Ucapan Selamat Hari Lahir Mak Yang Tersayang (Ibu Tercinta)

Ucapan Selamat Hari Lahir Ibu

Selamat Hari Lahir Ibu! Ucapan khas ini ditujukan khas buat ibu tersayang, semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang berpanjangan, dipermudahkan urusan dan dirahmati Allah SWT.

Sesungguhnya, pada hari istimewa ini, saya ingin mengatakan kepada ibu saya bahawa, anda adalah segala-galanya bagi saya dan kerana anda juga boleh melihat dunia hari ini, Allahu.

Selamat hari lahir mak, terima kasih kerana mengandungkan kami anak mak, melahirkan, membesarkan, mendidik dan membesarkan kami semua, tiada batas atas segala penat lelah dan jasamu.

Kasih sayang yang kau berikan tak ternilai dengan wang ringgit, malah setiap peluh yang menitis, setiap hembusan nafas dan setitis darah yang mengalir ketika melahirkan kami, sungguh tak terbalas.

Doakan saja ibu sayang agar sentiasa dirahmati dan dilindungi Allah serta dimurahkan rezeki dunia dan akhirat serta segala budi baik hanya Allah sahaja yang dapat membalasnya.

Ucapan Selamat Hari Lahir Untuk Ibu Tercinta

Hannah Selwah emak

Berikut adalah beberapa ucapan selamat hari lahir untuk ibu dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris (English) yang boleh anda berikan kepada ibu, ibu, ummi, mama, mami dan seumpamanya.

Begitu juga dengan kad ucapan hari lahir yang dicipta khas untuk seorang ibu dan wanita yang paling disayangi oleh seorang anak dengan ayat yang sangat menyentuh perasaan.

Selamat Hari Lahir Ibuku! Semoga dipermudahkan segala urusan, dipanjangkan umur dan diberkatiNya. Semoga sihat selalu ya ibu! saya sayang awak.

Ibu sentiasa mengajar saya tentang segala-galanya dalam hidup, semoga saya akan terus dapat belajar hingga akhir hayat saya daripada ibu yang sangat saya sayangi selamanya. Selamat hari lahir mak!

Selamat hari lahir ibu, Semoga Allah sentiasa melindungi ibu dari segala keburukan tetapi didekati dengan perkara yang baik dan membahagiakan kami sekeluarga.

Selamat hari lahir wahai insan tersayang, doa khas buat ibu sentiasa meniti dibibir siang malam agar ibu sentiasa dirahmati Allah SWT.

Jaga kesihatan ibu sebaik mungkin dan terima kasih atas segala pengorbanan yang telah ibu lakukan sejak kecil hingga kini, memang tidak dapat dibalas walau sekeping emas.

Tiada anugerah yang setara dengan kasih sayang ibu, hanya diri saya sebagai pengganti membahagiakan ibu selagi hayat dikandung badan dan semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezekiNya.

Ibu, maafkan anakmu yang masih belum dapat memberikan kebahagiaan kepada ibu tetapi anakmu berjanji akan bahagia selagi nafasku masih dapat ditarik dan selagi Allah bersama kita.

Selamat hari lahir mak! Khusus untuk wanita tercantik di dunia, bergembiralah dan berbahagialah ibu selagi anak bersamamu hingga ke akhir hayat.

Ucapan Selamat Hari Jadi Ibu Islamik

Berikut adalah ucapan selamat hari lahir buat ibu Islam yang diluahkan dengan penuh rasa dan pasti mencuit hati jika membacanya dengan sepenuh jiwa raga.

Ibu, barakallahu fi umrik. Semoga sentiasa sihat dan bahagia dengan kesihatan yang berpanjangan. Ketahuilah bahawa saya akan sentiasa ada untuk awak, anak awak. Selamat hari lahir mak.

Barakallah fii umrik ibu, semoga ibu sentiasa disayangi Allah SWT dan diberikan rahmat serta dipanjangkan umur dengan penuh kebaikan dan kebahagiaan selamanya.

Barakallah fii umrik wahai ibuku semoga sentiasa diberi kesihatan zahir dan batin, dimurahkan rezeki dan kesihatan. Selamat Hari Lahir ibu.

Khas buat bonda tercinta, Barakallah fii umrik. Harapan anak anda kepada ibu agar di usia ibu sekarang akan terus dirahmati dan disayangi Allah sentiasa.

Kejayaan dan kebahagiaan adalah milik semua orang, begitu juga dengan ibu yang anaknya sering berdoa siang dan malam agar kegembiraan dan kesihatan yang berpanjangan menjadi milik ibu juga. Barakallah fii umrik.

Tiada yang lebih indah di dunia ini selain menjadi anak tercinta dan dipanjangkan umur dengan penuh kenikmatan hidup. Saya mendoakan agar ibu saya sering menjadi insan yang mulia selamanya.

Selamat hari lahir ibu saya! Saya tidak mampu memberi kemewahan tetapi saya mampu mendoakan kebahagiaan dan keredhaan ibu daripada Allah SWT.

Selamat hari lahir ibu, maafkan anakmu kerana tidak mampu membahagiakan ibu dengan kemewahan tetapi ibu berjanji akan sentiasa menjaga dan membahagiakan ibu selagi ada kemampuan.

Buat wanita paling istimewa dan tercantik di dunia, ibu tersayang, selamat hari lahir, semoga di hari bahagia ini lebih berbangga kerana anak sentiasa di sisi.

Mungkin saya terlupa, tetapi saya tidak pernah lupa hari lahir ibu yang bertarikh hari ini, Selamat hari lahir ibu sayang, doa anakmu sentiasa mengiringi setiap langkah kaki dan setiap hembusan nafasmu.

Awak sangat istimewa dalam hidup saya, kepada Allah saya sentiasa berdoa agar awak sentiasa bersama saya hingga ke akhir hayat saya. Kalau boleh saya bawa awak menjelajah alam semesta dengan tanda kasih dan sayang saya pada ibu.

Kad Ucapan Birthday Untuk Ibu English

Selamat Hari Jadi Ibu
Selamat Hari Lahir Mak
Happy Birthday Mama
Kad birthday untuk emak
Kata-kata hari lahir
Kad ucapan
Hari jadi
Ayat Islamik
Semoga dipanjangkan umur
Dimurahkan rezeki oleh Allah

Hadiah Untuk Ibu

Jika anda bercadang untuk memberikan hadiah istimewa buat ibu tersayang, kami turut memberikan beberapa idea dan cadangan yang mungkin berguna untuk dijadikan rujukan dan tidak perlu berfikir panjang.

Semua ayat dan kata-kata kad hari jadi di atas bukan sahaja boleh diberikan kepada ibu kandung atau saudara mara sahaja malah kepada ibu mertua juga tidak salah atau sesiapa pun yang bergelar ibu kita.

Semoga perkongsian kad ucapan selamat hari jadi untuk ibu dan ibu ini dapat membantu anda menyampaikannya kepada wanita yang anda cintai. Semoga bermanfaat dan bermanfaat untuk anda sebagai seorang anak.

kredit to: Bukitbesi Blog

Leave a Comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *