Ucapan Selamat Hari Lahir Untuk Anak Lelaki & Perempuan

Ucapan selamat hari lahir buat anak lelaki atau perempuan tersayang daripada ibu dan juga bapa pastinya lebih bermakna jika disertakan dengan hadiah hari jadi dan kad istimewa khas untuknya.

Pastinya anak akan berasa gembira dengan penyampaian hadiah sempena hari lahir yang sentiasa dinanti-nantikan setiap tahun dan lebih menarik jika majlis hari jadi diadakan.

Ucapan selamat hari lahir buat seseorang yang istimewa dalam hidup kita tentunya berbeza dari segi tutur kata mahupun penghargaan, begitu juga buat si anak yang tentunya disayangi oleh kedua ibu dan ayah.

Bagi ibu bapa yang masih tercari-cari ayat atau ucapan selamat hari lahir untuk anak dan masih tak tahu nak cakap apa, jangan risau kerana di sini dikongsikan beberapa perkataan yang sesuai.

Sebaliknya, jangan abaikan setiap kali tarikh hari lahir anak-anak tidak kira muda atau tua kerana tindakan ini juga sebagai penghargaan dan tanda kasih sayang.

Ucapan Hari Lahir Untuk Anak Tersayang

Berikut dikongsikan beberapa ucapan selamat hari lahir untuk kanak-kanak berserta kad ucapan hari jadi istimewa untuk cahaya mata anda yang boleh anda berikan melalui telefon atau dicetak jika perlu.

Selain perkataan hari jadi dalam bahasa Melayu, turut disertakan beberapa ucapan selamat hari jadi untuk anak anda dalam bahasa Inggeris jika anda memerlukannya.

Untuk Anak Lelaki & Perempuan

Anda jadikan setiap tahun keluarga kami lebih bermakna dan terus menyinari kehidupan ibu dan ayah dengan gelak tawa dan senyuman anda. Selamat Hari Lahir Anakku!

Hari lahir anda sentiasa membawa kenangan manis dan ia adalah peringatan kepada ibu dan ayah untuk terus menyayangi dan menyayangi anda dengan penuh kasih sayang.

Setiap hari ibu dan ayah sentiasa bersyukur kerana dikurniakan seorang anak lelaki yang baik budi pekerti dan pandai dalam pelajaran. Ibu sangat penyayang dan ayah bangga mempunyai anak seperti kamu.

Anda adalah harta paling berharga di dunia ini yang sentiasa menjadikan ayah dan ibu lebih kuat dan lebih bersemangat untuk mengharungi hari-hari mendatang dengan penuh kekuatan.

Selamat hari lahir anakku, hari ini kamu semakin tua dan semakin bahagia ibu dan ayah kerana kamu anak yang baik menjadikan kami sekeluarga lebih bahagia dan istimewa.

Ayah berharap pada hari istimewa ini anda mendapat apa yang sepatutnya diperoleh oleh seorang anak lelaki selain daripada cinta dan kasih sayang kami kepada hero kami selama-lamanya.

Selamat hari lahir anak menantuku, semoga kehadiranmu di sisiku terus membanggakan ayahanda dan ibuku serta kepada bangsa, agama dan negara yang tercinta.

Barakallah Fii Umrik. Semoga segala penat lelah anda menjadi rahmat hidup dan semoga segala jasa baik anda dilipatgandakan dengan ganjaran yang istimewa dari Allah SWT. Amin.

Selamat hari lahir untukmu anak ibu dan ayah tersayang. Kami sentiasa mendoakan agar kalian diberikan kebaikan dalam hidup ini, dipanjangkan umur dan terus menempa kejayaan yang membanggakan.

Sanah Helwah wahai anak mama, semoga dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat, diberikan rezeki yang melimpah ruah, terus berjaya dalam hidup dan menjadi hero kami selamanya.

Semoga kalian sentiasa dalam keadaan membanggakan kedua ibu bapa dan sentiasa dekat dengan Allah SWT yang maha mengetahui segalanya termasuk segala amal kebaikan kalian untuk dunia dan akhirat.

Ucapan hari lahir untuk anak lelaki yang mama dan papa sayang. Semoga semua impian dan harapan anda menjadi kenyataan yang boleh membantu semua orang di dunia dan membuat kami bangga dengan kejayaan anda.

Selamat Hari Lahir istimewa buat anak tersayang. Semoga dikurniakan ilmu yang bermanfaat, dikurniakan budi pekerti yang mulia, menjadi anak yang soleh, lemah lembut dan penyayang. Semoga dipermudahkan rezeki dan dipanjangkan umur.

Wahai anakku yang dikasihi, ingatlah ayah dan ibu sentiasa menyayangimu dengan penuh kasih sayang dan tidak pernah sekali pun kami membenci. Anda adalah kekuatan kami, anda adalah semangat kami dan anda adalah pemberi kehidupan kami. Selamat Hari jadi sayang.

Aduhai anak-anak mama dan papa yang cantik dan manis, semoga sentiasa bahagia menjalani kehidupan ini dengan tabah menghadapi segala kesulitan dan kesenangan yang sentiasa di mana-mana. Selamat Hari jadi sayang.

Selamat Hari Lahir sayang, kamu anak yang terbaik dan hebat, ibu dan ayah sangat berbangga mempunyai anak seperti kamu yang sentiasa memahami keluarga kecil kita. Ayah dan ibu sangat memujimu, nak.

Apabila anda dilahirkan ke dunia ini dengan tangisan comel anda, ayah dan ibu berjanji untuk menjaga anda seperti mana kami menjaga dan membelai diri kami sendiri kerana anda adalah sebahagian daripada kehidupan ayah dan ibu.

Selamat Hari jadi sayang. Sekadar secebis doa ikhlas dari ayah dan ibu yang kami hadiahkan atas segala kebaikan dan kebahagiaanmu sayang, tiada yang lebih indah di dunia ini selain kamu di sisiku.

Selamat hari lahir sayang! Semakin meningkat usia, semakin meningkat usia, begitu juga dengan doa kita setiap hari agar sentiasa dirahmati dan disayangi ramai orang serta bahagia selamanya.

Semoga segala impian dan harapan untuk menjadi insan yang berguna kepada ibu bapa, kepada agama, bangsa dan negara akan terus tercapai dengan semangat juang yang tidak pernah menjadi, insyaAllah semuanya akan menjadi kenyataan.

Happy birthday sayang, kehadiran awak dalam hidup ini adalah anugerah Allah yang tidak ternilai dengan wang ringgit kerana awak sangat istimewa dan sangat bermakna dalam hidup kami sampai bila-bila sayang.

Tiada yang lebih indah di dunia ini selain ayah dan ibu memiliki anak perempuan manis kami yang cantik itu. Kehadiranmu bersama kami telah mengubah kebahagiaan kami menjadi lebih bermakna selamanya sayang.

Kad Ucapan Hari Jadi Dalam English

Jika anda memerlukan kad ucapan hari jadi untuk lelaki dan perempuan dalam bentuk gambar dan juga dalam bahasa Inggeris, kami kongsikan kad hari jadi seperti di bawah yang boleh anda muat turun secara percuma.

For Birthday Girl

Anda boleh memilih kad hari jadi yang sepadan dengan perkataan yang terdapat dalam setiap gambar di bawah untuk diberikan kepada anak perempuan anda.

Kad ucapan selamat hari jadi anak
Selamat hari lahir anak lelaki
Selamat hari jadi anak perempuan
Happy Birthday Son
Happy Birthday Girl
Birthday anak lelaki dewasa
Hari jadi anak buah
Birthday saudara
Kad ucapan hari jadi
Surprise
Kad birthday
Birthday card
Kad hari jadi
Kad hari lahir
Kreatif
Contoh
DIY
Buatan tangan
Anak
Son

For Birthday Boy

Berikut adalah 20 keping gambar kad hari jadi untuk kanak-kanak lelaki yang boleh dipilih mengikut kesesuaian ayat yang ibu bapa mahukan.

Daughter
Dari Ibu dan Bapa
Milik kesayangan ayah
Hero ibu
Anak Lelaki
Terhebat
Yang paling hebat
Paling baik
Anak yang terbaik
Dikasihi
Yang dicintai
Disayangi
Mengasihi
Sayang menyayangi
Tersayang
Tercinta
Hari lahir
Hari jadi
Sambutan tahun kelahiran
Ucapan ulang tahun kelahiran

Kesimpulan

Semoga hari lahir anak tercinta ini lebih bermakna dengan kehadiran kedua ibu bapa yang mengadakan majlis hari jadi khusus untuk anak.

Kepada ibu bapa, jangan lupa untuk terus mendoakan kebaikan dan kesejahteraan anak-anak, bukan sahaja sempena hari lahir mereka malah lebih afdal setiap hari.

Semoga perkongsian ucapan hari lahir anak tersayang ini dapat membantu dan memudahkan semua ibu bapa yang tercari-cari kad ucapan selamat hari lahir atau kata-kata yang sesuai.

kredit to: Bukitbesi Blog

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *