Tempat Paling Berbahaya Di Dunia Yang Menjadi Kawasan Pelancongan Kegemaran oleh Pengembara

Tempat Paling Berbahaya di Dunia

Jangan salah faham, tema percutian sangat berbeza bagi setiap pengembara, malah tempat paling bahaya di dunia, mereka akan kunjungi sebagai tarikan pelancong bagi memenuhi keinginan menguji keberanian melampau yang sudah tentu ada yang tidak mampu melakukannya. Tempat paling berbahaya ini khas untuk pengembara yang sudah mempunyai kemahiran tinggi dan pengetahuan istimewa yang boleh menakluki beberapa trekking yang sukar dengan penyelesaian terbaik untuk mengatasinya.

Oleh itu, pastikan anda melawat tempat pelancongan yang berbahaya ini, ia mesti diikuti oleh profesional dalam bidang mereka dan memahami dengan baik keadaan dan keadaan padang supaya perjalanan tetap kondusif dan sangat gembira. Apakah tempat paling berbahaya di dunia yang menjadi destinasi pelancongan yang sangat diminati oleh pengembara yang mempunyai semangat petualang di alam liar dan suka trekking yang melampau, berikut adalah butirannya.

1. Death Valley USA

Bw X4QX 4OsPTwafOXHBCN94vxCqTz8rEFncWIA3lsbcJCX2xaCI BrCfw0PYSU8tIGg9OZbtwjNWr lpohKVhZ8EdxEn232Riv GAWtq8 cx02gjyDHnzIxTStHHCiTyHhJr I4vOvaNhs4w3CpNii9fgK VUMLzyyJ1YwdNAk0GYGi Nn84f5Pg
Poto oleh: bbc.com

Tempat paling berbahaya di dunia untuk dikunjungi ialah Death Valley USA. Termasuk padang pasir yang mempunyai suhu terik sehingga 56.7 ° C. Lokasi berbahaya ini sangat kering dan tandus, sudah tentu matahari yang terik di sekitar tapak akan memberi kesan kehilangan cecair badan yang cepat, dan lokasi tanpa air. Menurut pakar, dianggarkan manusia hanya boleh hidup kira-kira 14 tahun apabila berada di tempat ini.

2. Gurun Danakil Eritrea

RLTpVBpANX4gzUpxxxAwrl3QgKM pHWfYaJ3K1i6A5GjXh hXk9iGZd2F0ubjMRXGowy9VFcvyA2E2cqddGkk20jhxZ32WoVJopfo9WjgZZB6N6ynCboBrMifeMNZ75sob2M9H4vbbjjVY9g70rplf9 5xvKcU1iMTWQ7gQW0bS btkK8dw fQ4Fg
Poto oleh: atlasandboots.com

Tempat-tempat berbahaya dengan suhu mencecah 50 °C pastinya akan mempunyai banyak teladan yang telah lama wujud apabila berada di sana. Sudah banyak kedengaran gunung berapi yang masih aktif pastinya mengeluarkan gas beracun yang sangat merbahaya kepada tubuh badan dan ini juga berlaku di gurun Danakil di Afrika, ramai pengembara yang pernah mengunjungi tempat yang dipanggil neraka di bumi ini sudah boleh dilihat di lokasi ini.

Memang bahaya masih ada pengembara yang mempunyai semangat melampau yang ingin melihat secara eksklusif keadaan tempat pelancongan ini secara dekat. Pastikan pemandu pelancong yang sangat berpengalaman mesti menemani anda kerana tempat ini sangat berbahaya dan mempunyai kemahiran yang istimewa, jika tiada, sangat sukar untuk masuk.

3. Gunung Washington Amerika Syarikat

HTKWxOLi9JRRdrpOxH rPxe4pBQEqyNRdH1PBaIt8hO9GINizoYDo7j9tVHMyM k5WwrbKcz7M38DGvUolZ7fIB6NQ7nls8iRw0m
Poto oleh: en.wikipedia.org

Masa kat atas tu, banyak gila musafir dia sebab angin bertiup kencang dunia hari ini, inilah tempatnya. Ia telah direkodkan angin bertiup pada kelajuan kira-kira 203 batu sejam atau kira-kira 327 km/j. melalui atau bersama dengan angin kencang di puncak Gunung Washington USA ini menjadikan suhu sangat sejuk, boleh mencecah -40 darjah dan keadaan kawasan ini menjadi salji lebat sepanjang masa dan tentunya sangat berbahaya.

Jika anda mengira ketinggian Gunung Washington, Amerika Syarikat, ia adalah kira-kira 1,917 meter, yang merupakan puncak gunung paling berbahaya, malah sesetengah pengembara menyebutnya sangat berbahaya untuk dikunjungi jika anda tidak mempunyai kemahiran yang cukup profesional.

4. Gunung Sinabung Indonesia

pNfJMSjTUxcORgZXPoGRxfgRY2jJYzQO2HzfpdwumuIEsgJq9q04ttZ6Qaptiki36mvWT54 YorXtxFT3udjQzMLlNO8MOThPNSSnjWQfY7vd7uH4yQ9t586dIqFF0jVEfSYRHjtmzZREz9SxIhqGm2AfFX 7ae43MW86PmeSusm64owHkRjJdT nw
Poto oleh: huffingtonpost.com

Gunung aktif yang terletak di Medan, Sumatera Utara ini merupakan tempat yang sangat berbahaya untuk dikunjungi. Keadaan semasa ialah aktivitinya masih sangat aktif dan sentiasa mengeluarkan lava dan abu gunung berapi secara melampau sehingga memberi kesan kepada seluruh kawasan sekitar. Letusan yang kerap berlaku walaupun jaraknya agak dekat, bermula dari tahun 2010, 2013, 2014, 2015, 2016 hingga akhir 2018 masih aktif mengeluarkan abu dan lava gunung berapi.

Gas yang dikeluarkan cukup menyengat dan berbahaya termasuk kerikil gunung yang keluar dari perut bumi. Ketinggian pergunungan +/- 2,500 meter masih menjadi tempat yang dikunjungi oleh penggemar tempat ekstrem dunia untuk menguji keberanian mereka. Tetapi anda perlu memastikan bahawa keadaan gunung yang sentiasa berubah-ubah akan menjadi larangan bagi pegawai bertugas untuk mendaki di sekitar kaki gunung.

5. Gred Lha da Queimada atau Pulau Ular Brazil

nBeihcd4UwbRJXg2OlVZwUAIIOfMGRyBcTKH4TyqlHtxywsDyUzy6gtQTx1FstVWhQdpfehlcwFgrTr X01k9CQauThJ9D5N7wz4whl0C0Vy9R 3MMIDPxRzFDUVwAXSXdJg0UUQv mHDLEiBoQg5DwVF8bh53ttwv4s54A1 tNDZ ScnSy4DkDJCQ
Poto oleh: travelden.co.uk

Lokasi pulau yang berada di luar pantai Brazil ini, ramai yang menggelarnya sebagai tempat paling bahaya di dunia, walaupun bentuknya sederhana, tetapi terdapat spesies yang hidup di pulau ini yang sangat mematikan malah mempunyai racun yang sangat mematikan. . Penyelidik berpengalaman dalam bidang mereka mengatakan bahawa kira-kira lima ekor ular semeter persegi hidup dan tinggal di pulau ini sebagai habitat mereka.

Mengikut cerita dongeng dan cerita yang tersebar luas di beberapa media sosial, malah di sesetengah masyarakat dikatakan seorang penjaga rumah api yang diserang ular seolah-olah telah meninggal dunia. Pulau ular ini, yang mempunyai rumah api, memandangkan bencana ini menjadi sangat sukar untuk dikunjungi oleh semua pelancong yang ingin melawat pulau ini, jika anda melawat mesti ada kebenaran khas dan juga kemahiran dari pakar yang berpengalaman dalam bidang mereka.

6. Taman Negara Madidi Bolivia

JSoHN15jVkD5i5As yrct I0Y6Fu6c7fgQjFDWIZmjPa22Tcc Yh0C2bbNW Opt19Nl01V0hCCRLAJQpwsDrx8ud9hEywsZ1CZ6SxS97I7ThTHnJM6tG0PEBYt1JbRlA4UGFpWmBo9fJIvK1YGB
Poto oleh: livingnomads.com

Sekali pandang ianya sangat menjolok mata dan cukup cantik untuk dipandang malah ada yang terpesona tetapi malangnya tempat ini sangat berbahaya untuk dikunjungi. Spesies fauna yang paling beracun malah sangat biadap yang menjadikan tempat ini habitat mereka untuk hidup.

Apabila manusia bersentuhan dengan fauna ini, ia akan mencetuskan rasa gatal yang sangat tinggi, membuatkan kepala pening malah rasa tidak selesa akan melanda. Sekiranya terdapat luka yang kecil sekalipun akan berlaku wabak yang disebabkan oleh parasit yang sudah tentu mencetuskan luka tersebut menjadi komplikasi yang besar sehingga kesihatan akan turun dengan cepat.

7. Lembah Kematian Kamchatka Rusia

0JzadyziEPU13qP4LHj1qgzJT 2KV4rCKCp66BVV2 r4sKhH4M3uH Gz1 dw7Dn1fvkgvogiRBZw1Mp2f8n V62vYdttaGFvCMfnNLNCdDQx7cB6ZEPSUkXest39ZlpSwmuDCm40VEhbSnlR2tTmtxtB4MUO9CR UNgn5 06o9hswgRp6uy6m5gIA
Poto oleh: airpano.com

Terletak di Rusia, tepatnya di semenanjung Kamchatka, terdapat satu tempat yang sangat berbahaya di dunia yang tentunya dihentikan untuk dikunjungi, sangat dekat dengan lembah yang dipanggil Geyser. Tempat yang dikelilingi oleh kepekatan gas yang agak padat dan tinggi adalah sangat toksik malah akan memberikan kesan yang sangat tertumpu kepada manusia dan hidupan lain.

Tumbuhan yang hidup di sekitar kawasan ini tidak dapat hidup lagi sekiranya pengembara yang mengunjungi tempat berbahaya di dunia ini akan memberi kesan kepada tumpuan dan keadaan badan tidak sempurna serta dijangkiti pening, demam, dan walaupun selsema akut jika pasukan perubatan tidak dapat membantu.

8. Bikini Atoll The Marshall Island

S8KoIvWH70QKdwN07BPna3C9ssx pmAmPj0dauo7oscP5uAEhtYCiq1WssGty8e Y8p3O1cUTU1bQ aRS6w3tUzVe8uno5CHFkWEy
Poto oleh: tripfreakz.com

Sekali pandang ia kelihatan cantik dan mempesonakan pulau kelihatan seperti destinasi yang sangat menarik dan unik malah nuansa indah dapat dilihat dengan jelas tetapi tempat ini sangat berbahaya di dunia kerana di sekitar Bikini Atoll The Marshall Island merupakan tempat yang digunakan untuk aktiviti ujian nuklear yang berubah. kedudukan pulau yang indah ini menjadi sebuah pulau dengan gurun radioaktif yang cukup tinggi.

Penduduk tempatan terpaksa meninggalkan pulau ini kerana ia sangat berbahaya untuk didiami dan berbahaya termasuk organisma yang hidup di sekelilingnya tercemar malah mutan. melalui atau bersama-sama dengan tahap radiasi yang cukup tinggi ini sudah pasti ia akan memberi kesan yang sangat buruk kepada kesihatan sehingga punca kanser yang dahsyat dapat segera dijangkiti apabila mengunjungi pulau yang indah ini.

9. Kerajaan Gajah di Chonburi Thailand

UCZWDLp6g75nA9c2ChM49vaWtn7M95VOFtSbRgEcdVYK1nPJxF CX2HgJ04kzjzauiVuR3eVOrAWypcOG23wqpo7auM1L3I3thJLgo0jRu5EaaijNKTYGV2Pv7kh Wzah3dPJtVjuKDumMuuh8kj9uqHXhb8Rz8X8MiqJcNnYwsGUHiadZ9e3RWsfw
Poto oleh: ajpinfo.com

Nama yang sangat mengagumkan tetapi ini adalah tempat yang agak berbahaya untuk dikunjungi di dunia kerana kawasan ladang buaya yang tertutup dan pelancong yang berkunjung ke lokasi ini harus berhati-hati. Ladang buaya bermaksud tempat di mana semua jenis buaya adalah buas dan boleh melihat apabila memberi makan buaya berebut-rebut menerkam dan memakan makanan mereka dengan bersungguh-sungguh. Lokasi ini menggilakan pelbagai jenis pelancong kerana menjadi pengembaraan melampau yang dilihat ketika berada di tengah-tengah buaya, menjadi ujian keberanian yang tidak terfikir oleh pengembara terdahulu.

10. Afar Depression Ethiopia

2w B mtWsoF3rRy810 RiwFvOoxd1TtoQ2L5weWQBhaDTRPXGqcVZNbmUIl KVmr4JuGu9fZCssS8D7whjbOaLSVRyc6JAr HOm7d8x 9znFvY65BsBiR3xkLRQqN7IQgB ebz0REMQ2ceCtL7THghnrlpujKrZCFBTcyMwi1xqV
Poto oleh: maxisciences.com

Sangat berbahaya, gunung berapi Erta Ale di Ethiopia adalah tempat gunung berapi sentiasa kelihatan di bumi ini dan gempa bumi kecil akan dirasai di sekitar lokasi. Apa yang menarik dan unik bagi pengembara ketika berkunjung ialah terdapat dua tasik lahar di kawah puncak gunung dengan jumlah lahar yang sentiasa tumbuh dan menyebabkan gegaran sentiasa terasa di sekitar lokasi tersebut.

11. Tasik Natron Tanzania

1r7L41DhsB02a09xvkL3OjLAtETdcvBHtBpegbV2nvdxBiVI2QQgWkMxZeWGHjCj4xOho4lyNed HrXwbMqE05an09k2UBuBx2Bfu9W63lIn6MljgnVpGpjt5MwK YSZJ2SjiAC38kIRNaiEJzl1Gs2q6Sz9l1mOMh wnQ0ACDoSbQyzUKlSvHLqyA
Poto oleh: pandotrip.com

Mungkin anda yang menyukai tasik sebagai destinasi pelancongan yang sangat popular tetapi tidak sama di Tasik Narton Tanzania. Tempat yang paling berbahaya di dunia adalah keajaiban semula jadi garam alkali yang muncul di permukaan. Sangat berbahaya untuk semua jenis hidupan. Tasik ini dihentikan untuk berenang dan aktiviti lain kerana bau hidrogen sulfida yang sangat menyengat hidung akan menyebabkan sesak nafas dan tasik ini dilarang menjadi tarikan pelancong yang dikunjungi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *