10 Tempat Makan Menarik & Western Food Best di Kuala Lumpur

Tempat makan best

Ingin mencuba Western Food, lamb chop, chicken chop, steak dan sebagainya tetapi tidak tahu tempat makan yang best dan menarik dari segi masakan murah yang sedap dekat bandaraya Kuala Lumpur?

Sebenarnya Kuala Lumpur ada macam-macam, bukan sahaja pelabuhan makan, malah semua yang dicari pasti ada yang dipenuhi dengan pelbagai perkara termasuk berbilang kaum dan bangsa.

Di sini kami kongsikan tempat makan menarik di KL dengan maklumat penting seperti alamat lokasi, nombor telefon, Facebook, Instagram dan sebagainya bagi memudahkan anda berkunjung ke sana.

10 Tempat Makan Best Western Food di Kuala Lumpur

Port menarik Kuala Lumpur

Untuk pengetahuan anda, di KL terdapat banyak restoran yang menawarkan pelbagai jenis makanan seperti menu sarapan pagi, makan tengahari, makan malam, masakan kampung, makanan Thai termasuk makanan barat dengan pelbagai genre citarasa anda.

Me’nate Steak Hub

Menate Steak Hub popular di Malaysia bukan sahaja di KL kerana cawangan restoran istimewa ini juga terdapat di beberapa negeri seperti Selangor, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor Bahru.

Me’nate Steak House menjadi viral di media sosial tidak lama dahulu kerana pilihan menu yang banyak berserta makanan barat yang menarik menjadikannya pilihan popular untuk orang ramai mencuba.

Antara makanan yang mendapat permintaan tinggi ialah Lamb & Beef Rack, Sirloin, Wagyu dan Rib Eye yang dihidangkan dengan perisa yang anda cari selama ini dan pastinya memuaskan hati semua pelanggan.

Alamat Lokasi

C-01-02 & C-01-03,
StarParc Point,
Jln Taman Ibu Kota,
53300 Kuala Lumpur

Contact Number
03-41419133

Waktu Operasi Perniagaan
11.00 pagi – 11.00 pm setiap hari

Facebook Rasmi
https://www.facebook.com/menatesteakhub/

HR Steak House

Restoran yang menyajikan makanan barat terbaik dan sedap, HR Steak House antara yang menjadi tumpuan kerana rasanya dan harga yang berpatutan berserta lokasinya di tengah-tengah bandar KL di Kampung Baru.

Alamat Lokasi

56, Jalan Raja Alang,
Kampung Baru, 50300,
Kuala Lumpur.

Nombor Telefon
013-294 8043

Waktu Operasi
3.00 pm – 12.00 am setiap hari

Killer Gourmet Burgers (KGB)

Jika anda menggemari burger, KGB pasti menjadi pilihan kerana restoran makanan barat yang berpusat di Bangsar ini sangat terkenal dengan rasa dan kualiti burger yang dijual sangat best dan sedap.

Antara jenis burger yang ditawarkan adalah seperti Bob Cat Club, Bella Bomb, Tornado dan The Shack malah banyak lagi makanan lain yang terdapat di sini seperti stik yang sedap dan sebagainya.

KGB juga mempunyai 6 cawangan kesemuanya iaitu di Gardens Mid Valley, Taman Tun Dr Ismail, IOI Putrajaya, Pavilion KL, Empire Subang termasuk Bangsar.

Alamat Lokasi

23, Jalan Telawi 2,
Bangsar, 59100,
Kuala Lumpur.

Contact Number
03-2201 1220

Operation Hours
12:00pm – 10:30pm Daily

Facebook Rasmi
https://www.facebook.com/KGB.Killer.Gourmet.Burgers/

Fiske Steak House

Kedai makan makanan barat yang terkenal termasuk hidangan makanan tempatan boleh didapati di Restoran Fiske Steahouse ini, yang dua dalam satu dikhaskan untuk pelanggannya di Malaysia.

Antara menu makanan yang paling laris di sini adalah seperti asam pedas, Lamb Grill, Grilled Chicken Chop dan Lamb Stew dengan bahagian yang agak besar dan pastinya kenyang apabila dimakan sekali sahaja.

Alamat Lokasi

No. K4, Medan Selera AU2C,
Taman Desa Keramat,
54200, Kuala Lumpur.

Contact Number
017-212 1649

Waktu Operasi Perniagaan
9.00 am – 12.00 pm setiap hari kecuali ISNIN

Facebook Rasmi
https://www.facebook.com/FISKESdnBhd/

The Grato Original by Chef Yasser

Mungkin ramai yang mengenali Chef Yasser yang merupakan seorang chef profesional yang restoran miliknya yang menyajikan pelbagai jenis makanan barat yang sangat berkualiti.
The Grato juga mempunyai makanan barat bersama-sama dengan hidangan Itali yang popular seperti pasta, piza, burger dan nacho yang selalu diminta oleh pelanggan untuk dihidangkan.

Alamat Lokasi The Grato

Lot 531, Jalan AU 1/4D,
Jelatek Business Centre,
Taman Keramat Permai,
54200 Kuala Lumpur.

Nombor Telefon
019-606 6381

Waktu Operasi
4.30 pm – 11.30 pm Daily
Exlude Monday

Facebook Rasmi
https://www.facebook.com/thegratomy

Islamic Sixty9 Steakhouse

Islamic Sixty9 Steak House jelas memaparkan hidangan makanan barat mengikut cara Islam seperti namanya. Malah harga yang ditawarkan juga sangat berpatutan membuatkan ia sering menjadi pilihan orang berhampiran.

Alamat Lokasi

341, Lorong Sarawak,
Taman Melawati,
53100 Kuala Lumpur.

Contact Number
03-4162 1312

Waktu Operasi
Sabut – Khamis : 8.00 am – 11.30 pm
Jumaat : 3.00 pm – 11.30 pm

Pekan Station

Restoran yang berpusat di Kg Baru KL itu juga dikenali ramai kerana makanan barat yang dihidangkan dijual pada harga berpatutan berserta pelbagai hidangan yang sangat sedap dan menyelerakan.

Alamat Lokasi

66, Jalan Raja Uda,
Kampung Baru, 50300,
Kuala Lumpur.

Nombor Telefon
014-2240500

Waktu Operasi Perniagaan
6.30 pm – 1.00 am setiap hari

Image Source : Foursquare

Station 21 Sizzling Steak Bangsar

Makanan barat pelabuhan yang terdapat di Bangsar Baru digemari ramai kerana hidangan pelbagai jenis menjadikan restoran ini sangat istimewa dan sentiasa dikunjungi pelbagai masyarakat di Malaysia.

Di media sosial, ramai yang mengatakan steak yang dihidangkan itu sangat sedap, malah ia dikatakan setaraf dengan steak yang dijual di mana-mana hotel 5 bintang dan pasta sentiasa mendapat permintaan tinggi di sini.

Alamat Lokasi

Masjid Saidina Abu Bakar As Siddiq,
Jalan Ara, Bangsar Baru,
59100, Kuala Lumpur.

Nombor Telefon
017-325 5180

Waktu Operasi
Setiap hari 12.00 – 11.00 pm
Ahad TUTUP

Facebook Rasmi
https://www.facebook.com/station21sizzlingsteak

Chequers

Jika anda sukakan waffle, restoran Checkers anda patut datang ke sini kerana selain makanan western, Chicken & Waffles sangat sedap dan dikatakan menu paling laris di kafe istimewa ini.

Selain menu, hidangan seperti snek, burger, pasta dan salad turut dihidangkan dengan harga berpatutan dan boleh dimakan beramai-ramai sekeluarga dan rakan-rakan.

Alamat Lokasi

153, Jalan Aminuddin Baki,
Taman Tun Dr Ismail,
60000 Kuala Lumpur.

Nombor Telefon
03-7733 3068

Opening Hours
Monday – Sunday : 8.00 am – 11.00 pm
Closed on WEDNESDAYS

Image Source : Foursquare

Rimba Rusa

Mungkin ramai yang sukar mempercayai restoran Rimba & Rusa ini menghidangkan makanan barat jika dilihat dalam nama yang lebih Melayu tetapi itulah realiti pelbagai makanan barat yang terdapat di sini.

Antara yang popular di restoran ini seperti Harimau Telur Masin, Burger Ketam Cangkang Lembut, Aglio Olio dan Spaghetti Udang yang sangat sedap ditambah pula dengan hiasan pemandangan restoran yang sangat menarik.

Alamat Lokasi

37, Jalan SS 21/1A,
Damansara Utama,
47400 Petaling Jaya,
Selangor.

Contact Number
03-7732 5136

Opening Hours
Monday – Sunday : 8.00 am – 11.00 pm
Friday : 4.00 pm 11.00 pm

Facebook Rasmi
https://www.facebook.com/rimbarusa

Kesimpulan

Jika anda berkunjung ke KL dan ingin menjamu selera western food, disarankan anda memilih salah satu restoran yang disebutkan kerana anda pasti berpuas hati dari segi masakan dan harga yang ditawarkan.

Namun, mungkin ada beberapa restoran makanan barat yang harganya agak tinggi memandangkan lokasi kedai yang disewa syarikat itu di lokasi yang strategik dan sebagainya.

Semoga perkongsian 10 senarai tempat makan western food terbaik di Kuala Lumpur dapat memudahkan anda mengunjungi restoran pilihan anda.

kredit to: Bukitbesi Blog

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *