Tempat Membeli-belah Murah Taiwan Taipei Bazaar Mall Anda Mesti Lawati Beli-belah

Tempat Beli Belah Murah Taiwan Taipei Bazaar Mall

Taiwan telah menjadi destinasi pelancongan yang sangat popular malah menjadi fenomena baru kepada pengembara untuk melawat tempat membeli-belah yang murah dan berpatutan sehingga ia mesti dimasukkan dalam jadual perjalanan lawatan membeli-belah di bandar Taipei.

Ibu kota Taiwan menjadi syurga membeli-belah yang sangat popular kerana banyak pilihan tempat membeli-belah yang murah, sudah tentu destinasi yang sangat menarik dan unik untuk memburu cenderahati. Berikut adalah senarai tempat membeli-belah barangan murah di Taiwan Taipei yang wajib anda lawati sebagai destinasi membeli-belah yang membuatkan shoppinchholics menjadi gila. Ini penjelasannya.

1. PASAR MALAM SHILIN

hDb7FviBpVlJ TZonl33VqAq7BTP CDxgGQkuIbr0Bi21x4sOfM5xkQlPOAkyJko4VDkJqjQCqs7ErRD7XWn0ElXu78VwTFVzATzkjWyYGikxvMF7YicMS2L6Nlf5NrqxbkNNVmwZNxT6vxTGGMHL QVrLSlSugk
Poto oleh: eng.taiwan.net.tw

Destinasi pertama dalam senarai beli-belah anda di Taipei ialah Pasar Malam Shilin. Syurga membeli-belah pada waktu malam sebagai raja pasar yang paling digemari dan digemari oleh semua penduduk tempatan dan pelancong di seluruh dunia. Anda boleh menemui jenis lawatan membeli-belah yang boleh menjadi pilihan anda, bermula daripada peralatan fesyen hingga aksesori elegan pada harga yang sangat berpatutan.

Bukan itu sahaja, lawatan kulinari terkenal juga boleh didapati di setiap sudut pasar. Sungguh sesak apabila menjelang hujung minggu, pasar malam ini menjadi destinasi utama percutian percutian, bukan sahaja untuk penduduk tempatan dan pengembara seperti anda. Nota! terutama bagi anda yang ingin mendapatkan makanan halal, perhatikan penjual yang telah membentangkan logo halal sekiranya makanan yang mereka buat disyorkan untuk pengembara halal.

Pasar malam ini harganya masih sangat berpatutan dan masih berpatutan serta terdapat cukup banyak pilihan supaya anda boleh lebih fleksibel untuk menentukan pilihan terbaik untuk membeli.

Nota! pasar ini jika hujung minggu sangat penuh dengan pengunjung dan pastikan anda dapat menjangkakan kenyang pengunjung ini agar keselesaan yang anda inginkan semasa berbelanja dapat direalisasikan dengan baik. Jangan lupa anda turut mengunjungi lokasi lorong kecil sekitar pasar tersebut, terdapat juga kiosk yang menyediakan pelbagai jenis fesyen dan masakan asli Taiwan boleh didapati di sekitar tempat ini.

Pasar Malam Shilin
Alamat: No. 101, Jihe Rd, Daerah Shilin, Taipei City, Taiwan 111
laman web: shi-lin-night-market.com.tw
Stesen MRT turun di Stesen Jiantan

2. XI MEN DING

S h7Tcjmfb9sGpj34Ce6LIngl8peIgjoZKizuGi6E56olgsszfIJvi3KiZhiPqiOhXH8Qo8seJamlvf0mXnYOeRc7igvs3ba79JiXkIQUi1OJo3WW0ENqedBsvspzY6D514dDvuezeMtEq0nKtcPvHpBkJKzJcmkmrIGtlfzj 3
Poto oleh: en.wikipedia.org

Pencinta fesyen, pasar ini merupakan destinasi penting, pelbagai jenis fesyen dipamerkan dengan harga yang sangat berpatutan. Tempat terbaik untuk mendapatkan fesyen adalah di mana anda boleh tawar-menawar supaya harga yang anda inginkan boleh menjadi lebih murah selepas proses rundingan harga anda diluluskan oleh penjual.

Bukan itu sahaja, jenis-jenis cenderahati dan pernak-pernik yang anggun juga tersedia dengan banyak sekali jadi anda tidak perlu risau tentang cenderahati apa yang perlu dibawa apabila pulang ke Indonesia nanti.

Nota! anda yang ingin menikmati menonton di skrin besar di Taipei boleh melawat IMAX besar di sekitar pasaran ini.

Ximen Ding.
Alamat: Shi-men Ting, Taipei City, Taiwan 108.
Naik MRT dan turun di Stesen Xi Men.

3. WU FEN PU

SAoO IUmDxCKk EwgWZa40v UjEVqH3JiQqHlEG4Nq0jFNF1ggcPNii4Dzv6VVNp N562ML3yCp03clOSd5gX4RY aJDdcbWH3RME6jmaSHACmaAiWdgW4v661J4qi OH1tS ehvwk0LV4qbrJ4 GDUvIhS9gNhNDMaruje8uQPqdqRRLDJrQcy1ug
Poto oleh: travel.sygic.com

Nama pasar ini tidak asing lagi di telinga pengembara Indonesia dan seluruh dunia. Tempat ini mempunyai pelbagai barangan yang sangat tinggi sifatnya dan banyak jenis guaka fesyen dari pusat fesyen dunia terdapat di pasar ini. Item ini adalah jenis reka bentuk pereka yang pastinya memberikan nilai yang baik untuk fesyen dan harga. Cukup berpatutan dan sangat mesra poket, ini boleh menjadi syurga membeli-belah yang anda inginkan selama ini di bandar Taipei.

Nota! Di pasar ini juga terdapat ratusan kedai menjual guaka, jenis aksesori yang sedang hangat sekarang ini, dan tentunya banyak pilihan dan pelbagai jenis. Elakkan setiap hari Isnin kerana pemilik kedai sibuk memunggah dan memunggah barang yang akan masuk ke dalam kedai. Dan datanglah pada hari Selasa sebagai hari yang terbaik kerana sudah pasti barang-barang baru terpampang kemas di kabinet pameran kedai.

Wu Fen Fu.
Alamat: Jalan Yongji, Daerah Xinyi, Bandar Taipei, Taiwan 110.
Naik MRT dan turun di Stesen Song Han.

4. East Metro Mall

R1YcL 9tJk53aIrE9Mn59SXxRaTVxx Coz6MipGumDhRG6s91DOGGns H6MWx0IjmgbMlrfIfl 3L7Jv59VqqCTfuaNKPtm6Qb4LADgCIZolGzbXVV6TUyizx uwI29DjJLNzBU tjpHD33jJ5Q06Zt g3kWd1tZV2S7yo2Kja7AA9EmLnfCNzuzyQ
Poto oleh: tripadvisor.com

Kompleks pusat beli-belah di sebidang tanah yang agak luas antara stesen Zhongxiao Dunhua Zhongxiao Fuxing. Banyak harga murah yang lebih murah dari beberapa pasar malam di Taiwan Taipei. Hampir semua jenis fesyen, kasut dan aksesori membuatkan pembeli menjadi gila. Harga yang murah, kualiti yang baik, di kedai seperti butik, menawarkan keselesaan yang luar biasa, positif, sangat gembira, sudah tentu anda berasa di rumah untuk masa yang lama untuk menentukan barangan yang hendak dibeli, malah boleh dijadikan tema cenderahati yang unik dan menarik. di East Metro Mall.

Timur Metro Mall.
Alamat: 77, Seksyen 1, Zhongxiao East Rd., Da-an Dist, Taipei City, Taiwan 106.
Naiki MRT dan turun di Stesen MRT Zhongxiao Fuxing atau Stesen MRT Zhongxiao Donghua.

5. PASAR GUANGHUA

j6qcV6MMvXFI7 IoVBMsp0mM5Y xLKHEVeV6gLNQoLzxNdc0 CXxctNrdegHhHaLb8ZG6ypBOZd7RRw5xQxmHjSToVEJJIMbocf5pyj5E3l7pumw ft pt3MyuschkyA4QybL5ixhEm Wn6DLp2pF4TpJEpqz2 SD eJKOXjZwrz8EWFrwC1izUq w
Poto oleh: shaunchng.com

Elektronik yang merupakan destinasi membeli-belah juga wujud di Taiwan Taipei. Pasar Guanghua adalah kompleks yang terdiri daripada enam tingkat dan dilengkapi dengan tempat di sekitar pasar yang menyokong kompleks ini lebih banyak pilihan pada harga yang jauh lebih murah.

Di sekitar kompleks ini juga terdapat banyak lorong yang turut menyediakan barangan elektronik dengan jenama yang sama di pusat beli-belah dan sudah tentu pembeli boleh mempunyai pilihan tempat membeli-belah barangan elektronik. Untuk harga boleh ada proses tawar menawar supaya anda mendapat harga yang paling kompetitif supaya bajet yang anda sediakan dapat dijimatkan dan harga yang paling murah.

Pasar Guanghua.
Alamat: 8, Seksyen 3, Civic Blvd, Daerah Zhongzheng, Taipei City, Taiwan 100.
Naiki MRT dan turun di Stesen MRT Zhongxiao Xinsheng.

6. ESLITE XIN YI

nTvmo9qU4WGggauDvs56ZK XK9Q5Hw0gNqpkWAHvewEk4cOyMyBwW ZSBxydn
Poto oleh: commons.wikimedia.org

Anda peminat buku bertaraf dunia datang ke pasaran Xin Yi Eslite. Terlalu banyak koleksi judul buku yang tersebar di sekitar tempat ini yang boleh anda pilih sebagai tempat mencari buku-buku terpilih yang belum ada di Indonesia. Tajuk buku itu lebih daripada sejuta judul di kedai lapan tingkat ini.

Kedai buku atau pasar terbesar di Taiwan, Taipei, mempunyai banyak jenis, bermula dari seni, kanak-kanak, masakan, dan lain-lain. Pastikan lokasi penting untuk mencari buku penting yang anda inginkan, cuba datang ke tempat ini, pastinya ia akan menjadi syurga ilmu yang anda dapat dari tajuk buku pilihan.

Eslite Xin Yi.
Alamat: No. 11, Jalan Songgao, Daerah Xinyi, Bandar Taipei, Taiwan 110.
laman web: meet.eslite.com
Naiki MRT dan turun di Stesen MRT Zhongxiao Dunhua.

7. PUSAT PROMOSI Kraftangan TAIPEI

Merupakan syarikat bukan untung yang pastinya bekerjasama dengan kerajaan yang bertujuan untuk memasarkan atau sebagai tempat pameran di Taiwan Taipei dan anda boleh menjadikannya pasaran terbaik untuk mencari cenderahati khas Taiwan di tempat ini. Jenisnya sangat pelbagai dan pelbagai jenis guaka boleh membius masa yang lebih lama untuk ditentukan.

Sekiranya anda mempunyai matlamat untuk mencari cenderamata, anda juga harus datang ke tempat ini, semoga lebih banyak rujukan jenis cenderahati yang anda inginkan supaya ketika membeli-belah anda sudah tahu motif dan harga yang sangat kompetitif. Bagi pelancong, jangan risau, kakitangan yang handal dalam bahasa Inggeris boleh memberikan penjelasan yang mencukupi bagi setiap jenis item yang jelas dan tepat.

Pusat Promosi Kraftangan Taipei.
Alamat: No. 1, Xuzhou Rd, Daerah Zhongzheng, Taipei City, Taiwan 100.
Naik MRT dan turun di Stesen MRT Hospital NTU.

8. Bazar Beli-belah Bawah Tanah Kuil Longshan

Walaupun ia dipanggil kuil, ini adalah tempat untuk mengadakan tempat perayaan yang sangat besar di Taiwan Taipei. Terdapat begitu banyak jenis pernak-pernik elegan dan jenis cenderamata yang pastinya memikat mata anda untuk membeli.

Untuk corak yang menjadi ciri khas Taiwan, Taipei, malah terdapat beberapa motif dan model yang hanya boleh didapati di bazar ini. Anda tidak boleh ketinggalan untuk menjadualkan masa apabila anda berada dalam perjalanan ke Taiwan untuk menghadiri dan memilih barangan yang hendak dipilih untuk dibeli dengan pilihan yang sangat besar dan juga idea yang akan kelihatan semua elegan dan cantik.

Bazar Beli-belah Bawah Tanah Kuil Longshan.
Alamat: No. 211, Jalan Guangzhou, Daerah Wanhua, Bandar Taipei, Taiwan 10853.
Naik MRT dan turun di Stesen MRT Kuil Longshan.

9. TAIPEI 101

9ocsfttXWMOAe 3X vrKXdNTcX1UNkNvBaow5 vt KRrJNO0KE9O04xNrV1i6syRQ4lRE0TrMtVia9agC7qoxv Qu9iRYB3BUEJxRvgl6a9BqFJ708KrE7hNcf4ehwCr7C0d48bTKCYOqWSdaA7W1eKR0pZevlwbnE6byLIgh
Poto oleh: travel.sygic.com

Sememangnya tempat ini agak murah bagi mereka yang berpoket dalam dengan bangunan pencakar langit sebagai identiti lokasi yang ingin dikunjungi untuk membeli-belah. Malah, sesetengah pengembara memanggilnya sebagai tempat terbaik untuk mencari barangan berjenama asli pada harga yang hebat. Jadi jika anda ingin mencari barangan asli dengan jenama terkenal dunia, ini adalah Taipei 101.

Taipei 101.
Alamat: No. 7, Seksyen 5, Xinyi Rd, Taipei City, Taiwan 110.
laman web: taipei-101.com.tw
Naik MRT dan turun di Stesen Taipei 101.

10. Pusat Beli-belah Teras Pacific Living

lM R KW7wMwoVsBq8USe0yQfy81DvYM5AXmDIlmQI8DT2LVCpdaY I4AU97M c 0c0S7KV2 GUIQTBKWZ11IvjiKbxGH9pGT3choYKTcMUMn
Poto oleh: en.wikipedia.org

Nama pusat beli-belah yang sentiasa hidup sepanjang zaman amatlah diseru dan digemari oleh penduduk dan pelancong tempatan. Termasuk kompleks pusat beli-belah yang sangat terkenal dan terkenal di Taiwan, Taipei, ketika ia dibina, peralihan dari semasa ke semasa menjadi mercu tanda. Semestinya di pusat beli-belah ini terdapat pelbagai kedai yang menjual guaka, jenis barangan yang ditawarkan oleh penjual dan pembeli dari segenap lapisan masyarakat.

Jadi anda tidak perlu terkejut dan terkejut ternyata di pusat membeli-belah yang bagus ini terdapat harga yang sangat berpatutan malah sama seperti pasar malam di Taiwan Taipei. Memang selesa dan banyak pilihan, sudah tentu saya sangat suka terutama dengan harga yang murah, hampir sama dengan pasar malam yang lain, sudah tentu sebabnya cukup tinggi hingga terpaksa berkunjung mencari cenderahati atau keperluan peralatan yang anda sedia beli untuk dibawa ke Indonesia.

Pusat Beli-belah Core Pacific Living.
Alamat: No. 138, Seksyen 4, Bade Rd, Daerah Songshan, Taipei City, Taiwan 105
Naik MRT dan turun di Stesen Nanjing Sanmin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *