOHvI3AWKP8GwufAlcF9HpNOv96haj6 KHEHFKnliqhXsHP7xcSp06 pewm0ic5IyD3PnVn TJrvVVG57ECZjQMWVEg029thqTz08gyCEEs Z3tJFwwnk6pcy 0LsgyLS8g

#1. GALERI KEBANGSAAN SINGAPURA {NGS}.

Yuran Masuk: Dewasa SGD20, Kanak-kanak SGD15 | nationalgallery.sg

Apabila anda menentukan NGS sudah tentu ada sesuatu yang menarik dan unik dengan koleksi yang ada. Koleksi di galeri ini adalah koleksi seni dari beberapa negara penting di Asia. Jika ada bazar seni yang akan diadakan di NGS, sudah tentu dari kalangan artis yang sangat ampuh terhadap karya yang sememangnya diakui kewujudannya.

#2. JAMBATAN GELOMBANG HENDERSON.

Harga Kemasukan: Percuma | nparks.gov.sg

Tempat pelancongan terbaru yang menarik dan unik di Singapura ini merupakan jambatan khas untuk pejalan kaki atau pejalan kaki yang kini paling tinggi di Singapura. Sekitar tahun 2008 ia dibuka dan bentuknya sangat hebat menyerupai ombak dengan gabungan ini dengan dataran hijau di selatan jadi tempat terbaik untuk melihatnya adalah keramahan semula jadi dan moden dengan reka bentuk jambatan. 

Henderson Waves diperbuat daripada keluli dengan lengkungan yang sangat kemas dengan beberapa kemasan kayu. Semestinya, sesuai dengan nama yang sangat unik ini, ia betul-betul berbentuk gelombang air yang naik dengan panjang +/- 274 meter. Tempat pelancongan terbaru Singapura ini pastinya menjadi pilihan pelancong Indonesia di mana pembinaan berat yang terdapat di Singapura adalah destinasi terbaik untuk anda dan keluarga. 

Sentiasa sesak pada hujung minggu sebagai kawasan yang digunakan untuk penggemar sukan, berjoging, anak-anak kecil, dan keluarga meluangkan masa pada waktu pagi untuk menikmati suasana segar menyambut hujung minggu. Jika senja hilang, anda boleh melihat permainan lampu LED yang menghadirkan kesan ajaib ini boleh dilihat bermula jam 19:00 – 02:00 setiap hari. Untuk menikmati suasana Jambatan Henderson Waves, anda boleh menerokainya dari selatan pergunungan ke laluan basikal sejauh 5 km dan akan bertemu dengan tiga taman penting Taman Mount Faber, Taman Kent Ridge, dan Taman Bukit Telok Blangah.

#3. TAMAN DI TEPI | gardensbythebay.com.sg

Harga kemasukan:

Pemuliharaan berganda penduduk tempatan: Dewasa SGD20 | Warga emas: SGD15

Harga pemuliharaan berganda standard: SGD18

Waktu buka: setiap hari: 09:00 – 21:00

Taman buatan ini yang pastinya kawasan pelancongan di Singapura malah sangat popular dan menarik serta unik membuatkan pelancong dari Indonesia lama betah dengan keluasan +/- 101 ha. Sebahagian daripada lokasi ini sedang ditambak di pantai sehingga jumlah kawasan yang sangat dekat dengan Takungan Marina mencapai 250 ha. 

Taman yang dibina dengan indah ini terdiri daripada tiga taman: Taman Teluk Selatan, Taman Teluk Timur dan Taman Teluk Tengah berhampiran dengan Kallang. Taman yang paling luas adalah di Taman Teluk Selatan seluas kira-kira 130 ha. Dibentuk sekitar tahun 2005, ini adalah mercu tanda di Singapura, yang terbaru menarik dan unik yang sedia untuk anda hadiri semasa trend percutian.

#4. BEG.

Harga Kemasukan: Percuma.

Dikenali sebagai Tanjung Katong, ini merupakan destinasi pelancongan unik yang terletak di sekitar Jalan Joo Chiat dan Jalan Pantai Timur. Katong merupakan kawasan di mana orang kaya Singapura tinggal sekitar abad ke-19 dan pertengahan abad ke-20, ini kini telah menjadi kawasan pelancongan yang penting, menarik dan unik, popular dan wajib dikunjungi kerana telah berubah menjadi lokasi pelancongan untuk makanan laut. 

Dan jenis makanan melatu yang pastinya sangat digemari oleh pelancong Indonesia. Hidangan yang paling digemari ialah makanan laut segar yang diproses dan laksa katong yang akan membusuk selera anda, anda akan tetap mengunyah dan tidak berhenti kerana keenakan,

#5. TAMAN BURUNG JURONG.

Harga Kemasukan: Dewasa SDG34 | wrs.com.sg/ms/jurong-bird-park/

Tarikan pelancongan di Singapura yang menarik dan unik serta pastinya sangat digemari oleh anda yang membawa keluarga patut mengunjungi Taman Burung Jurong sebagai pilihan terbaik ini. Kawasan yang mempunyai koleksi 600 spesies dan jumlah penduduk taman ini adalah sekitar 8000 hujung, ia boleh menenangkan pelancong Indonesia, membuatkan mereka gembira dan menarik serta unik untuk berlama-lama di sekitar lokasi taman. 

Aktiviti untuk beberapa kenangan boleh mengambil gambar, mengikuti tarikan yang disampaikan oleh pengurus untuk memberi makan haiwan. Sangat menarik dan unik serta harga tiket sangat berpatutan.

#6. EPLANADE.

Harga Kemasukan: Percuma | esplanade.com

Untuk beberapa program percuma yang anda boleh nikmati terutamanya di kawasan concourse dalaman atau esplanade teater luar. Acaranya agak pelbagai, bermula dari konsert muzik, tarian, hingga persembahan teater. Anda boleh melihat penduduk tempatan menunjukkan bakat mereka dan artis tempatan secara percuma. 

Nampak macam durian atau mungkin sekali pandang macam mata lalat. Bangunan berbentuk runcing ini telah menjadi saksi sejarah di mana banyak persembahan berskala antarabangsa dipersembahkan di bangunan Esplanade. Jadi, jangan lupa melawat kawasan pelancongan dan tarian terbaru di Singapura yang pastinya termasuk dalam senarai terperinci jadual perjalanan percutian nanti.

#7. AKUARIUM S.E.A.

Yuran Kemasukan: Dewasa: SGD38, Kanak-kanak: SGD28 | rwsentosa.com/ms/attractions/sea-aquarium

Tempat pelancongan terbaru yang menarik dan unik ini hadir di Singapura sebagai destinasi pelancongan khas untuk anda yang membawa keluarga. Salah satu kawasan yang menarik dan unik di Pulau Sentosa, Singapura, pastinya membawa suasana ceria buat seluruh ahli keluarga terutama kanak-kanak yang pastinya menggemari dunia bawah laut. Masih terintegrasi dengan 

Resort World Sentosa, tentunya banyak lagi pilihan lain supaya anda boleh menjadikan destinasi ini sebagai kawasan pelancongan terbaru yang popular dan menarik serta unik di Singapura.

#8. UNIVERSAL STUDIO SINGAPURA.

Yuran Kemasukan: Dewasa SGD74, Kanak-kanak SGD54 | rwsentosa.com/Homepage/Attractions/UniversalStudiosSingapore

Sebagai sebuah kenderaan yang sangat digemari oleh pelancong Indonesia iaitu Universal Studio Singapore yang terletak di Pulau Sentosa yang menjadikan kawasan pelancongan penting ini menarik dan unik serta popular, pastinya ia perlu dimasukkan dalam senarai perjalanan anda nanti. 

Untuk memberi keselesaan ketika melancong, sudah tentu penginapan sokongan USS ini sangat menakjubkan, bermula dari hotel, pusat membeli-belah, dan tempat-tempat pelancongan lain di satu lokasi sehingga anda tidak perlu berpindah jika sudah berada di Pulau Sentosa anda boleh melakukan banyak perkara. pelbagai aktiviti pelancongan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *