Tempat Paling Berbahaya di Dunia Yang Menjadi Kawasan Pelancongan Popular oleh Pengembara Menguji Keberanian Anda

Tempat Paling Berbahaya Di Dunia Yang

Jangan salah faham, tema percutian sangat berbeza bagi setiap pengembara, malah tempat paling bahaya di dunia, mereka akan kunjungi sebagai tarikan pelancong bagi memenuhi keinginan menguji keberanian melampau yang sudah tentu ada yang tidak mampu melakukannya. Tempat paling berbahaya ini khas untuk pengembara yang sudah mempunyai kemahiran tinggi dan pengetahuan istimewa yang boleh menakluki beberapa trekking yang sukar dengan penyelesaian terbaik untuk mengatasinya.

Oleh itu, pastikan anda melawat tempat pelancongan yang berbahaya ini, ia mesti diikuti oleh profesional dalam bidang mereka dan memahami dengan baik keadaan dan keadaan padang supaya perjalanan tetap kondusif dan sangat gembira. Apakah tempat paling berbahaya di dunia yang menjadi destinasi pelancongan yang sangat diminati oleh pengembara yang mempunyai semangat petualang di alam liar dan suka trekking yang melampau, berikut adalah butirannya.

1. Death Valley USA.

8pby7oDG0Q7DEPYI m2IRdlvIOeqUf5whCWTBLTo8pFyKnwLmwnzRezLGIfn6aQBKS7Qv2DBdbP8Oml48cEiip4HqeNnMQlu9o1uxoJZrLqCZNq2ByfRIIhz Ypbds6BGxzAfABedf6LnmXO8s1VMveoYHtqEacVnMbyk vU y1bqps6E3EaQy1c
Poto oleh: bbc.com

Tempat paling berbahaya di dunia untuk dikunjungi ialah Death Valley USA. Termasuk padang pasir yang mempunyai suhu terik sehingga 56.7 ° C. Lokasi berbahaya ini sangat kering dan tandus, sudah tentu matahari yang terik di sekitar tapak akan memberi kesan kehilangan cecair badan yang cepat, dan lokasi tanpa air. Menurut pakar, dianggarkan manusia hanya boleh hidup kira-kira 14 tahun apabila berada di tempat ini.

2. Gurun Danakil Eritrea.

W2qCTtLvdODTOOiEl 8 jyKagTPShm40G 2btw9sAggL4d06S2SMGCSmyvySjE2b lcU94sTE8ZJr MtgISisdjbLqMQVFGqPLYeP0ASE7HNSkMDsBu593BSA4dlyeeEI4QaTE5D59WE kwXafrDra1w1Gtar0 FRWBvpfA 2lK HUMuw5P8WMG6
Poto oleh: atlasandboots.com

Tempat-tempat berbahaya dengan suhu mencecah 50 °C pastinya akan mempunyai banyak teladan yang telah lama wujud apabila berada di sana. Sudah banyak kedengaran gunung berapi yang masih aktif pastinya mengeluarkan gas beracun yang sangat merbahaya kepada tubuh badan dan ini juga berlaku di gurun Danakil di Afrika, ramai pengembara yang pernah mengunjungi tempat yang dipanggil neraka di bumi ini sudah boleh dilihat di lokasi ini.

Memang bahaya masih ada pengembara yang mempunyai semangat melampau yang ingin melihat secara eksklusif keadaan tempat pelancongan ini secara dekat. Pastikan pemandu pelancong yang sangat berpengalaman mesti menemani anda kerana tempat ini sangat berbahaya dan mempunyai kemahiran yang istimewa, jika tiada, sangat sukar untuk masuk.

3. Gunung Washington Amerika Syarikat.

piB71OQA2QR78PRfCe4MY9jI ErZJxBeMkWrUACp45DVn 2304YrY lQkLGlH3t5yRRENQ 4Dr1v9Qf5RL9eOthrj8QgqmCf0 8N17VN3z4JJaRp5bFPKD n3a88UFeQgndceh7wkJ8aipuJ wz4Y2CSYy or
Poto oleh: en.wikipedia.org

Masa kat atas tu, banyak gila musafir dia sebab angin bertiup kencang dunia hari ini, inilah tempatnya. Ia telah direkodkan angin bertiup pada kelajuan kira-kira 203 batu sejam atau kira-kira 327 km/j. melalui atau bersama dengan angin kencang di puncak Gunung Washington USA ini menjadikan suhu sangat sejuk, boleh mencecah -40 darjah dan keadaan kawasan ini menjadi salji lebat sepanjang masa dan tentunya sangat berbahaya.

Jika anda mengira ketinggian Gunung Washington, Amerika Syarikat, ia adalah kira-kira 1,917 meter, yang merupakan puncak gunung paling berbahaya, malah sesetengah pengembara menyebutnya sangat berbahaya untuk dikunjungi jika anda tidak mempunyai kemahiran yang cukup profesional.

4. Gunung Sinabung Indonesia.

UZtg01bJ KS tUD4FBYyE9lxUDbWQ8UWT0mI0Xflr6GOsBAxp7Zt9MvWJFvdfihJXB juN btJCxH9IViBE7jLmKXxa12i044MV v395QHr8PLMlceYhsrgC96jSLGcpm0OQx8ROtbLZ5ZhrZ5eHr7o9tXC
Poto oleh: huffingtonpost.com

Gunung aktif yang terletak di Medan, Sumatera Utara ini merupakan tempat yang sangat berbahaya untuk dikunjungi. Keadaan semasa ialah aktivitinya masih sangat aktif dan sentiasa mengeluarkan lava dan abu gunung berapi secara melampau sehingga memberi kesan kepada seluruh kawasan sekitar. Letusan yang kerap berlaku walaupun jaraknya agak dekat, bermula dari tahun 2010, 2013, 2014, 2015, 2016 hingga akhir 2018 masih aktif mengeluarkan abu dan lava gunung berapi.

Gas yang dikeluarkan cukup menyengat dan berbahaya termasuk kerikil gunung yang keluar dari perut bumi. Ketinggian pergunungan +/- 2,500 meter masih menjadi tempat yang dikunjungi oleh penggemar tempat ekstrem dunia untuk menguji keberanian mereka. Tetapi anda perlu memastikan bahawa keadaan gunung yang sentiasa berubah-ubah akan menjadi larangan bagi pegawai bertugas untuk mendaki di sekitar kaki gunung.

5. Gred Lha da Queimada atau Pulau Ular Brazil.

B5qagYPO99Bom01lQjSt4g0luMSAPGsgljBw37PgMjblhh1xVqpPVnUQdVtQtMaxwvbhH KmrwdZWkdq3L5wrYqtbkiwFG 8UvbDrvjiJ7sxPfYd
Poto oleh: travelden.co.uk

Lokasi pulau yang berada di luar pantai Brazil ini, ramai yang menggelarnya sebagai tempat paling bahaya di dunia, walaupun bentuknya sederhana, tetapi terdapat spesies yang hidup di pulau ini yang sangat mematikan malah mempunyai racun yang sangat mematikan. Penyelidik berpengalaman dalam bidang mereka mengatakan bahawa kira-kira lima ekor ular semeter persegi hidup dan tinggal di pulau ini sebagai habitat mereka.

Mengikut cerita dongeng dan cerita yang tersebar luas di beberapa media sosial, malah di sesetengah masyarakat dikatakan seorang penjaga rumah api yang diserang ular seolah-olah telah meninggal dunia. Pulau ular yang mempunyai rumah api sejak bencana ini menjadi sangat terhenti untuk dikunjungi bagi semua pengembara yang ingin berkunjung ke pulau ini, apabila berkunjung mesti ada kebenaran khas malah kemahiran dari pakar yang berpengalaman dalam bidangnya.

6. Taman Negara Madidi Bolivia.

AnOB4rcO2WKBH1uR9hIkhYLugb87flaORucchlHTvnbPaOf54WlIg8FkiaB7oymJeBxvayVq9nKe7THlQyCYOvI1qKbkad KNRTH0N4l3xDaBD93V4gp7nsFPacpxg KnNX4PLk3nqWO3Vvuj8NtoW1RrDlt3wdFVgjZ7 RPVA7GyGOqVz ydBmP
Poto oleh: livingnomads.com

Sekali pandang ianya sangat menjolok mata dan cukup cantik untuk dipandang malah ada yang terpesona tetapi malangnya tempat ini sangat berbahaya untuk dikunjungi. Spesies fauna yang paling beracun malah sangat kasar yang menjadikan tempat ini sebagai habitat mereka untuk hidup.

Apabila manusia bersentuhan dengan fauna ini, ia akan mencetuskan rasa gatal yang sangat tinggi, membuatkan kepala pening malah rasa tidak selesa akan melanda. Sekiranya terdapat luka yang kecil sekalipun akan berlaku wabak yang disebabkan oleh parasit yang sudah tentu mencetuskan luka tersebut menjadi komplikasi yang besar sehingga kesihatan akan turun dengan cepat.

7. Lembah Kematian Kamchatka Rusia.

0x7szSCl KisKo6dd3OOVyCPi8R4Qs4gqK 6 wREcrLUn gz8GFTUygkW4 nMfpUEGay8YxSpQQ4d37Fe2BHqlhpN8AOuFlcLQgmcApwJn52B4P43coQjQJVN7UMJpM2iywX4ZiwwNYMiPtDjHecSUzVW Kx1ov75C4wXRp2khXDD8 OUF JfHdV
Poto oleh: airpano.com

Terletak di Rusia, tepatnya di semenanjung Kamchatka, terdapat satu tempat yang sangat berbahaya di dunia yang tentunya dihentikan untuk dikunjungi, sangat dekat dengan lembah yang dipanggil Geyser. Tempat yang dikelilingi oleh kepekatan gas yang agak padat dan tinggi adalah sangat toksik malah akan memberikan kesan yang sangat tertumpu kepada manusia dan hidupan lain.

Tumbuhan yang hidup di sekitar kawasan ini tidak dapat hidup lagi sekiranya pengembara yang mengunjungi tempat berbahaya di dunia ini akan memberi kesan kepada tumpuan dan keadaan badan tidak sempurna serta dijangkiti pening, demam, dan walaupun selsema akut jika pasukan perubatan tidak dapat membantu.

8. Bikini Atoll The Marshall Island.

f6EfA6fSOmGB21OCh0rKJO6OwPlk Jo9MD25MmHu6FVGZG0oiNcwIX1jEbx6Ub2fvCjCbxobw XGOD0vjQBWkVflCKl0Fr8UKFknqmndJ2muoxiaOlaLh3kGtlc09ONZzAYXfk ygiKPPFPMCM
Poto oleh: tripfreakz.com

Sekali pandang ia kelihatan cantik dan mempesonakan pulau kelihatan seperti destinasi yang sangat menarik dan unik malah nuansa indah dapat dilihat dengan jelas tetapi tempat ini sangat berbahaya di dunia kerana di sekitar Bikini Atoll The Marshall Island merupakan tempat yang digunakan untuk aktiviti ujian nuklear yang berubah.

kedudukan pulau yang indah ini menjadi sebuah pulau dengan gurun radioaktif yang cukup tinggi. Penduduk tempatan terpaksa meninggalkan pulau ini kerana ia sangat berbahaya untuk didiami dan berbahaya termasuk organisma yang hidup di sekelilingnya tercemar malah mutan. melalui atau bersama-sama dengan tahap radiasi yang cukup tinggi ini sudah pasti ia akan memberi kesan yang sangat buruk kepada kesihatan sehingga punca kanser yang dahsyat dapat segera dijangkiti apabila mengunjungi pulau yang indah ini.

9. Kerajaan Gajah di Chonburi Thailand.

IgcbMBLDjKu7430tJdVyEIWf FG7lKyLU uLrrByFjoTur5adOplKiE1dnrn92XPoW61YDFVZ5FIR9epYRqRAsCgK08SYuSBM6y7jJZw9MFaKbG38XqTGju9MJ 9CPU BrgRip8d417ZB 6TiMdUED3di R EANqQNWSB3q7TWg0I1JGvkW1lAtU
Poto oleh: ajpinfo.com

Nama yang sangat mengagumkan tetapi ini adalah tempat yang agak berbahaya untuk dikunjungi di dunia kerana kawasan ladang buaya yang tertutup dan pelancong yang berkunjung ke lokasi ini harus berhati-hati. Ladang buaya bermaksud tempat di mana semua jenis buaya adalah buas dan boleh melihat apabila memberi makan buaya berebut-rebut menerkam dan memakan makanan mereka dengan bersungguh-sungguh. Lokasi ini menggilakan pelbagai jenis pelancong kerana menjadi pengembaraan melampau yang dilihat ketika berada di tengah-tengah buaya, menjadi ujian keberanian yang tidak terfikir oleh pengembara terdahulu.

10. Afar Depression Ethiopia.

9IY0WgHVL EO6k
Poto oleh: maxisciences.com

Sangat berbahaya, gunung berapi Erta Ale di Ethiopia adalah tempat gunung berapi sentiasa kelihatan di bumi ini dan gempa bumi kecil akan dirasai di sekitar lokasi. Apa yang menarik dan unik bagi pengembara ketika berkunjung ialah terdapat dua tasik lahar di kawah puncak gunung dengan jumlah lahar yang sentiasa tumbuh dan menyebabkan gegaran sentiasa terasa di sekitar lokasi tersebut.

11. Tasik Natron Tanzania.

pzXkyvdbAPZYrWG4XMjLIFNhPtMEN7lMQXK1O6tTmdyygKZL08l1HY vIQK6dEcYJNAMPpzMtZ17t9MiOdzlg9F4wa eU0EnhhBoRJKYWNRZW3eeHRfpJH JZ9TiyrotxiOq6XoPmAoMpgZ1IvdM S18HG76pmQsS7umZE iq5bsbUfHoJG8t ZK
Poto oleh: pandotrip.com

Mungkin anda yang menyukai tasik sebagai destinasi pelancongan yang sangat popular tetapi tidak sama di Tasik Narton Tanzania. Tempat yang paling berbahaya di dunia adalah keajaiban semula jadi garam alkali yang muncul di permukaan. Sangat berbahaya untuk semua jenis hidupan. Tasik ini dihentikan untuk berenang dan aktiviti lain kerana bau hidrogen sulfida yang sangat menyengat hidung akan menyebabkan sesak nafas dan tasik ini dilarang menjadi tarikan pelancong yang dikunjungi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *