JAMBATAN PUTRAJAYA

Tempat Menarik Di Kuala Lumpur Malaysia Waktu Malam

Tempat Menarik Di Kuala Lumpur Pada Waktu Malam

Kuala Lumpur Malaysia sememangnya mempunyai tempat yang menarik dan unik pada waktu malam apabila menghabiskan masa bercuti di sana pada musim cuti yang telah disediakan lebih awal. Kesibukan kota yang pastinya memukau mata dengan kerlipan lampu berwarna warni yang sangat fenomenal pastinya tidak akan jemu memandangnya. 

Semua acara di tempat menarik dan unik pada waktu malam pastinya tidak sama pada waktu siang di mana aktiviti pelancong dari seluruh dunia yang telah menentukan KL sebagai destinasi pelancongan pastinya mempunyai kelebihan tersendiri. Jadi pilihan yang boleh anda lakukan di KL pada waktu malam dengan beberapa tempat menarik dan unik untuk dilawati sambil anda ingin bermalam di sana sebelum pulang ke tanah air, berikut penjelasan lengkapnya.

1. KLCC.

28YoE2up4aFL6d1N2DrK9H1LV1nOcq1V4yxNK02D3QC5BLf6fBN5uwEvuBR522TDkisdHxMMLosXD0gkqPcd8YS0dPcJK cV8RM0kPIAHFEF4r1t j4y6NV2Mz1L69mgmXX4oFgdYO
Poto oleh: booking.com

Menara berkembar yang sudah tentu bertukar menjadi bangunan pencakar langit menjadi pilihan pertama pelancong, ini adalah tempat yang sesuai untuk bermalam di KL Malaysia. Semestinya acara pada siang hari adalah pelbagai aktiviti yang dijalankan oleh pelancong dan penduduk setempat dengan lawatan membeli-belah untuk menikmati penginapan sokongan di sekitar KLCC. 

Keindahan landskap yang cukup mendamaikan mata dapat dinikmati bermandikan cahaya lampu LED bangunan yang pastinya cantik dan sejuk. Pastikan anda berada di Lake Symphony untuk melihat lampu berwarna-warni dimainkan yang bergerak mengikut rentak muzik.

2. BANGUNAN SULTAN ABDUL SAMAD.

FGx6wVGPkBmaeK2INohVP8kjXWswD3egOUY80Yp5ozA9xnsut 9CQg92YTl5o42NGlte3 6lPJFZDFp Sd4LkqKTXEtCPvolawLIEKvjd28Eb3AoJQlhuYk5SkDbykWvuvoV gLLaF1gt1sQJ1Rwb5k jaCqgha1EX a I9jTCRKLvhfHmrQ3U 0pA
Poto oleh: commons.wikimedia.org

Termasuklah bangunan yang menjadi salah satu ikonik di KL Malaysia, ini pastinya menjadi salah satu pilihan tempat menarik dan unik untuk dikunjungi pada waktu malam. Bangunan ini bersebelahan dengan beberapa bangunan bersejarah lain di Dataran Merdeka dan termasuk dalam warisan budaya yang dilindungi kerajaan di sana. 

Melalui atau dengan teknologi ini, permainan pencahayaan yang melekat di beberapa sudut pastinya akan menjadi sesuatu yang sangat menarik dan unik untuk dilihat apabila anda memutuskan untuk bermalam di sekitar kawasan ini. Jadi, tempat ini adalah terbaik untuk semua pelancong dan penduduk tempatan yang ingin bermalam hanya di sekitar pusat bandar KL.

3. BRICKFIELD.

X ib3REZDM EsGqWepGTbA jm1c0Cy0Dik jK2LFg2uRQzOwTCnGrywFC9lz406HEiweGGX YTz1A2cQJY4NbYBNWCjnvdCINYf4C Ed9cukLQa8l7GAbk3kqnCniKMEDdFnUVbaHJu1W9H3FEsR0iKNugMm3r7FfV2GEraUKXjH8m38Ktt9FZETw
Poto oleh: venoth.blogspot.com

Lokasi yang pastinya menjadi tempat berkumpul masyarakat India di KL Malaysia sememangnya wajib dikunjungi. Terdapat begitu banyak aktiviti yang boleh dilakukan, menikmati makanan yang lazat dan menikmati malam yang sangat indah di kawasan ini. Terletak di Jl Tun Sambanthan, ini sudah tentu menjadi pilihan untuk penduduk tempatan dan pelancong untuk menikmati malam di tempat terbaik di KL. 

Hidangan yang dijual di sekitar kawasan ini tentunya mengikut bajet pilihan yang agak banyak. Anda boleh memilih jenis makanan ringan dan berat mengikut citarasa anda dan sudah tentu feel India sangat menyerlah kerana di sinilah tempat tinggal kaum India yang anda tinggal di KL dan menjalankan aktiviti perniagaan mereka.

4. JALAN PETALING CHINATOWN.

mwsQ3UNtJyXu2zfrv00luaslhkqRWB9K4gA IT iDMTdRc1VCByXd8mcUUz3mgn2NtnV1XclTUx5O0F13Rz1BYZZQZUz3d33vrWPMh iQXbrTxxOSCE0INn vU9qKIHAHKLMY0MGu6C7JltyCMYMt2q3pgqPoXTWvqUSNo9EkF7CdgfkVUFve7O5Hw
Poto oleh: videoblocks.com

Lokasinya sangat dekat dengan pelancong backpacker, sudah tentu tidak masuk akal untuk mendengar tentang kawasan ini. Sangat meriah dan pelbagai jenis barang dagangan yang dijual pada waktu malam, sudah tentu pelancong akan bercadang untuk meninjau apakah juadah yang akan dimakan ketika makan malam pada waktu itu, sudah tentu ianya mestilah halal khusus untuk umat Islam. Sudah tentu harga ini sangat berpatutan dan agak murah dan untuk membeli apa-apa barang pada waktu malam masih ada pilihan, anda boleh tawar-menawar dengan sewajarnya. 

Pada waktu malam tempat ini akan dipenuhi dengan pengunjung yang akan menghadiri beberapa tempat terbaik mereka untuk bermalam di sekitar KL yang boleh anda lihat. Semua pengangkutan awam yang penting adalah sangat dekat dengan Petaling Street seperti LRT yang terpaksa berhenti di Central Market hanya 400 meter jauhnya untuk ke lokasi ini.

5. KAMPUNG BARU {PASAR MALAM}.

iC JGVpEkCzMRTxBfCkZKkXBxf UA t9v222M0 RVvVmVXodX tfNtLtbdIhMTBCeTWAKxwN6mCe8JUCW1ZScR8qJNdkwT7BXTvwodNPgjiiuaGTbWZWwyW5sI9KFsCNkUROBe4 WpXb0E5WSxBVQKOk77YnY26c bogeHeAvceIRbWisvoyveqrA
Poto oleh: asiamarvels.com

Mencari suasana yang sangat meriah pada waktu malam amat menarik dan unik apabila dapat berkunjung ke Kampung Baru, tepatnya pasar malam atau pasar malam, terdapat banyak penjual makanan istimewa KL yang lazat di sekitar kawasan ini. Jenis masakan yang banyak dan pelbagai ini dapat mengisi waktu malam berharga anda di KL sebelum pulang ke hotel, amat digalakkan untuk hadir segera. 

Suasana malam sangat meriah dan dikunjungi oleh ramai penduduk tempatan yang mencari juadah untuk makan malam dengan pelbagai jenis, hidangan kegemaran ialah nari kerabu, laksa, nasi campur, dan guaka lain-lain snek lazat yang boleh anda pilih sebagai aksesori makan malam. .

6. MENARA KL ATAU MENARA KL.

02e9oRxxQ
Poto oleh: youtube.com/zimytech

Termsuk tempat yang menarik dan unik di zaman walam KL Malaysia, sudah pasti akan menjadi salah satu pilihan terbaik untuk pelancong dan penduduk tempatan. Sebagai mercu tanda di pusat bandar, pastinya ia sangat terkenal dan lampu LED yang cantik menghiasi menara itu semakin cantik. 

Lebih-lebih lagi di dek pemerhatian yang dibuka kepada orang ramai sekitar jam 09:00 – 22:00, ini sudah tentu menawarkan penyelesaian kepada anda yang ingin melihat waktu malam di atas bangunan bermula dari jam 19:00 dan ke atas. Boleh melihat sekeliling dek dan dapat mencari tempat terbaik untuk pesona waktu malam di KL Malaysia.

7. JAMBATAN PUTRAJAYA.

TRmNnadiNB49Kx6 I XE2M JOWZg0Zi2nFA2avTxAV2bnSoEEZhIz0GKDbUHLCoDwX3E2 sbbiWcoBhaECLL6Y pqe b SCV6Bg28RDhtYsX7NH 3vM0ATtWdhOVBpTlU2ULucxCThPfPFgewVrTZx7rGTkeRa3oZGoPCKsSgIUgJ CNE6Pv4Y 1gQ
Poto oleh: NdikHome.Com

Cadangan lain ialah Jambatan Putrajaya sangat menarik dan unik pada waktu malam. Akan dimandikan cahaya lampu yang sangat bagus ini tentunya telah disediakan oleh pihak berkaitan keindahan kota. Bentuknya sangat moden dan semua pengunjung boleh bergantung pada lokasi ini untuk bermalam.

8. NAIKKAN TASIK PUTRAJAYA CRUISE.

Jika ada masa yang mencukupi, cuba menaiki pelayaran Tasik Putrajaya, kawasannya lebih kurang 650 ha. Semasa menaiki kapal anda boleh melihat pemandangan bandar yang pastinya sangat cantik pada waktu malam. Laluan yang pasti mengelilingi Putrajaya dan sesuai sebagai tempat bermalam anda di KL Malaysia. Pilihan lain ialah bahtera yang turut disewakan menyerupai orang Melayu yang sedang belayar.

9. BINTANG BUKIT.

R6WgtFaTa 4gHjTvldmjqpA057afXzpIrv IdONCFhFA LiCcSWSFPWHzv NzPm0zvtaO6UiRT d bmT8qVajDssshrlcBZRoYzQkAJS
Poto oleh: backpackerlee.wordpress.com

Jelas sekali Bukit Bintang sememangnya pilihan paling popular sebagai tempat terbaik untuk bermalam di KL Malaysia. Ia bukan sahaja untuk membeli-belah, tetapi lawatan makanan yang pastinya boleh membawa anda mengubah rasa makanan yang anda pilih untuk makan untuk makan malam. 

Kawasan Bukit Bintang ini merupakan lokasi penting untuk pusat perniagaan yang terdiri daripada pusat membeli belah yang penting dan pada waktu malam anda akan melihat lampu LED yang boleh dilihat di tepi jalan, sangat meriah berjalan di sebelahnya. Pastikan pada waktu malam anda berkunjung ke Bukit Bintang sebagai tempat paling menarik dan unik pada waktu malam yang tidak sedikit pun anda ketinggalan.

10. KL HOHO {Hop on Hop Off}.

QwQSE2zL srOTxjuMm9Q91z8mWFGzAL9G0 4 xApxwPi aQv pHR8K1dtQcdnaW3O3NBzVku2eUCX7Xeds9Y2Vs7lB86lyrN98MnPFWRQf8mS3 1SDyzGookwceO3GV5KFA5cBoScechL1S06ljDdvnUFlbkzLbHQ
Poto oleh: wonderfly.asia

Jangan lupa menaiki bas dua tingkat untuk menikmati suasana lewat petang, bas ini meluncur ke laluan yang telah diputuskan untuk menikmati suasana kota KL pada waktu malam, pastikan anda duduk di tingkat dua. sebagai cara terbaik untuk menikmati pemandangan bandar KL yang lebih luas. melalui atau dengan kaedah ini, anda pasti akan menyukai dan melengkapkan suasana percutian di sana dengan kos yang sangat berpatutan. Harga tiket HOHO ini ialah rm45 dan bawah umur rm25. 

Waktu operasi bas HOHO ini bermula dari jam 09:00 – 20:00 dengan selang waktu berlepas 20-30 minit, pelepasan terakhir adalah pada jam 19:00. Pada masa ini, pembelian tiket untuk menaiki bas HOHO boleh dibeli di 50 tempat yang telah dibenarkan oleh pengurus dan anda boleh membelinya di tempat yang ditetapkan, malah anda boleh membelinya secara dalam talian di {myhoponhopoff.com}

11. BANDAR TASIK UPTOWN.

Alamat: Jalan Taman Capital City, Taman Setapak Indah, 53300 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur Wilayah Persekutuan, Malaysia

Pasar malam sebagai sajian terbaik untuk suasana malam amat sesuai dikunjungi ramai penduduk setempat, anda boleh memilihnya sebagai tempat penting pada waktu malam dengan melihat terus aktiviti mereka. Pelbagai jenis barangan yang sangat menarik dan unik untuk dijadikan cenderahati dan tema fesyen ada di sekitar sini. Untuk dilema harga, jangan risau, ia sangat berpatutan dan sudah tentu anda akan berminat untuk membelinya. Pastikan masa hanya terhad setiap hari Rabu hingga Ahad bermula jam 21:00 – 03:00.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *